De strandvakantie bij de vakantiehuizen op Menorca is heerlijk

De vakantiehuizen aan het strand op Menorca staan op een van de eilanden van de Balearen eilandengroep. Menorca is een Spaans eiland in de Middellandse Zee. De Spanjaarden noemen het ook wel het Groene en Blauwe eiland. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Menorca


Informatie

De vakantiehuizen aan het strand op Menorca staan op een van de eilanden van de Balearen eilandengroep. Menorca is een Spaans eiland in de Middellandse Zee. De Spanjaarden noemen het ook wel het Groene en Blauwe eiland. Het is niet groot met 50km lengte en 22km breedte en een kustlijn van 200km. In het midden van het eiland vindt u een vrij rotsachtig landschap. Daarnaast vindt u hier ruim 70 baaien met zand- en rotsstranden en prachtige natuur met ravijnen en grotten. 40% van het landschap valt onder de natuurbescherming.

De kustlijn van Menorca

Ontdek de vakantiehuizen aan het strand op Menorca aan de Spaanse kust. Zo weten velen niet dat op Menorca meer stranden liggen dan op de alle andere eilanden van de Balearen. Denkt u hierbij aan de goed verzorgde en mooie stranden zoals Playa de Son Bou, Porta de Ciutadella, Son Xoriguer, Cala ‘n Boch, Santandria , Cala Blanes, Cala Tirant, Son Saura, Arenal d’ Castell, Es Grau of CAla Santa Galdana. Aan de noordkust waant u zich bij de Noorse fjorden. Als u op zoek bent naar een ongerept strand met rust en natuur, ontdek de stranden bij Cala Tirant, Port d’Addaia, Cala Pregonda of Na Macaret. Een bijzondere bestemming voor een dagexcursie vanaf de vakantiehuizen op Menorca is de beschutte havenbaai van Mahon, 6km lang en 1,2km breed. Hier kunt u ook de mooie eilanden bezoeken zoals Illa del Rei, Illa Quarantena, IIa d’es Llazaret. Cova Polida is een grot die u als bezoeker alleen via het water kunt bereiken, u kunt hier unieke druipsteenformaties bewonderen. De Cova d’es Coloms is 24m hoog en 16m breed en 11m diep, een schitterend ondergronds natuurlijk monument. Een ander uniek natuurverschijnsel zijn de geisers bij Cala en Forcat, gebaseerd op natuurlijke waterdruk.

De stranden op Menorca

De naam Menorca betekent –kleiner eiland-. Bij de badplaats Cala Alcaufar kunt u een rustig strand verwachten. De nabij gelegen badplaats s’Algar biedt ideale omstandigheden voor een surfvakantie. Heel bijzonder liggen bij deze badplaats mooie bowlingbanen in de bossen. Ontdek vanaf de vakantiehuizen op Menorca de familiestranden, watersportstranden en romantische stranden. Son Bou ligt ten zuiden van Alaior, het langste strand van Menorca is hier het Son Bou Sant Jaume zandstrand met een lengte van 2km. Let wel op de waarschuwingsvlaggen voor gevaarlijke stromingen. Cala Galdana zou een van de mooiste stranden van Menorca zijn. Het zandstrand heeft een vorm van een hoefijzer, met rotsen en pijnbomen en picknicktafels. Cala en Porter liggen aan de zuidkust in een diepe inham. U kunt hier perfect snorkelen vanwege het heldere water. U kunt hier ook ligstoelen huren. Punta Prima is een badplaats met een mooi zandstrand met eetgelegenheden. Arena d’En Castell is ideaal voor familievakanties. Elke toerist vindt dankzij het grote aanbod van stranden op Menorca het ideale strand en de perfecte badplaats.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.