De vakantiehuizen in Luik staan voor betaalbare gezelligheid

Indien u gekozen heeft voor een vakantie in Luik, België, of u moet zakken doen in Luik en u heeft een paar dagen ter beschikking om hier door te brengen, het kan geen kwaad om meer over deze plaats te leren. De beste manier om Luik te beschrijven is waarschijnlijk door worden als “diverse”, “aangenaam”, “ ontspannen” en plezier” te gebruiken... Lees meer

Populaire Vakantiehuizen in Liege

Speciale Vakantiehuizendeals in Liege


Informatie

Indien u gekozen heeft voor een vakantie in Luik, België, of u moet zakken doen in Luik en u heeft een paar dagen ter beschikking om hier door te brengen, het kan geen kwaad om meer over deze plaats te leren. De beste manier om Luik te beschrijven is waarschijnlijk door worden als “diverse”, “aangenaam”, “ ontspannen” en plezier” te gebruiken, met name als het om de musea, de uitgaansgelegenheden, de architectuur en de natuur gaat. We geven u graag een paar redenen:

Een vakantie met historische bezienswaardigheden

De provincie Luik omringt de stad met dezelfde naam. De provincie omvat delen van de Ardennen met wilde fauna en flora, Condroz met spectaculaire kastelen in de Ourthevallei, Haspengouw met lange heuvels, de landbouw van Land van Herve en de Ostkantons met de prachtige natuur. In deze regio vindt u allerlei historische overblijfselen en herdenksmonumenten van de Tweede Wereldoorlog zoals, de Amerikaanse Begraafplaats en Memoriaal en het Monument Henri-Chapelle. De stad Luik ligt niet ver van Maastricht, Nederland, en het is goed bereikbaar per trein vanuit steden als Parijs of Brussel. Door de belangrijke culturele en historische centrum met bijzonder architectuur, verschillende evenementen en nachtleven is deze stad zeker uw bezoek waard.

Culturele schatten op uw vakantie in Luik

Door een vakantiewoning in Luik, België, te huren, zult u sneller in de gelegenheid zijn een bezoek brengen aan de stad Luik en de omgeving te verkennen. U zult er betoverende attracties vinden, zoals het Musée des Beaux-Arts de Liège en de Luik Guillemins Station, ontworpen door Santiago Calatrava. Luik mag beschouwden worden als de geboorteplaats van Karel de Grote en de thuisbasis van het grootste paleis van het land – het Paleis van de Prins-bisschoppen, van vele oude kerken en de enige opera in Wallonië - De Opéra Royal de Wallonië. Outremeuse is een wijk die bekend staat voor de Tchantchès festival. Al met al een vakantie in Luik, België, heeft u veel te bieden.

Een vakantie in de natuur van Luik

Een van de schatten die Luik herbergt de Coteaux de la Citadelle. Hier wandelt u tussen de binnenplaatsen, de trappen, de boomgaarden en de 374 treden van de Montagne van Bueren beklimmen. De paden zijn gemarkeerd en op de eerste zaterdag van oktober wordt er zelfs een wandeltocht georganiseerd. De trappen worden verlicht door maar liefst 15.000 kaarsen. De stad Luik ligt zelf aan de rivier Maas en u kunt u voorstellen hoe mooi de natuur de rest aankleed. De stad is bekend als de kunststad en “de groene stad”, gezien er veel parken en tuinen te vinden zijn. Een vakantiehuis in Luik, België, geeft u de mogelijkheid om te heerlijk te ontspannen.

Wellness en spa op vakantie in Luik

Genieten van een wellness-weekend in Luik, België, is absoluut mogelijk en zeker de moeite waard. Theremen van Spa is slechts één van de vele spacentra van deze provincie. Van massages tot jacussi’s, van zwembaden tot sauna’s in soorten en maten...u hoeft alleen de tijd te nemen en van de prachtige verwennerij te genieten. Le Jardin de Sens in Luik staat bekend om verbazingwekkende massages, maar u kunt in dezelfde stad ook de Louvrex les Bains bezoeken. Neem tijd voor uzelf en geniet van Luik, België!

