Kies voor een budgetvriendelijke lastminutes in Poitou Charentes

Een vakantie bij de lastminute vakantiehuizen in Poitou Charentes is misschien minder bekend maar zeker niet minder geliefd. De regio Poitou Charentes ligt in het midden-westen van Frankrijk. De kust is prachtig hier, compleet met oesterkwekerijen. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Poitou Charentes


Informatie

Een vakantie bij de lastminute vakantiehuizen in Poitou Charentes is misschien minder bekend maar zeker niet minder geliefd. De regio Poitou Charentes ligt in het midden-westen van Frankrijk. De kust is prachtig hier, compleet met oesterkwekerijen. Andere aantrekkelijke plaatsen zijn bijvoorbeeld het stadje La Rochelle met historische stadsmuren, twee middeleeuwse torens en een haven. U ontdekt hier ook de replica van de Vuurtoren op het Einde van de Wereld. De Citadel van la Rochelle is uw bezoek waard, deze ligt in het mooie havenstad. Langs de kust zult u meerdere forten aantreffen, vaak gebouwd door de bouwmeester Vauban. De eilanden Oleron en Re zijn officieel geen eilanden meer vanwege de aanwezige brug maar er wordt nog steeds gesproken over eilanden. U vindt hier unieke vissluizen , bij hoog water zwemmen vis in en de natuurlijke basins worden afgesloten. Het is een mooie omgeving voor een wandeling of fietstocht langs de kust.

Het binnenland van Poitou Charentes

Ontdek het binnenland van Poitou Charentes met een nog ongerept landschap, misschien niet altijd spectaculair maar wel uniek en typisch Frans. Ontdek het stadje Angouleme op de eenzame heuvel gebouwd vanaf de lastminute vakantiehuizen in Poitou Charentes. U zult hier geen massatoerisme aantreffen. De natuurlijke omgeving met de moerassen van Marais de Poitevin is prachtig, het lijkt wat op de Biesbosch, las ik ergens in een reisverslag. In het zuiden bij Charente vindt u de zichtbare bewijzen van de bakermat van de cognac. U zult diverse cognac huizen aantreffen tijdens een lastminutes in Poitou Charentes in de omgeving van Charente en Otard. Bij de laatste vindt u kelders in een oude burcht. In Cognac kunt u het cognacmuseum bezoeken. De cognachuizen in deze regio zijn opengesteld voor bezoekers, compleet met rondleidingen en proeverijen. Als u denkt dat het op de wijncultuur lijkt, zou ik zeker kiezen voor een informatieve rondleiding.

Actief genieten in Poitou Charentes

Als u op stap bent met de kids tijdens een lastminutes in Poitou Charentes, breng een bezoek aan het technische pretpark Futuroscope met talloze effecten van technische hoogstandjes. De taal is internationaal, er wordt hier gewerkt met beeld-effecten. Wandelen en fietsen in deze omgeving is heerlijk, langs het water en door de bossen genietend van de rust glijdt alle stress van u af. Zorg dat u goed schoeisel en kleding draagt zodat u maximaal geniet van het samen buiten zijn. Uw lastminute vakantie in Poitou Charentes kunt u eenvoudig combineren met een bezoek aan een evenement in dit vakantiegebied. Zo wordt er jaarlijks in augustus een wereldberoemd volksmuziek festival gehouden. In Angouleme wordt in januari het striptekenfestijn georganiseerd. Wat dacht u van een stratenrace door dit zelfde stadje met historische auto’s? Heeft u ooit een openluchtfestival voor viool meegemaakt, ervaar het in Violon sur Sable in Royan.

Culturele bezienswaardigheden

De regio Poitou Charentes is rijk aan historische bouwwerken, Romaanse bouwwerken. Als u rondwandelt of met de fiets of auto rondkijkt, zult u op onverwachte locaties unieke Romaanse bouwwerken aantreffen al of niet compleet. In Poitiers staat een bijzondere kerk, de kapel van Sint Johannis is de oudste kerk van Frankrijk uit 360. In Niort treft u twee indrukwekkende Romaanse donjons aan. Heel verrassend ontdekte men in dit zelfde gebied nog hunebedden en grafheuvels, deze zijn nog veel ouder en de historische achtergrond is nog steeds niet duidelijk. Een bezoek aan het kasteel van La Rochefoucauld kunt u niet brengen het is al eeuwenlang prive eigendom. U kunt het wel van afstand bewonderen. Bezoek het stadje Saintes in de Charente, u vindt hier naast de diverse historische gebouwen maar liefst vijf musea over alle vondsten, een paradijs voor liefhebbers van historie en opgravingen. Na het lezen van bovenstaande informatie wilt u maar een ding; een lastminute vakantiehuis in Poitou Charentes boeken.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.