Vakantieparken in de Dordogne voor de beste familievakantie

Frankrijk is een fantastisch vakantieland met mooie regio’s als de Dordogne. Het is een prachtig gebied met routes en kastelen. De Dordogne zelf bestaat uit vier gebieden als Perigord Blanc wit door de kalksteen, Perigord Noir bekend... Lees meer

Speciale Vakantieparkendeals in Dordogne


Informatie

Frankrijk is een fantastisch vakantieland met mooie regio’s als de Dordogne. Het is een prachtig gebied met routes en kastelen. De Dordogne zelf bestaat uit vier gebieden als Perigord Blanc wit door de kalksteen, Perigord Noir bekend vanwege de truffels, Perigord Pourpre van de heerlijke wijnen en Perigord Vert met de vele bossen en royale regenval. Cultuur en natuur gaan vaak samen, dit ziet u terug in het landschap van groene heuvels, historische plaatsjes met vaak een pleintje en oude kerken. Goede voorbeelden van dorpen met historische uitstraling zijn Rocamadour en Sarlat. Beleef het allemaal met de vakantieparken in de Dordogne.

Duik in het verleden

Tijdens een vakantie in Dordogne valt van alles te ontdekken op cultuur en historisch gebied. Het Chateau Castelnaud zou u echt moeten zien, dit kasteel uit de 13e eeuw is indrukwekkend, bezoek het museum, wandel rond in de tuin en geniet van het uitzicht over Beynac. De Dordogne heeft ook grote naamsbekendheid op het gebied van religieuze bezienswaardigheden. Rocamadour is na Lourdes het meest bezochte bedevaartsoord. Sint Amadour werd geheel herkenbaar gevonden in een graftombe in de bergwand. Een populaire tussenstop op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Bezoek een plek als Prehistologia als u van geschiedenis en cultuur houdt, het is een park met prehistorie als onderwerp in Lacave compleet met prehistorische wezens.

Een indrukwekkend en veelzijdig landschap

Vanuit de bungalowparken in de Dordogne kunt u het heuvelachtige landschap met de geheimzinnige grotten ontdekken. Zo is er de grotte du Pech Merrl bij de Quercy rivier. U vindt hier druipsteenformaties en rotstekeningen van dieren. De grotten van Lascaux zijn andere bijzondere natuurverschijnselen, enig in zijn soort. Bezoek het plaatsje Brantome bij het regionaal natuurpark Perigord Limousin. U vindt hier een Benedictijner abdij met kerk, grotten, niet ver van vakantieparken in Dordogne. De grotten huisvesten jarenlang de kluizenaars, Brantome wordt ook wel het Venetie van Perigord genoemd. Er is zo veel te zien en te beleven tijdens een vakantie in de Dordogne.

Actief genieten in de Dordogne

U kunt op diverse manieren de omgeving verkennen, zo komt u vanzelfsprekend ook in aanraken met de plaatselijke wijnen en truffels. De wijngaarden geven het landschap een unieke uitstraling. De vakantieparken in de Dordogne liggen in het land van 1000 kastelen. U kunt hier kiezen uit routes op de fiets, auto en motor langs diverse kastelen en wijnproeverijen. Een wandeling in de Dordogne biedt talloze mogelijkheden, van dorp naar dorp of door de natuur. Bezoek een van de prachtige tuinen zoals bij Eurignac, les Jardins du Manoir. Hier vindt u een gerenoveerde tuin uit de 18e eeuw met een prachtige rozentuin. Met de vakantieparken in Dordogne kiest u voor een onvergetelijke vakantie in Frankrijk.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.