Ervaar de sfeer bij de vakantiehuizen aan de Costa Brava.

Geniet van uw spetterende watersportvakantie en de gezellige strandactiviteiten vanaf de vakantiehuizen aan het strand aan de Costa Brava. Dankzij de natuurlijke omstandigheden van zon, zee en zand kunt u dit stukje Spaanse kust... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Costa Brava


Informatie

Geniet van uw spetterende watersportvakantie en de gezellige strandactiviteiten vanaf de vakantiehuizen aan het strand aan de Costa Brava. Dankzij de natuurlijke omstandigheden van zon, zee en zand kunt u dit stukje Spaanse kust eindeloos kiezen uit mooie stranden. De kust van Costa Brava kunt u omschrijven met twee woorden; ruig en mooi. Costa Brava kunt u inderdaad vertalen als Ruige kust. In de baaien, soms moeilijk toegankelijk, kunt u diverse grotten ontdekken, soms alleen toegankelijk via het water. Zo ie zo is een boottocht langs de kust een aanrader, u zult aangenaam verrast zijn over de ruige vormgeving van de kustlijn. Daarnaast zult u ook ontdekken dat de Costa Brava mooie lange zandstranden biedt voor romantiek en gezelligheid en dat wil toch iedereen?

Stranden aan de Costa Brava

Vanweg het thema van dit artikel beginnen we hier met een kennismaking van de stranden aan de Costa Brava. Het zandstrand Grifeu bij llanca is 170m lang, biedt praktische en horeca voorzieningen en er zijn maatregelen getroffen voor een comfortabele toegang van gehandicapten. Roses is een van de bekendere resorts aan de Spaanse kust, ontdek hier het Canyelles petites strand van 315m lang, schoon en gemiddeld rustig. Bij l’Escala met stranden als Riells of les Usclere vindt u mooie zandstranden compleet met ligstoelenverhuur, douches, parkeergelegenheid en restaurants. Bij Begur kunt u plezier beleven aan stranden als Aiguablava of Sa Riera, ook hier zijn plezierige voorzieningen getroffen en de gehandicapten hebben hier eenvoudiger toegang. Bij Platja d’Aro liggen mooie zandstranden, schoon en met voldoende voorzieningen zoals Cala Rovira, Sa Conca of Platja d’ Aro. Over het algemeen biedt elk Spaans strand voorzieningen als douche en toiletten, ideaal als u op stap bent met de kids. Tossa de Mar met la Mar Menuda is een zandstrand met een behoorlijk toeristisch karakter. Deze lijst kan ik net zo lang maken, handiger is dat u informeert bij uw vakantiehuis aan het strand aan de Costa Brava naar de stranden in de omgeving.

Natuur en andere bezienswaardigheden aan de Costa Brava

De natuurlijke omgeving op de Costa Brava zal u verrassen met ruige berglandschappen zoals aan de Cabo Creus of de bergen bij Begur. Ontdek de hoge en indrukwekkende kliffen bij la Escala soms wel 100m hoog of steil omlaag de zee in. Tussen Rosas en l’Escala ligt het prachtige moerasgebied, intussen beschermd, van Aiguamolls de l’Emporda. U kunt hier alleen vanaf de observatiepost eindeloos genieten van een indrukwekkend natuurgebied. Ook heel bijzonder maar meer cultureel zijn de kunstwerken van Salvador Dali, de kunstenaar uit Figueres, u vindt zijn musea in Figueres, Pubol en Portlligat. Nog een laatste tip voor kunstminnaars; bezoek het gelijk schilderachtige en chique dorp Cadaques waar kunstenaars als Miro, Picasso, Dali en Lorca graag leefden en werkten.
Spanje is een fantastisch vakantieland met voor ieder wat wils.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.