Ontdek de voordelige vakantiehuizen aan het water in Drenthe

Een verblijf in een van de vakantiehuizen aan het water in Drenthe is een goede keus als u wilt ontspannen aan de waterkant. Drenthe heeft een divers aanbod van vaarroutes. De natuurlijke omgeving levert hierbij een... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Drenthe


Informatie

Een verblijf in een van de vakantiehuizenaan het water in Drenthe is een goede keus als u wilt ontspannen aan de waterkant. Drenthe heeft een divers aanbod van vaarroutes. De natuurlijke omgeving levert hierbij een belangrijke bijdrage. Als u een stad bezoekt, zult u de gemoedelijke sfeer ervaren van een minder dichtbevolkte provincie met musea, winkelstraten en historische monumenten. De bekende toeristische trekpleisters in Drenthe zijn bijvoorbeeld de hunebedden en het fenomeen Bartje, die nog steeds niet voor bruine bonen bidt.

Watersport in Drenthe

De watersport is een belangrijke toeristisch fenomeen bij de vakantiehuizen aan het water in Drenthe. Een van de toeristische vaarroutes is de Turfroute, deze voert u ook door Overijssel en Friesland. De route Tuin van Nederland voert u van de kop van Overijssel naar Emmen via Hoogeveen. Vaak heeft men een fiets aan boord voor een uitstapje tijdens een vaarpauze bij een aanlegsteiger. Een fiets huren is overigens geen probleem vanaf de steigers in een fietsland als Nederland. Een bezoek aan het Noorder Dierenpark in Emmen is zeker een aanrader. Zowel bij het VVV als het ANWB of in een van de watersportwinkels vindt u een overvloed aan informatie over de mooiste vaarroutes in deze rustgevende provincie, over de locaties van jachthavens-aanlegplaatsen en sluizen. De Veenroute is een andere mooie route door de Veenkoloniën in de omgeving van Erica en Ter Apel. Op en aan het Zuidlaardermeer kunt u fijn genieten van watersport zoals zwemmen, surfen, varen en zeilen maar ook wandelen en fiets langs het water is fijn. Het is een prachtig meer met plezierige omstandigheden voor de watersport met behoud van de natuurlijke omgeving. Ook het Paterswoldsemeer biedt genoeg mogelijkheden onder andere verbonden met de rivier de Hunze. Als u van kano varen houdt, kiest u dan voor de Onlanden bij Eelde, hier zult u mooie kanoroutes aantreffen. U zult op de Drentse wateren alle soorten boten aantreffen zoals fluisterboten, roeiboten, zeilboten, kano’s en zelfs jachten.

Drenthe aan land

Als u aanlegt bij de aanlegsteigers misschien wel dichtbij uw vakantiehuis aan het water in Drenthe ontdek de prachtige omgeving. U bent eigenlijk niet in Drenthe geweest als u geen hunebed heeft gezien, waarschijnlijk een historische begraafplaats-oude grafkamers. Het grootste hunebed staat bij Borger en het Hunebedcentrum is er vlakbij. Bezoek een van de sfeervolle steden zoals Assen of kies voor een bezoek aan het voormalig concentratiekamp in WOII in Westerbork. Het was een doorgangskamp voor de Joden, het is een wat bizarre suggestie misschien maar velen willen dit toch gezien hebben. Een prachtige bezienswaardigheid is een nationaalpark in Drenthe. Vanaf de vakantiehuizen aan het water kunt u hier fijn wandelen en fietsen. Denkt u hierbij aan het Friese Wold, Park Dwingelderveld of de Drentse AA. Waar u ook voor kiest, kies iets wat u ECHT leuk zult vinden.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.