De lastminutes in Franche Comte vervullen veel van uw wensen

Een vakantie in Frankrijk bij de lastminute vakantiehuizen in Franche Comte is ideaal voor liefhebbers van de natuur. U kunt op het laatste moment uw accommodatie boeken. U weet dat u voor een vakantiegebied met veel natuur... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Franche Comte


Informatie

Een vakantie in Frankrijk bij de lastminute vakantiehuizen in Franche Comte is ideaal voor liefhebbers van de natuur. U kunt op het laatste moment uw accommodatie boeken. U weet dat u voor een vakantiegebied met veel natuur kiest dus afhankelijk van het weer op dat moment kunt u de juiste uitrusting meebrengen. We geven u een beschrijving van het mooie landschap; het ligt in Oost Frankrijk tussen de bergen van de Vogezen en de Jura. Het regionaal natuurpark biedt meren en rivieren, watervallen, grotten en is daarmee een mooi gebied voor de wandelaars en voor hen die willen raften of mountainbiken in de natuur. In het zuiden van Franche Comte ligt het Plateau van de 1000 meren, waar het hele gezin uit de voeten kan. Pesmes als een van de mooiste dorpen van Frankrijk ligt boven in het dal van de rivier de Ognon. De vele wijngaarden geven het landschap een heel eigen sfeer en uitstraling. Het leuke van lastminutes in Franche Comte is dat als u rondkijkt in de omgeving met de auto, fiets of motor regelmatig ‘verrast’ wordt met historische monumenten zoals een kasteel of een oud burcht. Het hoogste punt van Franche Comte is Cret Pela op 1495m in de Jura, de helft van de oppervlakte van dit vakantiegebied is bedekt met bos. U heeft nu een beetje een idee wat u kunt verwachten van deze vakantiebestemming.

Actief genieten in Franche Comte

Een actieve vakantie tijdens een lastminutes in Frankrijk kunt u net zo invullen als dat u zelf wilt. Zo kunt u bij de meren Vouglans, Chalain, Clairvaux les Lacs en les Rousses ontspannen aan de schone zandstranden. Natuurlijk afhankelijk van het seizoen kunt u hier zwemmen en watersporten. Een bezoek aan de bergmeren in de Jura is prachtig qua natuur en buitenactiviteiten. Het water van de meren is smeltwater van de bergen. In de zomer kunt u in het meer van Chalain fijn zwemmen in water van 25 graden. Zeilen en vissen zijn hier ander plezierige bezigheden. Daarnaast kunt u in de Jura bronnen, watervallen en ondergrondse rivieren ontdekken. De waterval van Herisson is een bekend voorbeeld hiervan. De waterval van Eventail is ook prachtig, het water klettert ook hier met geweld naar beneden. Rond het meer vindt u de Merenroute van 150km. Onderweg komt u langs de indrukwekkende natuur van bergmeren, watervallen, Romeinse bruggen en soms zelfs historsiche stadjes. U kunt in deze zelfde omgeving prachtig fietsen, u dient natuurlijk wel goed voorbereid te zijn en wat meer dan gemiddelde fietservaring hebben. U kunt met een gerust hart voor de lastminute vakantiehuizen in Franche Comte kiezen als u wilt sportvissen, wandelen of fietsen.

Culturele bezienswaardigheden in Franche Comte

Culturele en culinaire hoogtepunten zijn er genoeg in de omgeving van de lastminute vakantiehuizen in Franche Comte. Om met de culinaire attracties te beginnen, ontdek de smakelijke kaassoorten bij Comte of Monte d’Ore of de worsten uit Morteau of Montbeliard. Dit zijn voorbeelden van plaatselijke specialiteiten. Daarnaast kunt u hier luxe en eenvoudig uit eten onder het genot van een vriendelijk en plaatselijk wijntje of likeur. In Besancon, de hoofdstad van de regio, kunt u de indrukwekkende burcht van Vauban bezoeken. Zowel het gebouw als de omgeving is bijzonder. De streek Doubs is prachtig en idyllisch met het Territoire de Belfort, klein maar prachtig. Dit is altijd een Pruisisch gebied gebleven. De streek de Jura is wat meer bekend met heel veel hout, dat ziet u terug in de vakwerkhuizen, meubels en houten gereedschappen en zelfs houten schoorstenen van de huizen. De beste kennismaking met Franche Comte is een lastminute vakantiehuis boeken en zelf de sfeer en natuurlijke omgeving ervaren.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.