Vakantiehuizen in Friesland

Friesland is een provincie die zich kenmerkt door een zeer uniek cultuur, en in het bijzonder, door zijn eigen taal, de Friese taal. Het grootste netwerk van aangesloten binnenmeren op het oude continent is te vinden in Friesland. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Friesland


Informatie

Friesland is een provincie die zich kenmerkt door een zeer uniek cultuur, en in het bijzonder, door zijn eigen taal, de Friese taal. Het grootste netwerk van aangesloten binnenmeren op het oude continent is te vinden in Friesland. Dit maakt de provincie meer dan ideaal voor diverse watersporten. Gezien de landvormen, opgesteld van bossen, stranden en weilanden, een vakantie in Friesland leent zich uitstekend om te fietsen en te wandelen. De provincie staat bekend om zijn Friese paarden en hun luie zwart-witte koeien, dat punten op de i zetten in de Friese weilanden en doen wat ze het beste kennen: relaxen in het Friese landschap. Misschien kunnen we iets van hen leren, laat maar eens een kijkje nemen:

Een vakantie met historische bezienswaardigheden

Iedere plaats heeft zijn eigen geschiedenis, en door deze te leren, leert u eigenlijk de echte persoonlijkheid van de plaats. Leeuwarden is de hoofdstad van deze provincie en andere belangrijke steden zijn hier ook: Dokkum, Franeker, Heerenveen en Sneek. Leeuwarden is een oude stad, en het is veel bekend vanwege het feit dat Mata Hari hier als kind woonde. Ze werd namelijk geëxecuteerd tijdens de Eerste Wereldoorlog in Frankrijk. Dokkum en Sneek beschikken over verschillende indrukwekkende monumenten en historische plaatsen, zoals Franeker, een thuisbasis van een zeer prestigieuze universiteit en om het fort van de protestantisme. Indien u de kans krijgt, vanuit een vakantiehuis in Friesland, om een bezoek te brengen aan de beroemde Mummiecollectie van Wieuwerd, een kerk met een grafkelder die een aantal mummies heeft, die op natuurlijke omstandigheden zijn gemummificeerd moet u dat zeker doen. De bezienswaardigheden van Friesland zijn het meest gevarieerde en brengen hulde aan de 32 km dijk, de Afsluitdijk, die verbindt deze regio met de provincie Noord-Holland. Het Kazemattenmuseum met de bunkers der verdediging bij de ingang van deze dijk zijn zeer indrukwekkend, evenals Het Monument, het standbeeld van een dijkbouwer bewaakt door een uitkijktoren. Hier vandaan kunt u op een heldere dag zelf de Waddeneilanden zien.

Culturele schatten tijdens uw vakantie in Friesland

De musea van Friesland zijn een mooie expressie van de cultuur en de geschiedenis. Het Fries Museum in Leeuwarden is een prima voorbeeld. Vanuit een vakantiewoning in Friesland, heeft u makkelijk toegang tot alle belangrijke bezienswaardigheden, hetzij per fiets of met de auto. Ontdek het Jopie Huisman Museum in Workum en de Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker. De Oldehove scheve kerktoren in Leeuwarden is ook een practige attractie. Er zijn diverse watersporten evenementen die u kunt bijwonen tijdens een vakantie in Friesland. In de zomer is er bijvoorbeeld de "skûtsje silen" kampioenschappen en de Sneekweek. Een leuke Friese traditie "fierljeppen" oftewel polsstokhoogspringen over water. Een van de belangrijkste gebeurtenissen in deze provincie is echter de grootste schaatsevenement van de wereld eigenlijk, namelijk de Elfstedentocht (de Elfstedentocht). Dit is mogelijk echter alleen in winters waarin het ijs op de grachten dikker dan 15 cm is. Zeer interessant om het mee te maken en heel gezellig.

Een vakantie in de natuur van Friesland

Een vakantie in de natuur in Friesland zal uw hart stelen, het landschap van deze provincie is gewoon verbazingwekkend. Het waddengebied is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, het landschap hier is geweldig. U kunt Friesland per boot verkennen aangezien er vier nationale parken zijn die u kunt ontdekken: het Lauwersmeer, het Schiermonnikoog, het Drents-Friese Wold en de Alde Faenen. Overal waar u gaat in Friesland zult u gecharmeerd worden door de prachtige bezienswaardigheden. Mis deze kans niet !, en genieten van de rust die Friesland u biedt.

Wellness en spa op vakantie in Friesland

Een wellness weekend in Friesland is er één die u niet zult vergeten. Te midden van het prachtige landschap en de watersporten die u hier kunt doen, van de gastronomie en de nog grotere cultuur, zult u enthousiast worden, bij het vinden van een aantal fantastische spa en wellness centra die zullen zorgen dat u helemaal in de vakantie stemming terecht komt. Ontdek de ontspannings oase in deze provincie, zoals de Thermen Saunastate in Gorredijk, de sauna Franeker of de LeeuwerikHoeve in Burgum. Sauna's, massages en zwembaden... De ideale mix om te chillen.

