De lastminutes in Auvergne zijn complete vakantie adressen

U heeft alle reden om te kiezen voor de lastminute vakantiehuizen in Auvergne. Historie, cultuur en natuur zijn rijk vertegenwoordigd in dit vakantiegebied. Als u de omgeving wilt verkennen is het volgen van de Kazenroute... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Auvergne


Informatie

U heeft alle reden om te kiezen voor de lastminute vakantiehuizen in Auvergne. Historie, cultuur en natuur zijn rijk vertegenwoordigd in dit vakantiegebied. Als u de omgeving wilt verkennen is het volgen van de Kazenroute een van de mogelijkheden, deze leidt u langs 50 kaasboerderijenen in een mooi landschap, men werkt hier met oude technieken met soms moderne technische aanvulling voor een optimaal resultaat. Bezoek het themapark Vulcania, hier ziet en hoort u bijna alles over de vulkanen en de aarde en de natuurkrachten met als natuurlijk voorbeeld de vulkaan Lemptegy.

Actief genieten in Auvergne

Een actieve lastminute vakantie in Auvergne is heel aantrekkelijk met een compleet netwerk van fiets- en mountainbike routes van 4000km. Kies voor een wandeling in de omgeving van de vulkanen, dus voor vele kilometers natuur. In de heuvels van Massif du Sancy zijn maar liefst 650km aan routes voor de fietser, wandelaar, ruiter en mountainbiker uitgezet. In het gebied van Cantal vindt u het belangrijkste vulkaangebied met als hoogste punt de Puy Mary met 1787m. Zo lenen de kratermeren zoals lac Pavin of Gour de Tazenat, vulkanische stuwmeren zoals lac du Guery en de bergmeertjes bij Goule voor gezellige watersportactiviteiten. Een andere manier om de vergeving te verkennen is het volgen van een themaroutes zoals een van de zes kastelenroutes langs 40 kastelen, opengesteld voor bezoekers.

Bezienswaardigheden in Auvergne

Auvergne kunt u onderverdelen in vier regio’s, de eerste is Allier. Deze regio ligt op de Route du Soleil. U vindt hier honderden kastelen in een mooi plattelandslandschap. De wijnranken van Saint Pourcain vormen een prachtig onderdeel van het landschap. Mooie plekjes in de omgeving van de lastminute vakantiehuizen in Auvergne zijn bijvoorbeeld het Foret de Troncais, een heel oud eikenbos met meertjes, ligweides en zonneweides. Moulins en Vichy zijn de twee meest toeristische steden van Allier. In Moulins staat de unieke kathedraal met schatkamer, met unieke religieuze kunst. In Vichy is het bronwater een van de bekende bezienswaardigheden met als plezierig gevolg de kuuroorden. Het Parc des Sources vormt het hart van het kuuroord. Sauvigny is een heel klein stadje met een prachtige abdijkerk en minimuseum.

Puy de Dome huisvest twee regionale natuurparken, thermale bronnen, wintersportresorts en prachtige historische kerken en kastelen. Dit verklaart het feit dat vele toeristen al snel voor deze regio kiezen vanaf de lastminute vakantiehuizen in Auvergne. Issoire is een schilderachtig dorpje , niet groot maar wel bijzonder qua bouwstijl en sfeer. Liefhebbers van kaas kunnen uitstekend terecht bij Saint Nectaire, hier wordt de beroeme kaas gemaakt. U vindt hier natuurlijke bronnen met het kuuroord in de vallei. Het natuurlijke park van Vulkanen biedt alle mogelijkheden voor een mooie wandeling of mountainbiketocht in de spannende omgeving van de vulkanen. In de winter ligt hier vaak sneeuw. Riom is een schilderachtig plaatsje, speciaal voor u als u van een authentieke en kleinschalige sfeer houdt tijdens een lastminutes in Auvergne, compleet met een museum, kerken en gezellige winkelstraat.

De regio Cantal ligt in het hart van de bergen van Cantal. U vindt hier natuur en vooral natuur. Vanaf de topt van Puy Mary kijkt u uit over de twaalf gletsjervalleien met unieke bergkammen. Ontdek de citadel van St Flour , de stad ligt bovenop een heuvel. Bij Chaudes Aigues liggen warmwaterbronnen. Dat verklaart ook de aanwezigheid van de kuuroorden. Het water heeft een temperatuur van 80 graden of meer, dus wordt ook gebruikt voor de verwarming van de huizen. In Fridefont staat de kerk met de houten Madonna, hier is een bijzondere legende aan verbonden. Salers en Murat zijn mooie plekjes in de omgeving , kijk rond tijdens een lastminutes in Aurvergne en ontdek de huizen van vulkanische steen. Ervaar het authentieke karakter en ontdek het mooie uitkijkpunt over de omgeving. Io Scenoparc is een uniek en vrij nieuw park van 35ha, het is geen dierentuin, het is een park waar men de verbinding legt tussen de mens en dier op een informatieve en aantrekkelijke manier. Aurillac is de hoofdstad van Cantal, omringd door bergen en kastelen, alleen de prachtige ligging is al uw bezoek waard.

Haute Loire is een regio op zichzelf. Als u van wandelen houdt, komt u hier tijd tekort. U vindt hier diverse redenen voor uw bezoek vanaf de lastminute vakantiehuizen in de Auvergne. Hier komen ze; 1 de natuurlijke omgeving met vulkanen, echte bergen 2 de diverse jaarlijks terugkerende festivals die georganiseerd worden omtrend muziek en theater 3 spannende buitenactiviteiten zoals raften en spannende mountainbiketochten 4 le Puy en Velay- een prachtige omgeving van vulkanisch gesteentes met historiche straatjes en authentieke uitstraling. Een lastinutes in Auvergne is een fantastisch vakantiebestemming.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/