De vakantiehuizen in Luik staan voor betaalbare gezelligheid

Schrijven over een mooie stad als Luik is bijna net zo leuk als een bezoek aan deze gezellige stad. Vanaf de vakantiehuizen in Luik-Liege in België kunt u rondkijken in deze stad, de musea en mooie plekjes ontdekken. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Liege


Informatie

Schrijven over een mooie stad als Luik is bijna net zo leuk als een bezoek aan deze gezellige stad. Vanaf de vakantiehuizen in Luik-Liege in België kunt u rondkijken in deze stad, de musea en mooie plekjes ontdekken. Proef de Luikse wafel, deze is ovaal van vorm en zoet vanwege de suikerkristallen. De legende in deze stad is dat elke oma-grootmoeder haar eigen wafelrecept heeft.

Bezienswaardigheden in Luik

Tijdens een rondwandeling in de stad ontdekt u diverse historische bezienswaardigheden vlakbij de vakantiehuizen in Luik zoals het Place Saint Lambert het klooster van de Minderbroeders of de Doper fontein. Onder het plein van Place Saint Lambert zijn waardevolle opgravingen gedaan. Deze vondsten verwezen naar restanten van een Gallo Romeinse villa. Place du Marche is een zeer oude marktplein waar velen al hebben genoten op een mooi terrasje van hun rust. Een van de populaire jaarlijks terugkerende evenementen is de Kerstmarkt in december. Het plein in winterse sferen en feestelijk verlicht is een unieke locatie in de stad. De begraafplaats van Robermont is de grootste begraafplaats van Luik, een andere naam is Pere Lachaise. Sinds 1799 worden hier mensen begraven. Bezoek het Grand Curtis museum in de historische wijk van de stad Vurige Stede. Het is een museum met diverse onderwerpen, u kunt hier ook de tuin en een koffiehuis bezoeken. De Sint Pauluskathedraal is groot en het is de hoofdkerk van Luik, de schatkamer maakt deze kerk nog specialer.

De omgeving van Luik

De berg van Bueren ligt net buiten de stad bij de wijken Feronstree. U kunt de berg opklimmen via 374 traptreden met als beloning een prachtig uitzicht over de stad. Deze trap wordt op de eerste zaterdag van oktober met duizenden brandende kaarsen versierd. De achtergrondinformatie over deze happening kan ik u niet doorgeven, vraag er naar op locatie als u het wilt weten. Rondkijken in de stad is leuk, bezoek op zondag de zondagsmarkt La Batte. Dit is een markt aan de kade van 8 tot 14 uur. Op de 500 kramen vindt u alles van kaas tot juwelen, kleding tot fruit, alles wat te verkopen is. De omgeving van uw vakantiehuis in Luik verkennen met een boottocht over de Maas is altijd leuk voor jong en oud. Vanaf het water ontdekt u een andere mooie versie van de zelfde stad Luik.

Wallonië

De vakantiehuizen in Luik staan in de regio Wallonië. Luik is een van de Waalse cultuursteden. Deze regio is nog niet erg ontwikkeld als vakantiegebied, de ongereptheid van de omgeving is een pluspunt, het gebrek aan voorzieningen voor toeristen zoals bewegwijzeringen van routes is een minpunt maar niet onoverkomelijk. Als u via een route wilt wandelen of fietsen kiest u dan voor de Ravelroutes, deze zijn goed verzorgd. Wallonië huisvest diverse mooie steden en bezienswaardigheden. Denkt u hierbij aan steden als Namen, Charleroi of Durbuy. Een mooi staaltje van historische architectuur is het kasteel van Modave in de omgeving van de stad Hoei. Het kasteel is gebouwd op een rotspunt zestig meter boven de vallei van Hoyoux. Het is deels opengesteld voor bezoekers, een aanrader als u geinteresseerd bent in de geschiedenis van de omgeving. Net buiten Bastenaken-Bastogne staat een WOII oorlogsmonument het memorial du Mardasson. Dit monument herinnert de mensen met respect aan de slag om de Ardennen. De Blegny mijn is een heel ander soort van monument. Deze kolenmijn is opengesteld voor bezoekers , zo kunnen de bezoekers kennis maken met het mijnleven van toen. Heel belangrijk als u bedenkt dat de mijnwerkers letterlijk en figuurlijk een basis hebben gelegd voor de toekomst. U zult zeker genieten bij de vakantiehuizen in Luik in Wallonië, in België.
Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
 • Ervaring

  Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

 • Risicovrij

  Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

 • Beveiliging

  Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

 • Vertrouwen

  Ons bedrijf heeft een hoge waardering van onze gasten ontvangen op TrustPilot.

  stars

  351 beoordelingen 8.2