Vakantiehuizen in Menorca

De strandvakantie vanaf de vakantiehuizen in Menorca is een gezellige vakantie. Menorca is een onderdeel van de Balearen eilanden. Het wordt ook wel het Groene en Blauwe eiland genoemd, het is middelgroot en het heeft maar... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Menorca


Informatie

De strandvakantie vanaf de vakantiehuizen in Menorca is een gezellige vakantie. Menorca is een onderdeel van de Balearen eilanden. Het wordt ook wel het Groene en Blauwe eiland genoemd, het is middelgroot en het heeft maar liefst een kustlijn van meer dan 200 kilometer. De hoofdstad is Mahon. In de ruim 70 baaien liggen vaak intieme zand- en rotsstranden. Wandel eens naar een van de grotten of ravijnen na een frisse duik in de zee. U vindt de mooiste stranden in het zuiden bij Playa de Son Bou, Porta de Ciutadella of Santandria. Bij de bijzondere rotsformaties vindt u fijne stille en nog natuurlijke stranden zoals Cala Tirant, Port d’Addaia en Na Macaret. Jong en oud zal genieten van een vakantie aan de Spaanse kust.

Ontdek de cultuur vanaf de Spaanse vakantiehuizen

De Noord- en Zuidkust verschillen sterk van elkaar. Ontdek het vanaf de vakantiehuizen in Menorca. U vindt er fjorden maar ook mooie stranden. Op het hoogste punt van het eiland is Monto Toro met 357 meter, hier staat het klooster Verge de Gracia. De meeste mensen wonen in Ciutadella en Mao. U vindt in het landschap Talayots, grote stenen torens ooit gebouwd in 1500 v.Chr. Het zijn eigenlijk stuk voor stuk kleine openluchtmusea over de leefwijze van de voormalige bewoners. In de stad Mahon staan veel oude herenhuizen en er liggen mooie pleinen. Bezoek de sfeervolle haven van Mahon, een mooi voorbeeld van de Spaanse maritieme sfeer. Cales Coves zijn neolitische woningen, uitgehouwen in een rotswand. In Mahon staat het oudste operahuis van Spanje. Geniet van de cultuur op Menorca.

Menorca is een bijzonder eiland in Spanje

Het eiland heeft twee gezichten vanaf de vakantiehuizen in Menorca. In het noorden vindt u de fjorden, bijzondere rotsformaties en een boeiende kustlijn met natuurlijke havens. In het zuiden vindt u een regelmatige kustlijn met veel zand- en kiezelstranden. Het binnenland is prachtig om te wandelen en te fietsen ondanks het heuvelachtige landschap met als hoogste punt 357 meter. U vindt op het eiland 18 natuurgebieden. Bij Mahon ligt de grootste natuurlijke haven met drie eilanden zoals Illa del Rei, Quarantena en désLlazaret. Bezoek de grot Cova Polida met prachtige druipsteenformaties, alleen mogelijk via het water of de Cova d’es Coloms met ondergrondse monumenten. De geisers aan de westkant van het eiland zijn ook heel speciaal. Spanje is een prachtig vakantieland.


Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.