Geniet maximaal bij de vakantiehuizen in Luxemburg

De vakantiehuizen in Luxemburg-België zijn een goede basis van uw vakantie. Bijna de hele provincie Luxemburg ligt in de Ardennenstreek, in het zuiden met de naam Gaume of Belgisch Lotharingen en dan zijn er nog de Kempen. Lees meer

Informatie

De vakantiehuizen in Luxemburg-België zijn een goede basis van uw vakantie. Bijna de hele provincie Luxemburg ligt in de Ardennen streek, in het zuiden met de naam Gaume of Belgisch Lotharingen en dan zijn er nog de Kempen. De riviertjes Semois, Lesse, Ourthe en Sure kabbelen plezierig door het landschap.

Rondkijken in de omgeving

De omgeving verkennen is een plezierige bezigheid vanaf de vakantiehuizen in Luxemburg. Onderweg zult u diverse kleine brouwerijen ontdkken, kenmerkend voor dit gebied. Als u een terrasje zoekt, kunt u verrukkelijke chocolade van Cyril proberen, onovertreffelijk. Ontdek de Maitrank, een likeur van witte wijn met kruiden en sinaasappel, een specialiteit daterend uit de 9e eeuw. Liefhebbers van cultuur zijn in Luxemburg aan het juiste adres. Bezoek de abdij van Notre Dame de Clairefontaine, het is hier stil-ideaal voor een bedevaartsplek en de omgeving is prachtig. U kunt in deze zelfde omgeving plaatselijke producten van het land kopen inclusief huisgemaakte jam of honing. De historie van de omgeving ziet u terug in Bertrix. Daar kunt u de oude leisteenmijn Au Coeur de l’Ardoise bezoeken, opengesteld voor het publiek. Met een moderne kabeltrein gaat u 25m de grond in onder de rotsen, geschiedenis met een tintje voor jong en oud. Acremont in Bertrix is een gehucht waar u een ambachtelijke schapenboerderij kunt bezoeken met in de hoofdrol het Belgische Melkschaap compleet met al de daarbij horende producten op basis van schapenmelk. U maakt bij de vakantiehuizen in Luxemburg kennis met een ‘ogenschijnlijke’ eenvoudige cultuur. Een bezoek aan het kleine stadje Durbuy is een aanrader, u zult veel plezier beleven aan de sfeer en de historische uitstraling met smalle straatjes, unieke bezienswaardigheden en intieme restaurantjes.

Actief genieten

U hoeft niet stil te zitten bij de vakantiehuizen in Luxemburg. Bezoek bijvoorbeeld het Parc Animalier de Bouillon, een Belgisch dieren- en wildpark bij Bouillon waar u fijn kunt rondwandelen terwijl u de unieke diersoorten bekijkt. Ontdek het uitzichtpunt bij de Belvedere , het is een steile weg vanaf het centrum maar het uitzicht maakt alles goed. Het Parc des Topiaires is het bekijken waard. Hier vindt u ruim 250 figuren, gesnoeid uit buxusplanten, u weet niet wat u ziet, dit is tuinarchitectuur met een hoofdletter. Als u actief wilt genieten in een natuurlijke omgeving, kunt u kiezen voor de omgeving van Durbuy met activiteiten als mountainbiken, kajakken, paardrijden, golfen, wandelen of fietsen. Het Labyrinth van Barvaux is een bekende attractie, een doolhof in de vorm van een maisveld met jaarlijks een ander thema en uitvoering. Daarnaast vindt u hier een kunstatelier voor de kids. Het is een gezellig dagje uit voor het hele gezin. Ontdek de bijzondere grotten bij de Ourhte bij Horton. De grotten kunt u bezoeken met een lift onder begeleiding van een gids. De druipsteengrotten van Mille de Mille et un Nuits zijn een belangrijke toeristische trekpleister. Als u bedenkt dat deze er zijn dankzij een natuurlijk proces, worden ze nog unieker.

Op stap met de kinderen

U vindt mooie attracties bij Houtopia in Houffalize en parc Chlorophylle in Manhay. In Houtopia blijft het kind een kind met vier thema’s namelijk gezondheid, respect, milieu en veiligheid. Op een speelse manier maken de kinderen kennis met bealngrijke waardes in het leven en feiten. Chlorophylle is opgebouwd uit de restanten van een oud safari-park. Er is een loopbrug via de toppen van de bomen, hout en natuurbehoud vormen de basis van het park. Dankzij het natuurlijke landschap kunt u in Luxemburg met de kids lange of korte routes volgen met de mountainbike. In de picknickrugzak zit vast wel iets lekkers voor de kinderen. U kunt op vele manieren plezier beleven aan uw vakantie in Luxemburg.
Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
 • Ervaring

  Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

 • Risicovrij

  Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

 • Beveiliging

  Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

 • Vertrouwen

  Ons bedrijf heeft een hoge waardering van onze gasten ontvangen op TrustPilot.

  stars

  341 beoordelingen 8.2