Actief op reis met de last minutes in het Sauerland

De last minute vakantiehuizen in het Sauerland zijn heerlijk als je ineens de behoefte voelt er even tussen uit te gaan. Het is hier allemaal even mooi en met een last minute vakantie in het Sauerland ben je veel goedkoperuit. Lees meer

Populaire Vakantiehuizen in Sauerland

Speciale Vakantiehuizendeals in Sauerland


Informatie

De last minute vakantiehuizen in het Sauerland zijn heerlijk als je ineens de behoefte voelt er even tussen uit te gaan. Het is hier allemaal even mooi en met een last minute vakantie in het Sauerland ben je veel goedkoperuit. Het Sauerland is een middelgebergte in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen in Duitsland. De heuvels zijn van ongeveer 200 meter tot ruim 840 meter hoog wat het landschap een fraai uiterlijk geeft. De Langenberg is met zijn 843 m de hoogste berg van Sauerland, maar de Kahler Asten bij Winterberg is de bekendste. Het Sauerland is in de zomer en in de winter een populaire vakantiebestemming. De wintersporters kiezen meestal voor de omgeving van Winterberg en Willingen. In de zomer zijn de meren erg in trek, zoals de Biggesee en de Hennesee. Er wordt veel gezwommen, gewindsurft en gekanood. Een andere activiteit is het bezoeken van de grotten bij Iserlohn, de bekende Dechenhöhle.

Cultuur opsnuiven

De Burg Altena werd tussen 1100 en 1200 gebouwd op een bergtop bij de stad Altena aan de Lenne. In 1911 werd de eerste jeugdherberg ter wereld hier gevestigd en deze is nog steeds in gebruik. In het kasteel is tevens een museum ondergebracht en met de kerst is er op de binnenplaats een kerstmarkt. Een mooi stadje om te bezoeken tijdens uw last minute vakantie in het Sauerland is Paderborn. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het plaatsje zwaar getroffen door geallieerde luchtbombardementen en werd driekwart van de stad verwoest. De Dom van Paderborn 11de-13e eeuw heeft het overleefd en is de trots van de stad. Achter de Dom staat het herbouwde keizerpalts met daar tussenin de Bartolomäuskapel uit 1017.

Bruisend Winterberg

Meestal in de winter is het een drukte van jewelste in Winterberg want op een hoogte van 500-800 meter kan je hier al leuk skiën. Het skicarroussel van Winterberg biedt diverse leuke pistes en liften. Door de sneeuwkanonnen is het gebied behoorlijk sneeuwzeker. Vanuit Nederland ben je er zo, ook voor een weekendje. De last minute vakantiehuizen in het Sauerland en met name in Winterberg zijn erg populair en snel weggeboekt. Dus als je er één treft, aarzel dan niet te lang! Voor de zomergasten is er ook van alles te doen, zoals golfen op een baan met 9 holes. Mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen en wandelaars hebben de uitgestrekte bossen en velden tot hun beschikking. Er is ook een zomerrodelbaan wat een fantastische ervaring is. Paardrijden is ook een geliefde sport in het Sauerland. De geroutineerde ruiters kunnen vaak een paard mee krijgen om alleen door de bossen te dwalen maar beginners gaan in een groep erop uit. Eerst lessen kan ook. Voor al deze fantastische activiteiten heb je alleen nog een last minute vakantiehuisje in het Sauerland nodig, koffers pakken en genieten maar!

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/