Kies voor een weekendje weg bij de vakantiehuizen in Zuid Limburg

De vakantiehuizen voor een weekendje weg in Zuid Limburg staan op de mooiste plekjes. Zuid Limburg begint in het smalle gedeelte van Limburg ( de hals) bij Sittard en alles ten zuiden daarvan hoort er ook bij. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Zuid Limburg


Informatie

De vakantiehuizen voor een weekendje weg in Zuid Limburg staan op de mooiste plekjes. Zuid Limburg begint in het smalle gedeelte van Limburg ( de hals) bij Sittard en alles ten zuiden daarvan hoort er ook bij. Maastricht, Sittard en Kerkrade zijn belangrijke plaatsen in het graafschap Valkenburg van Zuid Limburg. Het landschap kunt u omschrijven als heuvelachtig met bijvoorbeeld het Heuvelland. Als u het Limburgse Heuvelland bezoekt, ontdekt u ook de kenmerkende Zuid Limburgse boerderijen en vakwerkhuizen, wegkruizen en wegkapelletjes. Een groot deel van de historische gebouwen zijn nog opgetrokken uit het lokale mergel. Als u deze mergelgroeven of –grotten bezoekt, kiest u dan voor Cannerberg, de Sint Pietersberg, Geulhem of Valkenburg. De ondergrondse gangenstelsels kunnen heel!!! lang zijn, vanwege de veiligheid is slechts een deel opengesteld voor bezoekers.

Bezienswaardigheden in Zuid Limburg

Rondkijkend in de omgeving treft u in de omgeving dorpen en kastelen. Deze vormen vaak een geheel met een nabijliggend dorp, als u hier meer wilt over weten, informeer op locatie bij uw vakantiehuis in Zuid Limburg. Het hoogste punt van Nederland ligt in Zuid Limburg op de Vaalserberg bij het Drielandenpunt op een hoogte van 322,7 meter. Vanaf hier kunt u interessante wandelroutes volgen. Ontdek hier de onvergetelijke Vierlanden wandeling, met gids zodat u werkelijk alle mooie plekjes te zien krijgt. De steden Maastricht en Valkenburg zijn twee toeristische trekpleisters, kies vooral voor een stadswandeling zodat u niet al te veel mist, van wat u wilt zien of bewonderen. Andere mooie steden zijn ook Gulpen of Mechelen.

Actief genieten in Zuid Limburg

Als u wilt kennis maken met het landschap vanaf de vakantiehuizen voor een weekendje weg in Zuid Limburg , is het volgen van een mooie route met auto, motor of fiets of een mooie wandeling een uitstekend idee. Denkt u hier bijvoorbeeld aan de ANWB Mergellandroute. Deze route vermijdt de drukke wegen en de landschappen en dorpsgezichten zijn eindeloos. Het Krijtlandschap is een mooie wandelroute door het Mergelland evenals het Pieterpad of het Pelgrimspad. Iets heel anders is het Mergelland met bekende grotten als Gemeentegrot, Fluweelengrot, de Sibbergroeve, de Romeinse Katakomben, of de Geulhemmergroeve, deze vindt u allemaal in Valkenburg aan de Geul. De mijnen zijn nu gesloten maar ze vormden jarenlang de laatste mijnbouw in functie in Nederland. Vele families hebben onder dezelfde omstandigheden gewerkt en geleefd, een belangrijk stuk Nederlandse geschiedenis.

Tot slot nog wat tips voor buitenactiviteiten in Zuid Limburg ; Als u voor de vakantiehuizen voor een weekendje weg in Zuid Limburg kiest voor een paar dagen welverdiende rust zonder horloge en programma, bent u hier aan het juiste adres. Bezoek een van de wellnesscentra voor geestelijke en fysieke ontspanning. Een bezoek aan een spa in combinate met een fijne wandeling of fietstocht doet wonderen voor het opladen van uw batterij. Andere suggesties zijn ; golf spelen, paardrijden, wandelen, fietsen, mountainbiken, klimmen, karten, indooractiviteiten zoals zwemparadijs-bowling-skisport en schaatsen. U komt tijd te kort in Zuid Limburg.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.