Activiteiten en sporten

Het belangrijkste evenement van de provincie Friesland wordt jaarlijks gehouden en is de zeilwedstrijd tussen de 14 schepen op de verschillende meren, het skûtsje silen. Tijdens uw vakantie in Frieslans, kunt u kiezen uit verschillende activiteiten, zoals varen en zelfs wadlopen de Waddeneilanden is hier allemaal mogelijk. Een zeer traditionele middeleeuwse sport in deze provincie is het kaatsen, een voorloper van tennis. Fierljeppen is een sport waarbij de deelnemers proberen met behulp van een polsstok een zo groot mogelijke afstand over de sloot te springen. Een geweldige reis door Friesland zou via de route van de Elfstedentocht zijn, waarbij u onderweg prachtige steden zult zien. Fietsen en wandelen, watersporten en allerlei activiteiten zullen ervoor zorgen dat uw last minute vakantie in Friesland een onvergetelijke ervaring zal worden.

Familievakantie in Friesland

Een vakantie met uw hele gezin is altijd geweldig, een familievakantie in Friesland besprenkeld met extra plezier. U kunt samen een bezoek brengen aan het Fries Natuurmuseum met zijn drie verdiepingen. Aanschouw hier het "onderzeese Friesland", waar u de mogelijkheid wordt geboden om af te dalen naar de bodem van een sloot en ervaar het leven onder water, met aalscholvers, snoeken en zelfs meerval. Maak een wandeling in het Nationaal Park Drents-Friese Wold, fiets door het bos en mocht uw vakantiehuis in Franeker zijn, kunt u de Koninklijke Eise Eisinga Planetarium bezoeken. Wandelen, interresante dingen bezoeken, fietsen langs het IJsselmeer en genieten van elk moment met uw dierbaren in deze prachtige provincie van Nederland.

Dineren in Friesland - Eet smakelijk!

Het Friese gebied heeft zijn eigen cultuur, zoals eerder gezegd. De Friese keuken is echt anders: natuurlijk ontdekt u de typisch Hollandse specialiteiten zoals de Kroket, de gehaktbal, de appeltaart, enzovoort. Friesland staat bekend om zijn koeien, dus wees niet verbaasd om roggebrood met boter en groene kaas als lunch geserveerd te krijgen. Natuurlijk kunt u aan uw schotel nog een aantal lokale rookworst toevoegen, of kiezen voor hachee, een rundvleesgerecht met uien in bruine jus, en als u iets zoets wilt proeven, is de "sweetie", de Fryske Dumkes een geweldige keuze. Beerenburg is "het drinken” van Friesland, een alcoholische drank die wordt gemaakt door het toevoegen van kruiden met jenever. U kunt ook de Frysk Hynder proberen, de lokale whisky en de Us Heit, het lokale bier.

Vakantie met een huisdier in Friesland

Boek een vakantie met uw huisdier in Friesland en genieten van het mooie landschap van deze provincie samen met uw huisdier. Wilt u de Elfstedentocht per fiets doen en uw hond meenemen? Er zijn speciale arrangementen voor dit te vinden. Huur een huisdiervriendelijk vakantiehuis in Friesland en begin aan uw vakantie. Door het landschap in Friesland, kunt u genieten van mooie wandelingen en kun u prima fietsen met uw huisdier. Geniet van een ontspannende tijd hier.

Bezienswaardigheden, een "must" lijst in Friesland:

 • Het Koninkrijk Eise Eisinga Planetarium in Frankener, de oudste planetarium ter wereld, een geweldige ervaring voor zowel volwassenen als voor kinderen
 • Het Nationaal Park Drents-Friese Wold, een geweldige plek met verbluffende natuur, met prachtige fietspaden en wandelingen door het bos
 • Leeuwarden en de oude stad met de historische gebouwen en unieke architectuur, met zijn scheve kerktoren De Oldehove, een indrukwekkende attractie; het Fries Museum in de stad
 • Het IJsselmeer, een fantastisch gebied, ideaal voor lange wandelingen en fietstochten, diverse watersporten
 • De zeilwedstrijd, Skûtsjesilen, en de grootste ijsbaan evenement in de wereld eigenlijk, de Elfstedentocht.

Friesland is een gebied dat net "iets anders" is dan de rest van Nederland, een gebied waar u kunt genieten van prachtige natuur en watersport, een unieke sfeer en een unieke cultuur. Bent u klaar voor uw avontuur?


Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
 • Ervaring

  Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

 • Risicovrij

  Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

 • Beveiliging

  Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.