Vakantiehuizen Inspiratie Informatie

Verwen uzelf met een sfeervolle Kerstvakantie in het Sauerland

Bij de vakantiehuizen voor Kerst in het Sauerland is het gezellig en zelfs romantisch. Een bezoek aan een kerstmarkt is een leuk dagje weg met het gezin in de omgeving van de vakantie accommodaties. Stelt u zich eens voor... Lees meer

Kies het land van bestemming uit de lijst

Speciale Vakantiehuizendeals in Sauerland


Informatie

Bij de vakantiehuizen voor Kerst in het Sauerland is het gezellig en zelfs romantisch. Een bezoek aan een kerstmarkt is een leuk dagje weg met het gezin in de omgeving van de vakantie accommodaties. Stelt u zich eens voor; er is een wit landschap met een dorp of stad bedekt met een laagje sneeuw, hier vindt u uw vakantiehuis en als rondkijkt in de omgeving – om de hoek - ontdekt u de gezellige kerstmarkten. Dit wil toch iedereen. Er worden overal kerstmarkten georganiseerd, ook in kleine dorpen en niet alleen in grotere steden. Let wel op de openingstijden van de markten, die kunnen van plaats tot plaats sterk verschillen. Denkt u aan kerstmarkten in Winterberg en Willingen, Medembach en Soest.

Wintersport in Sauerland

Een wintersportvakantie met de Kerst in Sauerland is heel aantrekkelijk zeker als u met uw familie op stap bent. De belangrijkste skigebieden liggen bij Winterberg en Willingen. U vindt hier skipistes op hoogtes tussen 500 en 800m. Als u specifiek kiest voor het wintersport Arena Sauerland kiest u voor rodelen, langlaufen, snowboarden, sneeuwwandelen , skisport. Sneeuwzekerheid vindt u hier tussen half december en half maart vanwege de hoogte van het gebied. De bobsleebaan in Winterberg is zomer en winter een belangrijke attractie van de omgeving evenals de skispringschans. Wat cijfers; u vindt hier 150 liften, 300m aan langlaufloipes, 280 sneeuwkanonnen, apres-ski in een goede sfeer.

Bezienswaardigheden in het Sauerland

Rondkijkend in de omgeving in de decembermaand komt in steden en dorpen sfeervol versierd. Bij Attendorn kunt u de Attragrot bezoeken, als er teveel sneeuw ligt, zijn de grotten gesloten maar dat hoort u wel op locatie. Het stadje Schammallenberg ligt op middelhoogte en als het met sneeuw bedekt is, is het nog schilderachtiger. Bezoek de Abdij van Grafschaft als u tijd heeft, een aanrader. Bij Neuastenberg vindt u een kuuroord in het sneeuwzekere skigebied in Sauerland. U kunt hier ook het Wintesportmuseum bezoeken. Een Kerstvakantie in Sauerland is nooit saai.

Tot Kerstmis

 • 224dagen
 • 7uren
 • 25minuten
 • 48Seconden
Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
 • Ervaring

  Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

 • Risicovrij

  Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

 • Beveiliging

  Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.