De lastminutes vakantiehuizen in Luik zijn uniek en voordelig

België is een prachtige bestemming bij de lastminute vakantiehuizen in Luik. De stad Luik kreeg de bijnaam de Vurige Stede, dit heeft te maken met de staalnijverheid, glas- en wapenindustrie. Lees meer

Populaire Vakantiehuizen in Liege

Speciale Vakantiehuizendeals in Liege


Informatie

België is een prachtige bestemming bij de lastminute vakantiehuizen in Luik. De stad Luik kreeg de bijnaam de Vurige Stede, dit heeft te maken met de staalnijverheid, glas- en wapenindustrie. Dit ziet u niet terug in de binnenstad, Luik is sinds 2000 een sterk groeiende kunststad met mooie musea en kunstgalerijen. Het museum van het Waalse Leven is een mooi voorbeeld van een aantrekkelijk museum Grand Curtius. De zondagse markt la Batta aan de Quai de Maastricht is werkelijk van alle markten thuis met eten, antiek, kleding en curiosa. De winkelstraten zijn autovrij dus dat is heel plezierig als u de stad verkent tijdens een rondwandeling in de stad. Dat is de beste manier om een stad te ontdekken.

Cultuur in Luik

Ontdek tijdens de lastminutes in Luik de culinaire specialiteiten zoals de Luikse vleesballen-met zoetzure sau, bouketes –boekweitpannekoeken, Luikse wafels, rijsttaart en Jupiler bier. De markt La Batte vindt elke zondag plaats aan de Maaskade. Er worden verschillende termen gebruikt voor deze markt van Brocante en antiek tot openlucht huishoudbeurs. De waarheid zal wel in het midden liggen, ga er heen en ontdek het zelf. Een ander kenmerk van de stad Luik zijn de vlee klokkentorens, er zouden 100 kerken en klokken in Luik zijn. Ontdek het allemaal vanaf de lastminute vakantiehuizen in Luik.

Bezienswaardigheden in Luik

Bezoek het Archeoforum als mooi voorbeeld van een rijke geschiedenis in Luik bij Place St Lambert. Het is een interactief museum. Dit moet u gewoon ervaren, het is een aantrekkelijke museum voor het hele gezin. De Kathedraal is een imposant gebouw uit de 13e eeuw, hier vindt u bijzondere brandglasramen en een houten Christusbeeld. De kathedraal is opengesteld voor bezoekers. Vanaf de straat En Hors Chateau loopt een trap naar de citadel met 400 treden naar boven. Als u deze uitdaging bent aangegaan en heeft volbracht, kunt u genieten boven aan de trap van het uitzicht over het oude Luik. Een bezoek aan musee Zoologique is eigenlijk geen museum, het is een stuk van de universiteit met aandacht voor dieren in aquaria en het Huis van de Wetenschap. Een museum bezoeken tijdens een lastminutes in Luik is leuk maar u zult eerst wel moeten kiezen welk museum. We geven u graag een paar voorbeelden; Musee de la Vie Walonne huisvest het Glasmuseum en Wapenmuseum, een museum over de industrie in Luik als basis voor een welvarende stad. Het muse d’ Ansembourg is eigenlijk een prachtig herenhuis uit de 18e eeuw en staat symbool voor de voormalige rijkdom in Luik. Muse d’Art Moderne is een museum aan de Maaskant met alle aandacht voor de Moderne en Hedendaagse kunst. U vindt hier kunstwerken uit 1850 tot nu. Wist u bijvoorbeeld dat de detectives van Simenon met commisaris Maigret heel veel avonturen beleefden in Luik?

Ontdek de omgeving van Luik

Naast het feit dat u van alles kunt zien en doen bij de lastminute vakantiehuizen in Luik valt er buiten de stad ook van alles te beleven. De Kristalfabriek van Val Saint Lambert werkt nog steeds, u kunt vragen om een rondleiding door de fabriek, demonstraties van glasblazen en u kunt het museum bezoeken met oude en nieuwe produkten. Maak kennis met de prehistorie in Ramioul, als toerist ziet u hier hoe de mensen overleefden en werkten in de oertijd. Het watermuseum in Chaudfontaine is een andere toeristische topper, een interactief museum over water. Er worden diverse moderne technieken gebruikt en deze worden nog eens omlijst met attracties. Dit is een leuk dagje uit voor het hele gezin. Tijdens een lastminutes in Luik kunt u kiezen voor een rustige of juist actieve vakantie. De belgen ontvangen u gastvrij en geven u alle ruimte voor een plezierige lastminute vakantie in België.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/