De vakantie in Hongarije is all-round met wintersport, strandvakantie en watersport bij het Balatonmeer, super-stedentrips zoals in Boedapest en prachtige natuur op de Poesta. Het is geen groot land maar er is van alles te doen. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Hongarije


Informatie

De vakantie in Hongarije is all-round met wintersport, strandvakantie en watersport bij het Balatonmeer, super-stedentrips zoals in Boedapest en prachtige natuur op de Poesta.Het is geen groot land maar er is van alles te doen. Voor ontspanning moet u in Hongarije zijn bij een van de vele kuuroorden. Er zijn in het land diverse kuuroorden en warmwaterbronnen. U laat zich verwennen door zacht en luxueus water. In Boedapest vindt u een mooi kuuroord bij Szechenyi, het grootste publieke thermaalbad van Boedapest. De magische omgeving vormt samen met het bijzondere water een unieke bron van weldaad en welzijn.

Maak kennis met Boedapest


Als men aan Hongarije denkt, komt Boedapest als snel om de hoek kijken. Het is een stad van kaliber waar cultuur, musea en historie rijk vertegenwoordigd zijn. De Donau verdeelt de stad in twee delen, Boeda en Pest. De bruggen zoals Elisabethbrug of Kettingbrug geven de stad extra allure. Een wandeling langs de oevers van de Donau is bijzonder, gezellig met het hele gezin en romantisch tijdens de zonsondergang in het juiste gezelschap. Als u van winkelen houdt, kunt u zich uitleven in het stadscentrum met de Blauwe straat en de vele zijstraatjes. Op de Burchtheuvel staan een paar bekende monumenten in Boeda zoals de Burcht, Matthiaskerk, Vissersbastion en de Tancsics Milhaly straat. Aan een enkele dag heeft u niet genoeg als u alles wilt zien van deze stad.

Ontdek het Balatonmeer


Het Balatonmeer is het grootste meer met 592km2 van Midden Europa. Het is 79km lang en 15km breed. Deze ‘ Hongaarse Zee’ is een paradijs voor de liefhebbers van zwemmen en watersportvakanties. Bovendien is het een onderdeel van het nationaalpark Balatonmeer. Voor kunstenaars en schilders is het meer al heel vaak een inspiratiebron geweest in elk van de vier seizoenen. Jozsef Egry is een van deze schilders, de schilderijen ziet u deels terug in het museum in Badacsony. In deze zelfde regio aan de noordoever zult u ook diverse wijngaarden in het landschap zien zoals bij Csopak, Badacsony en Zanka of de vruchtbare valleien van Scisco. Deze wijnen krijgen met de jaren steeds meer bekendheid. Hongarije is van alle markten thuis.

Kom naar de vakantiehuizen in Hongarije en ontdek dit unieke land


De vakantiehuizen in Hongarije zijn van veel gemakken voorzien, zo is er vaak speelruimte voor de kinderen, parkeergelegenheid, een sfeervol terras en zelfs ook vaak een zwembad. Wandelen en fietsen kunt uitstekend in Hongarije op veel plaatsen zijn hiervoor speciale routes uitgezet. Als u op zoek bent naar iets bijzonders, kunt u ook kiezen voor een golfvakantie of u kunt gaan jagen in de natuur. Het landschap van Hongarije is afwisselend, met o.a. de Donauknie, het Balatonmeer en natuurgebieden zoals nationaalpark Aggtelek met zijn talloze grotten, nationaalpark Kiskunság met de moerassen, rietvelden en bossen. Het Tiszameer is echt een must om te bezoeken. In de zuidhoek van het meer vindt u een geweldig sport- en waterrecreatieparadijs.

Familievakantie aan het Balatonmeer


In de omgeving van het Balatonmeer kunt u optimaal van genieten van veel watersporten, zoals zeilen, surfen, roeien of zwemmen. Natuurlijk is het ook een ideale bestemming voor een strandvakantie met lekker zonnebaden en ontspannen. Het meer wordt ook wel de Hongaarse Zee genoemd. Het meer is 79 bij 15 km groot en het water is relatief ondiep. Dat maakt het tot een geschikte bestemming met families en jonge kinderen. Niet alleen kunt u samen met hen spelen aan de rand van het water het wordt ook snel warm in het voorjaar. Niet voor niets liggen veel van de vakantiehuizen in Hongarije hier. Vanaf de diverse badplaatsen worden in de zomer zwemwedstrijden gehouden, met o.a. de oversteek over het Balatonmeer elk jaar in de zomer. In het midden van het meer vindt u het schiereiland Tihany, dat het meer vrijwel in twee delen verdeeld. U kunt dus alle kanten op voor een leuke vakantie in Hongarije.

Proef de rijke cultuur in Hongarije


Wat zijn uw plannen voor de vakantie in Hongarije? Het heeft een heel aantal bekende cultuurbestemmingen te bieden, zoals de hoofdstad Boedapest. U vindt daar de prachtige historische bruggen zoals de kettingbrug, musea, de beroemde kerken en gebouwen zoals de Vissersbastion en pleinen zoals Gellertplein. Als u alle culturele bezienswaardigheden wilt zien, hebt u aan een dag niet genoeg. Het is een zeer veelzijdige regio met de historie van de oeroude universiteitsstad Pécs en de prachtige natuur van het wildreservaat Gemenc. Een landschappelijk aantrekkelijk gebied is het Mecsekgebergte waar onder andere uitgebreide wijnbouwgebieden te vinden zijn. Wat minder bekend maar zeker de moeite waard is de wijncultuur in Hongarije, met unieke en smaakvolle wijnen. Een bekend wijngebied ligt bij het Balatonmeer. Het Mecsekgebergte. In Zuid-Transdanubië is een aantrekkelijk gebied, waar onder andere uitgestrekte wijnbouwgebieden te vinden zijn. Dankzij de rode aarde en de vruchtbare, vulkanische ondergrond vindt u in Hongarije kwaliteitswijnen die regelmatig prijzen op de internationale wijnbeurzen winnen. In het wijngebied rond Eger wordt de volle stierenbloedwijn geproduceerd. Proef ook zeker de unieke smaak van de Tokaji wijn, zoet of droog. Wanneer u een wijnboer bezoekt wordt u gastvrij ontvangen en mag u proeven en rondkijken. Bij de vakantiehuisjes in Hongarije wordt uw smaak op de proef gesteld met allerlei unieke gerechten en dranken.


Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.