Beleef plezier aan de voordelige vakantie op Elba

Elba is een eiland aan de Italiaanse kust, het hoofdeiland van de Toscaanse eilandengroep en het derde grote eiland van Italië. Elba behoort tot de provincie Livorno en ligt in de regio Toscane. Lees meer

Populaire Vakantiehuizen in Elba

Studio
0
4

Speciale Vakantiehuizendeals in Elba


Informatie

Elba is een eiland aan de Italiaanse kust, het hoofdeiland van de Toscaanse eilandengroep en het derde grote eiland van Italië. Elba behoort tot de provincie Livorno en ligt in de regio Toscane. Dit is een bekende lastminute vakantie op Elba. Een geschiedkundig feit ziet u terug overal op het eiland, dat is het feit dat Napoleon begin 1800 een jaar op Elba in ballingschap heeft gezeten. Het klimaat van het eiland is mild, dus u kunt het hele jaar zonder zorgen voor lastminute vakantiehuizen op Elba kiezen, heel bewust in het hoogseizoen of juist in een rustige tijd van het jaar. U kiest voor Elba vanwege de cultuur, natuur en de fantastische Italiaanse keuken.

Het vakantie eiland Elba

Elba is een van de populaire Italiaanse lastminute vakantiebestemmingen. De belangrijkste bron van inkomsten op dit eiland zijn de wijnbouw en de ontvangst van toeristen. Vanaf Piombino kunt u regelmatig naar het eiland Elba varen naar de badplaatsen Portoferraio en Rio Marino. De toeristen komen vooral af op de rust, jachthavens en de natuur. Liefhebbers van natuur kunnen hier in de natuur natuurstenen zoeken zoals edelstenen, mineralen, toermalijn en pyriet. In de haven van Rio Marino springen twee massieve vestingen in het oog samen met het havenbeeld. Op het eiland kunt u drie musea over Napoleon bezoeken. Porteferraio is een grote Italiaanse stad op Elba, het grootste deel van de stad is op een heuvel gebouwd. Piombino is een andere belangrijke havenstad op het schiereiland Massoncello. Van hieruit is er een bootverbinding naar Porteferraio en Bastia op Corsica. Ontdek het Etruskische museum Gasparri of het beschermde natuurgebied, het moeras Orti Bottagone.

De legende over de Toscaanse eilandengroep is mooi en herkenbaar maar of deze op waarheid berust mag u zelf ontdekken tijdens uw lastminutes op Elba. Venus, de godin van liefde en schoonheid verloor een mooi juweel in de Tirreense zee wat uiteindelijk leidde tot het ontstaan van de eilandengroep. De eilanden zijn stuk voor stuk mooie Italiaanse juweeltjes, dus dat deel van het verhaal klopt. De duikvakantie bij de eilanden is fantastisch vanwege de bijna ideale natuurlijke omstandigheden. De bergen en bossen en baaien vormen natuurlijke rustpunten en prachtige voorbeelden van Mediterrane natuur.

Actief genieten op het eiland Elba

Het eiland heeft een kustlijn van 147km. U zult ook een ‘hoge berg’ aantreffen van 1019m-Monte Capanne. U vindt mooie stranden langs de hele kustlijn zoals bij de plaatsen Portoferraio, Campo nell'Elba, Capoliveri, Marciana, Marciana Marina, Porto Azzurro, Rio Marina en Rio nell'Elba. In de mooie baaien van Marina di Campo en Lacona zult u intieme strandjes ontdekken. Houd er rekening mee dat het vaak kiezelstranden zijn, dit is op zich geen probleem maar het inpakken van waterschoenen voor uw lastminutes op Elba verhoogt u w vakantieplezier. Rondkijken op het eiland is heel plezierig, u vindt hier een netwerk van paden en wegen in zeer goede conditie. De golf van Lacona is het mooiste stuk waternatuurgebied, prachtig doel voor een boottocht. Bij Lacona ligt het langste zandstrand van Elba. In de natuur kunt u zelf op zoek gaan naar edelstenen maar er worden in de dorpen ook gezellige markten en exposities georganiseerd, onder andere voor de toeristen, en hier kunt u ze kopen op kleur en maat. Duiken en snorkelen vanaf de lastminute vakantiehuizen op Elba is een groot succes. De koraalriffen zijn uniek van vorm en kleur en het water is kraakhelder.. Andere watersporten zijn bijvoorbeeld zeilen, speedboot varen en surfen.

Bezienswaardigheden op Elba

Als u rondwandelt en fietst op het eiland komt u langs diverse monumenten die herinneren aan het tijdelijk verblijf op het eiland Elba. Denkt u hierbij aan het Paleis van de Windmolens, villa van St Martino, de oude kerk van Portoferraio, in dorpen als Madonna del Monte en Marciana Alta. U komt tijd tekort tijdens een lastminutes op het eiland Elba.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/