Vakantiehuizen Informatie

Vakantiehuizen in Balatonföldvár

Balatonföldvár ligt in de provincie Somogy in Hongarije aan de zuidkant van het Balatonmeer. De vakantiehuizen in Balatonföldvár vindt u op de mooiste plekjes. Het is een kleine badplaats op een oude Keltische heuvel. Eind 19e eeuw werd het gestart... Lees meer

Informatie

Balatonföldvár ligt in de provincie Somogy in Hongarije aan de zuidkant van het Balatonmeer. De vakantiehuizen in Balatonföldvár vindt u op de mooiste plekjes. Het is een kleine badplaats op een oude Keltische heuvel. Eind 19e eeuw werd het gestart als een chique badplaats. Toen het Balatonmeer begin 1900 steeds meer populair werd, kregen de badplaatsen steeds meer toekomst en bezoekers. Door de jaren heen zijn diverse voorwerpen uit de Steentijd gevonden in deze omgeving. U kunt van alles verwachten van een vakantie in Balatonföldvár.

Bezienswaardigheden

Het oudste en bekendste gebouw is volgens de overlevering de Földvari Csarda of de Inn van Foldvar. Deze herberg zou hier hebben bestaan van midden 18e eeuw tot eind 19e eeuw en werd daarna gerenoveerd. In de zelfde plaats liggen de Balatonföldvártuinen, ontworpen door Ilona Jordanits. Deze tuin won in de jaren negentig twee Europese prijzen. Het Keltische Hill fort was waarschijnlijk de oorsprong van de stad en dit ziet u terug in de restanten van terpen en sloten op de hoge oever van de stad. In de voormalige Imre straat staat onder andere het oude huis van Rakosi. Ontdek ook in de Petofi Sandor Utca 9 de Szekely poort met schitterend houtsnijwerk. Kijk rond in de straat en bewonder de diverse mooie gebouwen.

De haven

De Balatonföldvár haven is zeker uw bezoek waard. Het is al sinds vele jaren een van de grootste havens bij het Balaton. Het Heviz schip ligt in de haven. U vindt hier het Duiveneiland en de Kwassay brug. De naam Duiveneiland is ontstaan door de aanwezige decoratieve duiventillen op de pijlers van de kleine brug. Op het eiland zelf liggen mooie wandelpaden en u vindt hier een actieve plaatselijke zeilvereniging. U bereikt de Westelijke pier via de 102m lange betonnen loopbrug. Hongarije is een afwisselend vakantieland.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.