Geniet maximaal bij de voordelige vakantiehuizen in Marche

Ontdek de mooie lastminute vakantiehuizen in Marche voor een gezellige vakantie, het is zomer en winter een fantastische vakantiebestemming. De regio in Midden Italië ligt langs de Adriatische kust met prachtige stranden... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Marche


Informatie

Ontdek de mooie lastminute vakantiehuizen in Marche voor een gezellige vakantie, het is zomer en winter een fantastische vakantiebestemming. De regio in Midden Italië ligt langs de Adriatische kust met prachtige stranden en indrukwekkende rotsen. U kunt hier heerlijk eten, eindeloos genieten in de natuur en diverse historische bezienswaardigheden bewonderen. Vele dingen komen ook samen zoals de truffeldalen, de natuurlijke omgeving is prachtig en de gerechten met truffels vormen culinaire verwennerijen. Het landschap van Marche is afwisselend met 37% bergen tot hoogtes van 1700m, 53% bestaat uit glooiende heuvels en 10% bestaat uit laaglanden. Verder vindt u in de regio twee natuurparken namelijk het parco del Conero en het nationaalpark die Monti Sibillini. Culinair Marche is een bijzondere ervaring, bijna een levenskunst. Denkt u hierbij aan vis, vlees, wild, worst, ham, paddenstoelen in het najaar en wijn uit de regio.

Cultuur en bezienswaardigheden in Marche

Verken en bezoek de steden in Marche vanaf de lastminute vakantiehuizen in Marche. Ancona is de regionale hoofdstad, het is een Italiaanse havenstad waar het leven bijna nooit stilstaat. Kenmerkend voor Ancona is de Romaanse Domkerk San Ciriaco, gezichtsbepalend voor de skyline van de stad. De pleinen en monumenten zijn de laatste jaren stuk voor stuk gerenoveerd of schoongemaakt. Ascoli Piceno is de tweede stad van Marche en het ontdekken waard tijdens een lastminutes in Marches. De stad ligt mooi, omringd door twee rivieren-Castellano en Tronto. Een stadswandeling langs de pleinen en monumenten is zeker aan te raden. Urbino is een architectonische parel. Veel van de historische gebouwen zijn gebouwd in de stijl van de Renaissance. De mix van historie en gezellige terrasjes in een stad of dorp is typisch voor deze regio. Misschien wat minder toeristisch maar wel kenmerkend voor Marche is het feit dat maar liefst een derde van de Italiaanse schoenen hier gemaakt worden. Dit ziet u wel weer toeristisch terug in het schoenenmuseum in Ascola Piceno met schoenen uit de afgelopen 300 jaar. Ook kunt u hier bij de schoenenfabriek tegen gereduceerde prijzen nieuwe schoenen kopen, grijp uw kans tijdens een lastminutes in Marche. Liefhebbers van de natuur zullen plezier beleven aan een bezoek aan de druipsteengrotten in Genga bij Fabriano, hier liggen de grootste grotten van Italië met name de Grotte di Frasassi compleet met rondleiding en informatieverstrekking met kleur-licht-geluid. In Ascola Piceno staat een archeologisch museum, kunstmuseum en diverse Romaanse kerken. Urbino huisvest twee beroemde huizen, namelijk het ouderlijk huis van de schilder Rafael en het Hertogelijke paleis.

Actief genieten in Marche

Een actieve vakantie bij de lastminute vakantiehuizen in Marche zeker de moeite waard , zeker als u van natuur aan land en op het water houdt. De Bocht van Portonovo is een prachtige bestemming zowel met de boot als met de auto. Vanuit Numana en Marcelli kunt u een prachtige excursie boeken met de zeilboot. De route over de weg doet er niet voor onder. Het natuurpark del Conero is een berg omringd door de kustlijn. De paden en routes zijn een prima basis voor een wandeling, fietstocht en mountainbiketoer. Het nationaalpark dei Monti Sibillini is groot met 70.000ha. De wandelroutes zijn stuk voor stuk schitterend qua natuur en routes. De routes voor mountainbikers kunnen wat heftig zijn hier. Elk seizoen heeft zijn eigen charmes zoals de herfstkleuren en temperatuur in de herfst of het schilderachtige witte sneeuwlandschap in de winter. Bij het plannen van uw vakantie, houd rekening met de drie maanden juli, juni en augustus met temperaturen tussen 25-30 graden. U vindt in de omgeving van de lastminute vakantiehuizen in Marche diverse natuurgebieden met beschermde natuur. Gelukkig zijn de wandelroutes en paden met zorg voor de natuur aangelegd en verzorgd. Tot slot de stranden. Bij Monte Canero langs de Adriatische kust liggen schone en lange zandstranden waarbij de hoge kliffen vaak een mooie afscheiding vormen. De pijnbomen zorgen voor de schaduw. Andere gezellig badplaatsen met stranden zijn Portonuovo, Sirolo, Numana. Een lastminute vakantie in Marche is zomer en winter een goed idee.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.