De vakantiehuizen in Nord pas de Calais zijn fantastisch

De vakantiehuizen voor een weekendje weg in Nord pas de Calais staan in het meest noordelijke gebied van Frankrijk, het zijn eigenlijk twee departementen Nord en Pas de Calais. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Nord pas de Calais


Informatie

De vakantiehuizen voor een weekendje weg in Nord pas de Calais staan in het meest noordelijke gebied van Frankrijk, het zijn eigenlijk twee departementen Nord en Pas de Calais. De voormalige aanwezigheid van een actieve industrie ziet u nog terug in de aanwezigheid van vele kleine arbeidershuizen. De kust van deze streek is de Opaalkust. Hier vindt u mooie zandstranden maar ook kliffen zoals de Cap Blanc Nez met een diepte van 134m in het water of de Cap Gris Nez van 45m hoge zandsteen. Langs deze kust vindt u mooie badplaatsen, duidelijk dunner bevolkt dan aan de Belgische kust. U vindt in dit gebied 17 belforten in Noord Frankrijk, beschermd door de UNESCO. De grootste steden zijn Lille en Calais. U heeft vanaf Calais een mooie uitzicht over de witte kliffen van Dover op een heldere dag. Als u het leuk vindt om een museum te bezoeken vanaf de vakantiehuizen voor een weekendje weg in Nord Pas de Calais heeft u keuze genoeg, er zijn er 33 in dit gebied. Het Kant- en Modemuseum over de kantindustrie in Calais, Arc International over de glas- en Kristalfabricatie, Ceramiek museum in Desvres of het Papiermuseum in Esquerdes zijn zeker een aanrader.

De omgeving

U kunt in de omgeving van uw vakantiehuis in Nord Pas de Calais ook mooie cultuursteden bezoeken zoals Arras, Bethune of Lens. Hier kunt u kennis maken met de streekgebonden gastronomie. Andere steden die zeker uw bezoek waard zijn Ambleteuse, Boulogen sur Mer of Montreuil sur Mer of Saint Omer. U vindt hier afhankelijk van de stad van uw keuze kunst en geschiedenis en historische monumenten. Het aanbod van museum in deze steden is uitstekend verzorgd en aantrekkelijk voor alle leeftijden. Het Mijngebied van Nord Pas du Calais wordt bescherm door de UNESCO als evolutief cultuurlandschap. De stad Lens en de omgeving kregen de waardering als Land van kunst en historie. Ontdek het natuurpark van de Scarpe en de Schelde, het was het eerste park in Frankrijk. De Opaalkust huisvest mooie natuur bij Saint Omer in het dal van de Aa, bekend vanwege de unieke moerassen. Tot slot nog even wat over de musea in de omgeving; u zult in de omgeving ruim 30 musea voor Schone Kunsten waarbij u kunt kennis maken met regionale stijlen, religieuze kunst en werken van Rubens, Matisse, Pignon of de Marle. U ziet in de kunstwerken heel veel terug van de geschiedenis van het leven met oorlog, feesten en werk. U hoeft niet heel veel moeite te doen voor het ontdekken van musea en andere historische monumenten. Kijk rond in de omgeving van de vakantiehuizen voor weekendje weg in Nord Pas de Calais op de fiets, wandelend of met de auto. Op deze manier komt u op de mooiste plekjes in dit deel van Frankrijk.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.