Beleef plezier aan de budgetvriendelijke lastminutes in Limousin

Kies voor ontspanning bij de lastminute vakantiehuizen in Limousin. Limousin staat bekend als een groene streek met veel bos en grasland, logisch als u bedenkt dat er in het voorjaar en in het najaar relatief veel regen valt. U moet denken dat u kiest... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Limousin


Informatie

Kies voor ontspanning bij de lastminute vakantiehuizenin Limousin. Limousin staat bekend als een groene streek met veel bos en grasland, logisch als u bedenkt dat er in het voorjaar en in het najaar relatief veel regen valt. U moet denken dat u kiest voor een landelijk lastminute vakantie in een agrarische omgeving met gemoedelijke dorpjes. Samen met Auvergne, Auveron en Lozere vormt Limousin het Centraal Massief. Ik beperk me tot Limousin. In Limousin kunt u genieten van rust, zonder massatoerisme en met veel natuur. De aanwezigheid van vele meren is ook kenmerkend voor deze vakantiebestemming.

Mooiste dorpen van Frankrijk

Het fenomeen Mooiste dorpen van Frankrijk is een belangrijk onderdeel van Limousin, kenmerkend voor deze regio. Ik geef u eerst wat voor namen zoals Mortemart, Turenne, Curemonte, Collonges la Rouge, St Robert en Treignac in de nabije omgeving van de lastminute vakantiehuizen in Limousin. Het zijn dorpen vaak in een landelijke omgeving, mooi gelegen en met unieke huizen. Collonges la Rouge ligt in het zuiden van deze vakantiebestemming en het wordt wel de Robijn van Frankrijk genoemd. De meeste gebouwen zijn van purperrode zandsteen en het ligt in een prachtige natuurlijke omgeving. Curemonte werd op een rotskam gebouwd, het dorp onstond in 860 en in de 11e eeuw kwam het tot bloei. Daarna zijn de gebouwen altijd met zorg bewaard gebleven of opgeknapt. Mortemart is een uit dorp uit 995, het was eigenlijk een klein vaticaan met drie kloosters. Daarna heeft de tand des tijds zijn werk gedaan en nu vindt u er nog restanten van gebouwen , een klokkentoren met kerk en een knus dorp waar regelmatig brocantamarkten worden gehouden of een antiekbeurs.

Actief genieten in Limousin

Rondkijken tijdens een lastminutes in Limousin is altijd plezierig als u van landelijke rust houdt. Ontdek bijvoorbeeld het Plateau van Millevaches , een koele hoogvlakte met diverse bronnen met riviertjes en bronnen. Bij Langeroux zult u een groot heidegebied aantreffen, een voormalig veengebied, nu is het een beschermd natuurgebied. Ga wandelen en fietsen langs de rivieren Vezere en Auvezere. Als u in alle rust wandelt bij de rivier de Creuse hebt u grote kans dat u otters in actie zult zien. U kunt hier ook heel plezierig sportvissen. Het gebied bij Creuse is een paradijs voor fietsers en wandelaars vanwege de natuur met rust en ruimte, beken en weilanden, houtwallen en paden. U kunt actief genieten vanaf de lastminute vakantiehuizen in Limousin op uw wandelschoenen, op uw fiets, op uw mountainbike, in uw kano of met een vishengel in uw hand aan de kant van het water. Ontdek terwijl u de omgeving verkent de bruin witte kuddes van Limousin en Charolais koeien.

Culturele bezienswaardigheden

U zult tijdens een lastminutes in Limousin minder grote steden aantreffen. Limoges is een behoorlijke stad, bekend van het witte porselein. Als u leuk wilt winkelen moet u in Brive la Gaillarde zijn, hier is drie dagen van de week een gezellige markt. Als u typisch landelijke omgeving wilt zien, proef de sfeer bij Tulle met de vele riviertjes en valleien. Bezoek bij Brive mooie dorpjes en ontdek de mooie vlaktes met als unieke plek de grotten bij la Fage. Limoges, de hoofdstad ligt in Haute Vienne. In 1768 werd hier de porseleinaarde gevonden, de basis voor de huidige porselein produktie. Toen de porseleinfabricage tot leven kwam, kwam ook de stad tot leven met infrastructuur en gebouwen. Tegenwoordig kunt u hier nog mooie oude gebouwen bezoeken zoals de kathedraal St. Etienne van Limoges. In het emaille museum vindt u ruim driehonderd stukken vanaf de 12e eeuw naast andere internationale kunstwerken zoals van Renoir. Het Natonaal Porseleinmuseum is hier ook heel bijzonder, mag u eigenlijk niet missen tijdens een lastminutes in Limousin. Twee andere toeristische toppers zijn de tuinen van Eveche en het stationsgebouw, ontworpen door architect Gonthier. Loop lekker door de stad en geniet van de typische Franse sfeer die er heerst. Limousin is werkelijk van alle markten thuis.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.