Vakantie in de bergen bij de gezellige vakantiehuizen in de Vogezen

De vakantiehuizen voor weekendje weg in Picardië staan voor een deel aan de Opaalkust waar u ook de Somme baai zult ontdekken. U vindt in Picardië niet alleen een mooie kustlijn maar ook een bosachtig gebied in het zuiden. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Vogezen


Informatie

De vakantiehuizen voor weekendje weg in Picardië staan voor een deel aan de Opaalkust waar u ook de Somme baai zult ontdekken. U vindt in Picardië niet alleen een mooie kustlijn maar ook een bosachtig gebied in het zuiden. De luxe van deze vakantiebestemming is dat u naast deze mooie natuur ook unieke cultuur aan zult treffen in de vorm van Compiegne, waar vroeger de vorsten hun jachtterrein hadden. Ontdek ook de invloeden van de gotiek in de kathedralen en bouwstijl van de steden zoals Beauvais, Laon, Noyon en Senlis. De kathedraal van Amiens is wel een schoolvoorbeeld van gotiek in deze regio. In het zelfde gebied werd in WOI heftig gevochten, dit ziet u terug in de 80km lange route van Circuit du Souvenir. Deze route leidt u langs mooie plekjes en unieke monumenten. De roos van Picardië is een ander prachtig voorbeeld van cultuur, natuurhistorisch. Daarom kunt u vanaf de vakantiehuizen voor weekendje weg in Picardië diverse mooie en unieke! tuinen bezoeken. Voorbeelden van monumentale gebouwen in Picardië zijn er genoeg. Ontdek de Chemin des Dames in Noord Frankrijk, een route langs herinneringen aan WOI, de Caverne du Dragon is een oude steengroeve uit de 16e eeuw, later gebruikt als kazerne of schuilplaats voor families. Andere voorbeelden zijn de historische tuinen bij het kasteel van Puisieux of de abijd Saint Michel waar nu een museum over het vroegere boerenleven gehuisvest is. Het is wel duidelijk, het aanbod van historie en kunst is eindeloos.

De omgeving van Picardië

Vanaf de vakantiehuizen voor weekendje weg in Picardië zijn de stranden een prachtige bestemming waar u fijn kunt ontspannen en genieten van zon, zee en zand. Zowel de krijtrotsen als zandstranden zijn prachtige natuurlijke resultaten waar wij mensen niets van kunnen begrijpen, u mag er plezier aan beleven. De huizen in de badplaatsen hebben duidelijk een semi Normandische bouwstijl. Mers les Bain ligt vrij zuidelijk aan de kust, de boulevard is lang en gezellig. Vanaf Saint Valery sur Somme kunt u wadlopen-wandelen op de zeebodem tijdens laag tij uiteraard met gids. U kunt naar le Crotoy lopen. Bij Saint Valery sur Somme ligt een plezierhaven en scheepsbouwkade. Kijk rond in deze plaats en proef de maritieme sfeer. Aan de monding van de Somme ligt het natuurgebied Le Marcanterra, hier kunt u prachtig vogels spotten. Fietsen en wandelen in de omgeving is heerlijk al zijn de routes nog niet zo geregeld als in Nederland, misschien is dat ook wel de charme van dit gebied, het is maar net wat u wilt of niet wilt. Hoe dan ook, of u nu van cultuur of natuur of sportieve activiteiten houdt, u bent aan het juiste adres in Picardië.
De vakantiehuizen voor weekendje weg in de Vogezen laten u kennis maken met de indrukwekkende bergen van Frankrijk. De Vogezen kunnen nog weer onderverdeeld worden maar we houden het hier simpel, de bergen liggen in Noord Frankrijk in het gebied Lorraine. U vindt hier wel hoge toppen van 1400m. U vindt hier een aantal wat meer bekende en modern ingerichte wintersportplaatsen zoals bij Gerardmer en La Bresse. Daarnaast kunt u in dezelfde bergen het hele jaar door genieten van sportieve activiteiten zoals klimmen en wandelen, mountainbiken.

Zomer in de Vogezen

Actief genieten vanaf de vakantiehuizen voor weekendje weg in de Vogezen kan op vele manieren, het hangt ook weer van uw persoonlijke reken op de hoogteverschillen. Mountainbiken in deze omgeving is heerlijk, er worden steeds meer routes uitgezet met een behoorlijk adrenaline gehalte. Misschien is het wel verstandig om vooraf te informeren of veel of weinig ervaring vereist is, u kunt altijd kiezen voor een tocht maken met gids. De bergmeren in de Vogezen zijn mooie locaties, bovendien kunt u hier fijn zwemmen en vissen. Voor uw zwemavontuur moet het water natuurlijk wel genoeg opgewarmd zijn. Bij Epinal liggen mooie meren zoals Lac de la Bouzey of het meer bij Contrexeville. Informatie over visvergunning kunt u het beste op locatie verkrijgen. Elk weekend kunt u wel een markt bezoeken met Brocantes en alles wat maar te verkopen valt. Hier ervaart u de typische Franse sfeer van de markt, de term rommelmarkt is dan ook niet geheel correct. Een spa of wellnesscentrum bezoeken is natuurlijk fantastisch vanaf de vakantiehuizen voor weekendje weg in de Vogezen. Een kuuroord in de bergen heeft toch altijd een andere sfeer en misschien wel een ander effect? U vindt mooie kuurbaden in Bourbonne les Bains, Bains les Bains, Contrexevilla om er een paar te noemen. Paardrijden in de natuur en golfspelen omringd door de natuur zijn twee andere geweldige vakantieervaringen.

Winter in de Vogezen

Het Vogezengebergte ligt in de Noord-Franse streek Lorraine. Het heeft toppen van 1.400 meter hoog. Gérardmer en La Bresse vormen de belangrijkste centra met een uitgebreid netwerk van skipistes en een groot aantal sneeuwkanonnen. De skigebieden bij la Bresse Hochnekc biedt 37 pistes, 18 liften, 282 sneeuwkanonnen en een compleet programma voor de wintersporters. Er liggen verlichte skipistes,, een snowpark, slalompark en de sfeer is uitstekend. Gerardmer is de Parel van de Vogezen met een compleet pakket aan ski activiteiten zoals snowpark, snowboarden, langlaufen, skisport, verlichte skipistes met muziek.
Liefhebbers van cultuur zullen zeker genieten in de Vogezen maar daar komt u wel achter als u rondkijkt in de omgeving tijdens uw vakantieverblijf.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/