Zon, zee en strand beleven tijdens een vakantie aan de Cote d'Azur

De Cote d’Azur was in de 19e eeuw al het magische Europese oord waar het nooit winter was. Nog steeds is het een populaire regio en daardoor vindt u ook talloze vakantiehuizen aan de Cote d'Azur de... Lees meer

Informatie

De Cote d’Azur was in de 19e eeuw al het magische Europese oord waar het nooit winter was. Nog steeds is het een populaire regio en daardoor vindt u ook talloze vakantiehuizen aan de Cote d'Azur de azuurblauwe kleur ziet u terug in de lucht langzaam overgaand in de zee. Het is een zeer gevarieerd landschap met stranden en bossen, bergtoppen en smalle of diepe valleien, rotspartijen en baaien aan de kust. De zandstranden zijn beroemd vanwege de strandvakantie, natuur en watersport. Voor de kust zelf liggen duizenden rotsen en eilandjes zoals Iles d’Hyeres of Iles d’Or. Een must om te verkennen op vakantie aan de Cote d'Azur.

Mooie natuurgebieden

Het nationale natuurpark van Mercantour is een beschermd natuurgebied. Het biedt bescherming van de bestaande natuur en het leert de bezoekers de natuur te respecteren. Er ligt een wandelroute van 600km door het park langs informatieborden over historie, natuur en cultuur van het gebied. Een leuk idee en niet ver van de vakantiehuizen aan de Cote d'Azur. Het openluchtmuseum Vallee des Merveilles ligt in een natuurgebied, u vindt hier meer dan 30.000 rotstekeningen en andere archeologische vondsten. Wandelen is hier ontspannend en informatief.

Actief aan de Cote d’Azur

Een actieve vakantie aan de Cotes d’Azur is afwisselend en ontspannend. De golfvakantie is plezierig, mede dankzij de goedverzorgde golfbanen en het grote aanbod van golfbanen. De wandelroutes zowel in de bergen als aan de kust of in het binnenland sturen u dwars door de natuur.  De Via Alpina is een schitterende bergroute. Bedenk bij elke route dat u ook slechts een deel van de route kunt volgen, afhankelijk van uw tijd en fysieke mogelijkheden. De Napoleonroute naar Grenoble, een aanrader als u van historie en cultuur houdt. Liefhebbers van groen en tuinen kunnen kiezen voor de Mimosaroute, mimosa is het symbool van de winter aan de Cote d’Azur. Deze route van 130km leidt u door de heuvels en dalen en langs de mimosavelden.  

De Azuurkust

Het kustgebied en het achterland bij Bandol en Menton is een prachtige bestemming voor een vakantie aan de Cote d'Azur. De lengte van de kustlijn is 432km. Het wordt ook wel de Azuurkust genoemd. U vindt aan de kust naast de mooie badplaatsen zoals Cannes, St. Tropez en Menton ook nog steeds schilderachtige vissersdorpen en intieme baaien bij een van de mooie rotsen. Menton is het eindpunt van de Cote d’ Azur. Een strandvakantie en de watersport is een groot succes. Liefhebbers van luxe badplaatsen voelen zich hier prima. Een van de vakantiehuizen aan de Cote d'Azur huren met het hele gezin aan de kust is een succes dankzij de vele strand- en watersportactiviteiten.

Cultuur opsnuiven

Aan de kust vindt u het hele jaar door tal van activiteiten en festivals. Tussen Cannes en Menton worden talloze evenementen georganiseerd met een artistiek of creatief karakter. Het landschap met lichtval, temperatuur, natuur, kleuren en sfeer is en blijf een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars. Vele oude meesters hebben er voor gezorgd dat vissersdorpen, steden en landschappen ‘bewaard’ zijn gebleven. Saint Paul is een kunstenaarsdorp waar Soutine, Chagall en Calder de tijd van hun leven hadden. Bezoek het parfummuseum in Grasse tijdens uw vakantie aan de Cote d'Azur, het is het beginpunt van de traditionele parfumerie. De gastronomie van Nice is een prachtig voorbeeld van de fijne keuken in Frankrijk waar de wijn een belangrijk onderdeel van is. De Franse steden aan de kust zijn indrukwekkend zoals Saint Tropez. In de jaren vijftig kwamen zowel de kunstenaars als de welgestelden graag in deze stad. Een stadswandeling is een bijzondere ervaring. Ontdek in Port Vauban de grootste jachten. Biot is een Frans stadje, een bergstadje met pottenbakkersproducten en glasblazerij. In het stadje zelf wonen diverse kunstenaars. Picasso zou hier de ambachten van glasbewerken en keramiek geleerd hebben. De vakantiehuizen aan de Cote d’Azur hebben u veel te bieden.
Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.