Ontdek de gezellige vakantiehuizen aan het water in Friesland

De vakantiehuizen aan het water in Friesland zijn het beste begin van uw vakantie. Friesland is een prachtige provincie met veel water, meren, watersport maar u kunt ook fijn wandelen langs het water en door de bossen. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Friesland


Informatie

De vakantiehuizen aan het water in Friesland zijn het beste begin van uw vakantie. Friesland is een prachtige provincie met veel water, meren, watersport maar u kunt ook fijn wandelen langs het water en door de bossen. U ontdekt hier dorpen als Workum, mooie steden zoals Leeuwarden, unieke musea zoals het Jopie Huisman museum, fijne natuur zoals het Rijsterbos, sfeervolle waterplassen als het IJsselmeer of de Lauwerszee. U kunt in alle rust genieten bij uw vakantiehuis in Friesland. Als u wat meer actie wilt, kiest u dan voor de watersport op een van de Friese meren.

Rondkijken in Friesland

Vanaf een vakantiehuis aan het water in Friesland kunt u op vele manieren kennis maken met de charmes van Friesland. Zowel over het water als op de fiets of wandelend langs het water ontdekt u unieke en mooie plekjes. Lemmer is een van de oude vissersdorpen, uitgegroeid tot een gezellig watersportcentrum en de doorgang tussen het Ijsselmeer en de Friese Meren. Hier liggen nog historische sluizen en sluiswachterhuisjes. In Nije Mirdum kunt u het koeienmuseum bezoeken inclusief een excursie onder leiding van de boswachter door de Gaasterlandse bossen. Als u van sfeer en cultuur houdt, is het Rijsberbos precies wat voor u met concerten in theatertuinen, kerstmarkten en een stijlvol groen rustpunt. In Hindeloopen vindt u unieke musea zoals het Eerst Friese Schaatsmuseum of het museum Nijland over de Hindelooper schilderkunst, scheepvaart en meubelen. De stad Joure heeft zijn eigen charme. Ontdek hier het Douwe Egbertsmuseum de scheepsbouw compleet met havendoks, de klokkenindustrie met de Friese Staartklokken. Bovenstaande geeft wel aan dat u van alles kunt bewonderen en sfeer proeven vanaf de vakantiehuizen in Friesland.

Watersport in Friesland

Naast wandelen en fietsen vindt u hier een paradijselijke omgeving voor een watersportvakantie. De Friese Meren of de Zuidwesthoek is het grootste aaneengesloten merengebied van West Europa ontstaan door een ‘natuurlijk’ process van overstromingen en veenafgravingen. U vindt hier nu unieke watersportomstandigheden, rust en natuur. Ontdek de vele grote en kleine meren met de twee voormalige binnenzeeën namelijk het Ijsselmeer en het Lauwersmeer. Een vakantie in het waterrijke Friesland biedt talloze buitenactiviteiten zoals sufen en zeilen, wandelen en fietsen, varen en zonnenbaden, zwemmen en genieten van de natuur. Bij de aanlegsteigers en locaties, die vindt u overal, treft u gezellige terrasjes of gewoon plezierige picknickbanken of oevers met strandjes. Alle meren zijn onderling met elkaar verbonden, u kunt in de zomer de Elfstedentocht met de boot maken. Een andere mooie vaarroute is bijvoorbeeld de Turfroute. Liefhebbers van sportvissen ontdekken op diverse locaties ideale omstandigheden voor deze ontspannen bezigheid. Voor vergunningen en gedetailleerde informatie kunt u het beste informeren bij uw vakantiehuis in Friesland. Een vakantie aan het water bij de Friese Meren is fantastisch.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.