De vakantiehuizen aan het water in Overijssel zijn super en compleet

De vakantiehuizen aan het water in Overijssel staan op de mooiste plekjes. Water is er genoeg in de provincie Overijssel. Als u alleen al denkt aan het unieke en prachtig nationaalpark Weerribben Wieden. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Overijssel


Informatie

De vakantiehuizen aan het water in Overijssel staan op de mooiste plekjes. Water is er genoeg in de provincie Overijssel. Als u alleen al denkt aan het unieke en prachtig nationaalpark Weerribben Wieden. Dit gebied werd ooit gebruikt voor de rietteelt. Het aantal beken en vaarten voeren u langs mooie dorpen zoals Giethoorn en Dwarsgracht, beiden zullen voor velen een bekende klank hebben. Velen zullen gehoord hebben van punteren op de vaarten in Giethoorn. Giethoorn is ontstaan door de vervening waardoor plassen en meren ontstonden en later moest de turf afgevoerd worden. Dit ziet u terug in de bruggetjes-ruim 170, waterwegen en punters in het Hollands Venetië. U kunt over land naar Giethoorn via het fiets- en wandelpad. Het nationaalpark biedt een landschap van plassen, rietlanden, moerasbossen, natuurgebied en natte weilanden. De watersportmogelijkheden op de diverse kleine en grote meren zijn goed verzorgd en rijk vertegenwoordigd. Het bezoekerscentrum de Wieden net buiten Sint Jansklooster is zeker uw bezoek waard. Hier kunt u van alles te weten komen over het ontstaan, cultuur en natuurhistorisch, van dit unieke nationaalpark. Het nationaalpark Weerribben Wieden is 100km2 groot, dit vormt een belangrijk moerasgebied van Europa.

Plaatsen en bezienswaardigheden in Overijssel

Blokzijl is een van de gezellige havenplaatsen met sluis in de omgeving van de vakantiehuizen aan het water in Overijssel. Hier leggen grotere rondvaarten aan, op de kade staat een oude kanon, het is een haven met oude panden. Rondkijken in Blokzijl is interessant voor u als u van historie houdt, u kunt hier maar liefst 58 monumenten aantreffen. Ontdek de musea zoals in Giethoorn met de unieke museumboerderij. Bij Wanneperveen ligt een mooie jachthaven waar het in het hoofdseizoen kan bruisen van activiteiten. Als u wilt kennis maken met de watersport , bezoek een van de havendagen zoals in Vollenhove. Deze dagen staat alles in het teken van watersport, visserij en alles wat er zijdelings mee te maken heeft. Rond Ossenzijl bij Kalenberg kunt u onder plezierige omstandigheden watersporten. Over water gesproken, het Ketelmeer is een ander prachtig meer in de omgeving van de vakantiehuizen aan het water in Overijssel. U kunt aanleggen bij plaatsen als Dronten, Noordoostpolder en Kampen en heeft een directe verbinding met het IJsselmeer. Ontdek ook het Kattendiep in het nationaallandschap IJsseldelta, een ander prachtig meer. De stad Hasselt ligt in een waterrijke omgeving met in de omgeving natuurgebieden zoals het Stolkpark. Dit park is vaak een populaire bestemming voor een wandeling op de zondagmiddag. De stad zelf huisvest diverse mooie historische gebouwen en gevels. De vaarroutes door de Overijsselse wateren zijn talrijk, vaak lopen deze routes door in naburige provincies. U vaart langs de rust, de schoonheid, de cultuur, de dorpen van een prachtige provincie, dit is de omgeving van vakantiehuizen aan het water in Overijssel.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.