Vakantieplezier bij de vakantiehuizen aan het water in Noorwegen

De vakantiehuizen aan het water in Noorwegen vallen onder Noord Europa. Noorwegen is land van de fjorden en daar vindt u ook de meeste mogelijkheden voor watersportactiviteiten. Lees meer

Populaire bestemmingen

Speciale Vakantiehuizendeals in Noorwegen


Informatie

De vakantiehuizen aan het water in Noorwegen vallen onder Noord Europa. Noorwegen is land van de fjorden en daar vindt u ook de meeste mogelijkheden voor watersportactiviteiten. De kustlijn van Noorwegen is ongewoon lang met 25148km, dit is inclusief de fjorden en de eilanden en inhammen. De langste fjord is de Sognefjord met 204km. Dan volgt qua lengte de Hardangerfjord en de Trondheimsfjord. Aan de Noorse kust ontdekt u diverse eilandengroepen zoals de Lofoten en de Vesteralen. Een ander natuurverschijnsel wat met water te maken heeft zijn de gletsjers zoals de Jostadalsbreen, de Nigardsbreen en de Briksdalbreen.

De fjorden in Noorwegen

Vanaf de vakantiehuizen aan het water in Noorwegen kunt u kennis maken met fjorden. Een fjord is een door gletsjers uitgeslepen en door zeewater ondergelopen vallei, hierdoor ontstonden bergwanden en ingesloten inhammen. Fjorden zijn een prachtig voorbeeld van een landschap gevormd door natuurlijke processen en de vormen zijn indrukwekkend , ze staan met reden op de werelderfgoedlijst voor natuur van de UNESCO. Maak kennis met een paar schitterende fjorden. Het Romsdalsfjord ligt dicht bij de stad Molde. Ontdek hier het Romsdal museum met 35 huien uit de periode van 1600 tot 1900. Als u actief wilt genieten in de omgeving van de vakantiehuizen aan het water in Noorwegen, kies voor een vissafari. Als u wilt, kunt u een tocht maken met de Rauma spoortrein met uiteraard weer prachtige uitzichten over de omgeving. Andere activiteiten in de omgeving zijn raften, wandelen, scuba duiken en in de winter natuurlijk de skisport en wat dacht u van kanovaren op de Istra rivier bij Trollstigen? De Geirangerfjord is een prachtige fjord beschermd door de UNESCO met sneeuw bedekte bergtoppen, watervallen, liefhebbers van de natuur raken hier in extase. De mogelijkheden voor watersport zijn hier divers met wandelingen langs de waterval, kajakken in de Geirangerfjord, vissen in de natuur op de rivieren en op de meren, raften op de Valdola rivier, skisport in de winter bij Stranda. De Nordfjord vindt u bij de Jostedalsbreen gletsjer. U kunt hier maximaal genieten van een bijzondere natuurlijke omgeving. In de zomer kunt u nog skiën op de Stryn zomer skicentrum, maak een boottocht langs de fjorden, ga vissen met een van de goed uitgeruste boten, kies voor raften bij Briksdal. Kies voor een spectaculaire wandeling door deze unieke natuur. De Sognefjord is de langste en diepste fjord en onderdel van het nationaalpark Jotunheimen. Hier kunt u kiezen voor mooie fjordsafari’s, vistrips en boottochten, kajakken in de Sognefjord, raften op de Jostedalselva rivier. Liefhebbers van natuur en buitenactiviteiten en cultuur beleven altijd plezier aan een verblijf bij een vakantiehuis aan het water in Noorwegen, bezorg uzelf een onvergetelijke vakantie.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/