Vakantiehuizen in Ledromeer

Het Ledromeer is een bijzondere vakantie bestemming. Het is niet indrukwekkend groot met 2.18km2, 1.5km breed, 2.83km lang en 48m diep. Dit meer in de regio Trentino in Zuid Tirol is ideaal voor hen die van natuur, rust... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Ledromeer


Informatie

Het Ledromeer is een bijzondere vakantie bestemming.  Het is niet indrukwekkend groot met 2.18km2, 1.5km breed, 2.83km lang en 48m diep. Dit meer in de regio Trentino in Zuid Tirol  is ideaal voor hen die van natuur, rust, cultuur, watersport, wandelen en fietsen houden. Het meer ligt iets ten westen van het Gardameer en dankzij de gunstige ligging is het een geliefde vakantie bestemming.

Ontdek de cultuur in Tirol

Breng een bezoek aan de stad Bezzecca, deze stad heeft een historische achtergrond met het Oostenrijkse leger en WOI en dat ziet u terug in de monumenten. In de regio van het Ledromeer en Gardameer werden velen oorlogen uitgevochten. De St Stefano heuvel is een belangrijke gedenktplaats van de oorlogen. In Molina di Ledro moet u de paalwoningen gezien hebben. De vondsten bij deze woningen vindt u terug in het museum van de stad, Museo del Palaffitta. Het stadje Tiarno di Sotto huisvest een mooie kerk met waardevolle schilderijen  en voorwerpen van de School van Tinroretto.
Een culinaire vakantie bij het Ledromeer is heel aantrekkelijk. De lokale wijnen zoals Franciacorta of Bianco di Custoza zijn van goede kwaliteit. Smakelijke gerechten vindt u hier zoals gebakken snoek, zoetwatervis en gegrilde regenboogforel en wat dacht u van de Taleggio-kaas volgens het zelfde recept sinds de 11e eeuw.    
Mezzolago is de Parel van het meer  met oude gebouwen en grotendeels autovrij. De buitenuren van de St Michaelskerk is deels bedekt met bijzondere fresco’s. Molina di Ledro biedt een kenmerkende bouwstijl voor deze regio. Pieve di Ledro ligt aan de westkant en hier kunt u het Lab museum bezoeken , een museum met talloze stukken oud gereedschap. Tiarno di Sopra is een grotere plaats. Hier kunt u het koopmanshuis Casa Oliari ontdekken, in de bouwstijl van de regio.  Het Ampolameer ligt aan de rand van het dorp met talloze waterplanten en moerasplanten,  beschouw het als een bezoek aan een unieke botanische tuin, heel bijzonder.

Een actieve vakantie in de natuur

Het Ledromeer is een fantastische bestemming voor een actieve vakantie met watersport, wandelingen en fietstochten. Daarnaast vinden liefhebbers van natuur en rust een ideale omgeving voor hun vakantie.  Het is een wat minder bekend bergmeer, met aan de oever prachtige flora zoals orchideeën. Het was een natuurlijk bergmeer, nu is het een mooie bestemming voor watersportliefhebbers en het is onderdeel van de elektriciteitscentrale bij Riva. De groene bergen omringen het mooie blauwe water. In het Noorden is de hoogste berg Monte Cadria met2254m.  In de vallei di Dromae bij het stadje Mezolago vindt u in de open natuur prachtige en unieke plantensoorten. Als u de pas bij Tremalzo volgt, ook wel het Balkon van het Gardameer genoemd, heeft u een prachtig uitzicht over het meer.

Buitenactiviteiten in deze omgeving zijn afwisselend. Denkt u hierbij aan zeilen, kajakken, tennissen, paard rijden, paragliden, klimmen, mountainbiken en wandelen in de bergen. De watervallen in de regio zijn fantastische natuurlijke bezienswaardigheden. De sneeuwschoenwandelroutes en langlaufloipes in de winter zijn plezierig.     

De Italiaanse dorpjes in de omgeving hebben dankzij het natuurlijke landschap een rustgevend effect op de bezoekers. Concei is het groene hart van het Ledrodal. Wandelen en fietsen is fantastisch hier. Tiarno di Sotto is het dorp van de rijken, refererend aan de grotere en elegante huizen. Het is bijna het hoogst gelegen dorp van Trentino. Een wandeling met thema, met de familie of lekker met de hond vindt u hier alle soorten en maten zoals naar de hoogste top Monte Cardria met 2254m . Dankzij de vele fietspaden en routes geldt hetzelde voor de fietsvakantie en een avontuurlijke mountainbiketocht. Tijdens een vakantie bij het Ledromeer zult u zich geen moment vervelen.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/