Onze vakantiehuizen in Ligurië liggen op de mooiste plekjes

Deze prachtige kuststrook in Italië trekt veel toeristen uit Noord-Europa vanwege het heerlijke klimaat: warme zomers en zachte winters. Onze vakantiehuizen in Ligurië zijn vlakbij mooie strandjes en grillige rotspartijen te vinden. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Ligurië


Informatie

Deze prachtige kuststrook in Italië trekt veel toeristen uit Noord-Europa vanwege het heerlijke klimaat: warme zomers en zachte winters. Onze vakantiehuizen in Ligurië zijn vlakbij mooie strandjes en grillige rotspartijen te vinden. Zorg dat als je op pad gaat je altijd je zwemgoed en duikbril met snorkel bij je hebt want het is namelijk onderwater net zo mooi als boven water. De dorpjes en steden langs de kust en in het binnenland zijn nog authentiek en maken je vakantie in Ligurië tot een ontdekkingsreis.

Wandelpad langs de kust

Een van de mooiste wandelpaden in Italië loopt hier langs de kust en verbindt vijf dorpen met elkaar. Er is ook een spoorlijn die de dorpen verbindt maar met wandelen zie je toch het meest. Als je al een paar dagen in een van onze vakantiehuizen in Ligurië bent, krijg je ook zin om iets actiefs te doen. De Cinque Terre, zoals de vijf dorpjes genoemd worden, liggen op de rotsen direct langs de kust en zijn allemaal even pittoresk door de smalle straatjes, de pleintjes en de kerkjes. De meeste hebben ook een klein haventje. Van Monterosso al Mare loop je via Vernazza, Corniglia, Manarola naar Riomaggiore. Een topervaring tijdens je vakantie in Ligurië. Sinds 1997 staat de Cinque Terre als geheel op de Werelderfgoedlijst.

Op ontdekking in Cinque Terre

Veel van de schepen die via het Suezkanaal terugkeerden naar hun eigen land maakten de eerste stop in Europa in Genua. Na enkele weken op de Indische Oceaan bezochten de reizigers, verlangend naar vers eten en cultuur, de grootste havenstad van Italië en gingen er op ontdekking uit. Vanuit je vakantiehuis in Ligurië is een bezoek aan Genua een must. De hoofdstad van deze regio heeft een lange en rijke geschiedenis achter zich wat je meteen kunt zien als je de stad via de hoofdstraat de Via Garibaldi binnen loopt. Hier staan veel 16e eeuwse paleizen van de rijke inwoners uit de tijd toen Genua een republiek was. De kathedraal van San Lorenzo uit begin 12e eeuw is ook een grote publiekstrekker en het huis waar Christoffel Columbus in 1451 werd geboren. Een fantastisch uitstapje tijdens uw vakantie in Italie.


Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.