Verwen uzelf met een budgetvriendelijke lastminute in de Loire vallei

Een vakantie bij de lastminute vakantiehuizen in de Loirevallei is afwisselend. U vindt hier mooie kastelen, heerlijke wijnen, schitterende natuur en gezelige steden en dorpen. Zo wordt er beweerd dat de kwaliteiten van de wijnen... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Loire Vallei


Informatie

Een vakantie bij de lastminute vakantiehuizen in de Loirevallei is afwisselend. U vindt hier mooie kastelen, heerlijke wijnen, schitterende natuur en gezelige steden en dorpen. Zo wordt er beweerd dat de kwaliteiten van de wijnen van de Loire mede te danken is aan de rijping in de eikenhouten vaten ook uit de Loire.

Natuur in de Loirevallei

U vindt de prachtigste landschappen bij de rivier de Loire. De combinatie van de historsiche architectuur en de natuur vullen elkaar prima aan. Vergeet u ook niet de mooie tuinen bij de kastelen, de Franse tuinarchitectuur is bijna net zo beroemd als de Franse keuken. Zo kunt u tijdens het rondkijken in de omgeving van uw lastminute vakantiehuizen in de Loirevallei het natuurgebied bij Sologne bezoeken met bos, moerassen en meren. Vele vogelsoorten voelen zich hier uitstekend thuis in het broedgebied. Daarnaast kunt u hier fantastisch sportvissen, binnen de regels van het gebied. Wandelen en fietsen in de bossen is een andere plezierige bezigheid tijdens uw lastminute vakantie in de Loirevallei. Bij Brenne liggen duizenden meren met nog meer vogelsoorten. Kenners van onbekende diersoorten zullen aangenaam verrast zijn over de populatie van dit gebied. Een van deze dieren is het schildpad, die voelt zich hier prima thuis vanwege de luchtvochtigheid. In dit zelfde gebied hebben kenners meer dan 1200 soorten orchideen ontdekt.

Kastelen in de Loirevallei

De kastelen in de Loirevallei zijn een van de visitekaartjes van dit vakantiegebied. Als u de omgeving verkend met een lastminutes in de Loirevallei zult u diverse mooie kastelen aantreffen al of niet met mooie tuinen en vaak opengesteld voor bezoekers. We geven u een paar prachtige voorbeelden. In Sully sur Loire woonde de graaf van Sully in 1560, bekijk zijn voormalig verblijf en luister met aandacht naar de prachtige historsiche verhalen. De stad Orleans heeft een eigen historie, dit is de stad van Jean d’Arc. Informeer in de stad zelf naar de thematour rondom deze heldin, een unieke ervaring als u meer over haar wilt weten. Bij Chambord staat het kasteel bij Saint Dye sur Loire, een meesterwerk in Renaissance stijl. Het zelfde geldt voor het chateau de Blois. Dit laatste kasteel werd met plezier bewoond en gebruikt door koninklijke leden zoals Catherine de Medici en Louis XII. Dit kunt u allemaal ontdekken als u op het laatse moment kiest voor dit fantastische vakantiegebied. We kunnen u meer voorbeelden geven maar u kunt het beste bij uw lastminute vakantiehuizen in Loirevallei informeren naar de mooie kastelen in de omgeving, er zijn er genoeg.

Kenmerkend voor de Loire vallei

Het landschap van de Loire vallei is een mix van mooie natuur en unieke tuinarchitectuur, dat ziet u terug in de – in de rivier gebouwde dammen -. Bij Chaumont sur Loire en Candes de Martin vindt u de unieke grotten, deze worden nu vaak gebruikt als wijnkelders en opslagplaats voor paddenstoelen. La Loire a velo oftewel la Loire op de fiets biedt een netwerk van fietsroutes langs alle mooie plekjes, wijngaarden, bezienswaardigheden en verbinden dorpen en steden met elkaar. Ontdek de kenmerkende wijnlandschappen van kiezelterrassen in Chinon en Bourgueil, de heuvels en plateaus in Touraine, valleien van Gien. De grondsoort is vaak rood, vulkanisch rood en de aroma van de druiven is fruitig. Dit kunt u allemaal ontdekken tijdens een van de wijnroutes in de omgeving van de lastminute vakantiehuizen in de Loire vallei. De Franse keuken in de Loire vallei is smakelijk en streekgebonden. U vindt hier pate, diverse vissoorten uit de Loire en bij de meren van Brenne en Sologne, probeer de asperges van Sologne als het seizoen daar is. Uiteraard kunt u daar een bijpassende wijn of cider bij drinken als u daar van houdt, in het door u gekozen vakantiegebied weten ze precies welke wijn bij welk gerecht past. Voor als u het nog niet wist, u heeft alle reden voor het kiezen van een lastminutes in de Loirevallei.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.