Verwen uzelf met een stressvrije lastminutes in Osling

Kies voor een actieve vakantie bij de vakantiehuizen in Oesling. Deze regio ligt in het noordelijke deel van groothertogdom Luxemberg en is onderdeel van de Luxemburgse Ardennen. Het natuurlijke landschap ligt soms wel... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Osling


Informatie

Kies voor een actieve vakantie bij de vakantiehuizen in Oesling. Deze regio ligt in het noordelijke deel van groothertogdom Luxemberg en is onderdeel van de Luxemburgse Ardennen. Het natuurlijke landschap ligt soms wel 400 tot 500 meter boven zeeniveau. Oesling vormt de uitlopers van de van de Ardennen, u vindt hier een landschap van met bossen begroeide heuvels en rivierdalen. De belangrijkste rivier is de Sure. Het hoogste punt met Huldange vindt u op 559m.

Bezienswaardigheden

U kunt gezellige dorpen en plaatsen bezoeken in deze dunbevolkte regio vanaf de vakantiehuizen in Oesling. Mooie voorbeelden hiervan zijn Vianden, Clervaux, Wiltz, Esch sur Sure, dit zijn historische stadjes, kleinschalig en gezellig. De diverse burchten in het landschap zijn vaak opengesteld voor bezoekers. Zoals ik al schreef is het dunbevolkt, hier woont 10% van alle inwoners van Luxemburg. Culturele bezienswaardigheden vindt u hier in alle modellen. Een ervan is het eigengebrouwen bier uit Diekirch. Culinair heeft elk land en elke regio wel een eigen streekgerecht. Zo mag u in Diekirch de gerookte ardennerham niet missen. In Vianden wordt jaarlijks de notenmarkt gehouden, over tradities gesproken. Voor liefhebbers van kunst is het kunstfestival in Lellingen een aanrader. Bezoek de waterkrachtcentrale in Vianden, een mooi staaltje van techniek met behoud van de natuur. Ontdek de diverse kastelen en burchten zoals het kasteel van Vianden burcht van Boursheid of de ruines bij Esch sur Sure. Voorbeelden van mooie musea in dit vakantiegebied zijn Museum slag om de Ardennen in Clervaux, het nationaalmuseum voor Militaire geschiedenis in Diekirch of het Speelgoedmuseum in Clervaux. De diverse kerken in de dorpen en plaatsen zijn mooie voorbeelden van historie, vaak opengesteld voor bezoekers vanaf de gezellige vakantiehuizen in Oesling.

Actieve vakantie in Osling

Het landschap leent zich uitstekend voor een wandeling of fietstocht. Het landschap is groen met veel bossen, valleien en rivierdalen. Liefhebbers van de natuur en rust kunnen hier fijn genieten op hun eigen manier. Als u liever wat meer actief en met wat meer uitdaging de omgeving van uw vakantiehuis in Oesling wilt verkennen, kunt u kiezen voor een avontuurlijke mountainbiketocht. Vlakbij Esch sur Sure ligt een groot stuwmeer , hier kunt u verschillende watersporten beoefenen zoals surfen en varen. Als u actief kennis wilt maken met de geschiedenis en cultuur van dit vakantiegebied, bezoek een van de georganiseerde evenementen zoals het Middeleeuws festival in Vianden, het festival van Wiltz-openluchtfestival met theater en muziek of de Middeleeuwse markt in Bourscheid. Als u wat minder ervaring heeft met buitenactivititeiten in de natuur kunt u kiezen voor een excursie met instructeur of gids zoals kano varen op de rivier Sure, fiets- en wandel- en mountainbiketochten niet ver van de vakantiehuizen in Oesling. Als u wat meer adrenaline wilt , kiest u voor een survivalroute met klimmen, abseilsen of tokkelen. U kunt met de stoeltjeslift tot 450m stijgen naar de hogere toppen. In de zomer vindt u bij Bourscheid een mooie strand evenals bij Weiswampach of bij Liefrange waar u fijne kunt zonnenbaden en ontspannen aan het water. Bij de stranden van Weiswampach kunt u bij het recreatiemeer zonnen, zwemmen, kano varen, zwemfietsen en windsurfen. Een golfvakantie bij de vakantiehuizen in Oesling is ontspannend, Golf club Clervaux is een van de golfbanen in Oesling. Een actieve vakantie in de winter bestaat vooral uit langlaufen vanwege de natuurlijke hoogteverschillen. Het klimaat in Oesling is meestal net iets koeler als in de rest van Luxemburg met zachte winters en matige zomers. Zowel liefhebbers van cultuur als actieve vakanties in de natuur beleven maximaal vakantieplezier bij de vakantiehuizen in Oesling.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/