Activiteiten en sporten

Luik biedt u talrijke mogelijkheden op het gebied van activiteiten en sport: van wandelen in de Ardennen, fietsen en varen op de Maas tot de bezienswaardigheden en bezoeken van imposante overblijfselen. U kunt alvast uw agenda zelf indelen. Een van hoogte punten van deze streek is de Kerstmarkt in Luik. Deze trekt jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers. Ook kunt u een dagje doorbrengen op Mediacite Luik, een complex waar de handel gecombineerd wordt met de cultuur en vrije tijd. Hier vindt men zelfs een ijsbaan. De mogelijkheden zijn talrijk, gezelligheid is hier overal, een vakantie in Luik blijft één van de speciale momenten met speciale mensen en bijzondere plaatsen.

Familievakantie in Luik

De tijd die u met uw familie doorbrengt is uniek...de meeste van ons zouden zeggen dat dat de tijd is waarin het leven zinvol is. Een vakantie met uw gezin in Luik doorbrengen kan net zo uniek en geweldig zijn. U kunt de bezienswaardigheden bekijken, een lange wandeling in de omgeving van de Ardennen nemen, fietsen en heerlijk dineren in één van de lokale restaurants. Ten noorden van Huy vindt u de L’Hirondelle recreatiepark met tennisbanen, voetbalvelden, een zwembad met een grote glijbaan ezv. In het hartje van Ardennen, om precies te zijn in Anywaille, is de “Monde Sauvage” park met allerlei dieren te vinden. Het land van Ourthe- Amblève, ook de tuin van Luik genoemd, is indrukwekkend en heeft voor iedereen wat: grotten, safari park, musea, restaurant, ezv. Reden genoeg om een familievakantie in Luik, België, niet over te slaan!

Dineren in Luik - Eet Smakelijk! Bon Appétit! Guten Appetit!

De Luikse keuken bevat gevarieerde en vooral heerlijke gerechten. Geen wonder dat iedereen, die hier gegeten heeft, onder de indruk is van hoe de Belgen van Luik de “puntjes op de i” weten te zetten, als het om eten gaat. Boulets a la Liégoise of de Luikse balletjes, bereid met varken en rundvleels, moet zeker geproefd worden. Ze worden geserveerd met frietjes en zoete saus. Dan zijn er nog de Salade Liégoise en de Fricassee,omelet met spek en worst, en natuurlijk de Luikse wafels. We bevelen u het Café Liégeois als dessert en de Galler chocolade mag zeker niet gemist worden, noch de lokale bier. Wij zeggen: Bon Appétit!

Vakantie met een huisdier in Luik

Uw vakantie in Luik kan dit jaar compleet zijn als u beslist ook uw huisdier mee te nemen. U kunt een gezellig tijd samen doorbrengen. Uw vakantie doorbrengen met uw vrievoetige vriend in Luik zal in de teken staan van: lange wandelingen op het platteland, samen de straten van Luik bewonderen of een luchtje scheppen in de Ardennen... het wordt gezellig. Indien u de neiging heeft om dit niet te geloven, dan nodigen we u uit om het zelf te proberen en te zien welke indruk het op u achterlaat. Uw huisdier kwispelt zijn staart al bij het horen van een leuke vakantie in Luik.

Bezienswaardigheden, een "must" lijst in Luik:
 • De Liège- Guillemins station in Luik, de Collegiale Churches, de 'La Batte' markt op zondag, het Grand Curtis Museum en vele andere musea en galeries in de stad;
 • De Luikse Kerstmis Markt, een van de meest bekende in het land, wordt jaarlijks bezocht door meer dan 2 miljoen mensen;
 • De lokale keuken, de Luikse wafels, de Pèkèt, de Galler chocolade, het plaatselijke bier;
 • De fietsroutes rond de stad Luik, met gemakkelijke toegang tot de Spa- Francorchamps Formule1 circuit;
 • De Amerikaanse Henri Chapelle militaire begraafplaats, de grootste van het land.

Een vakantie in Luik, België, is een mooie gelegenheid om daadwerkelijk wat tijd te nemen en de cultuur van het land te verkennen. De stad van kunst, galerijen, talrijke uitgaansgelegenheden en lekker eten, Luik zal een geweldige eerste indruk op u maken. Luik zal u blijven charmen in alle facetten van de attracties.


Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
 • Ervaring

  Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

 • Risicovrij

  Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

 • Beveiliging

  Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.