Verwen uzelf met een voordelige lastminute vakantie in Piemonte

Piemonte is een prachtig vakantiegebied in Italië. De lastminute vakantiehuizen in Piemonte staan in een mooie omgeving van een glooiend hellinglandschap, bossen, hoge Alpen in het noorden en wijngronden... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Piemonte


Informatie

Piemonte is een prachtig vakantiegebied in Italië. De lastminute vakantiehuizen in Piemonte staan in een mooie omgeving van een glooiend hellinglandschap, bossen, hoge Alpen in het noorden en wijngronden met de heerlijkste druiven. In het zelfde landschap worden veel truffels gevonden. U vindt hier vele mogelijkheden voor een actieve lastminute vakantie.

Cultuur en bezienswaardigheden in Piemonte

De culinaire cultuur is zeker het ontdekken waard. Een bekend streekgerecht is de ravioli met een vulling van vlees of een gesmoorde stoofpot in gezelschap van de lekker Barolo wijn. Mede vanwege de rijke vondsten van truffels is de chocolade uit Turijn een absolute topper bij de toeristen, het is donkere chocolade. Turijn is de hoofdstad van Piemonte en een van de grootste steden in de regio. Het is een mooie stad met zichtbare invloeden van de Romeinse tijd. De omgeving net buiten de stad bestaat uit vruchtbare hellingen en de rivier de Po. Langs de rivier vindt u diverse gezellige eet- en uitgaansgelegenheden. Het eigenlijke centrum is de Piazza Castello met straten die hier op aansluiten en een indrukwekkende zuilengalerij. Winkelen in Turijn is heerlijk vanaf de lastminute vakantiehuizen in Piemonte, dankzij de sfeer en het aanbod van merkprodukten zoals schoenen en kleding, luxe en eenvoudige produkten. U kunt tijdens een stadswandeling kennis maken met diverse barokke gebouwen zoals Palazzo Reale of de kerk van San Lorenzo. Op het eiland San Giulio in het Ortameer kunt u nog de abdij van Staffarda en de burcht van Manta ontdekken met een lastminutes in Piemonte. Ontdek het barokke eilandpaleis op Isola Bella. Bij Novara kunt u de kathedraal uit de 19e eeuw bezoeken evenals de S Gaudenzo kerk uit 1700 met een koepeltoren van 112m hoogte.

Actief genieten in de natuur

Het Ortameer is een van de meren wat u kunt ontdekken vanaf de lastminute vakantiehuizen in Piemonte. Het is een vrij groot meer met het eiland Isola San Giulio , hier kunt u historische gebouwen uit de 9e eeuw bezoeken. U kunt boottochten maken naar het eiland. Hier vindt u ook de Sacro Monti, een wandelroute langs 21 kapelletjes naar de top met abdijgebouwen. De hoogtste top ligt op 1491m. Lago Maggiore is een ander groot en toeristisch meer met een lengte van 60km, breedte van 10km en diepte van 370m. Dit meer ligt in twee landen maar aan beide kanten van het meer wordt Italiaans gesproken. Bij beide meren kunt u tijdens een lastminutes in Piemonte fijn wandelen, fietsen en zelfs watersporten. Vissporten is een van de populaire bezigheden van toeristen. In het Susadal kunt u plezierig wintersporten met langlaufen, skisporten en snowboarden. Bij Barolo vindt u een prachtige wijnstreek , hier komt de beroemde Barolo wijn vandaan, het landschap is schitterend en de wijnen zijn zeer geliefd. Als u wilt ontspannen na een actief dagje in de buitenlucht, kunt u een van de thermische baden bezoeken zoals Lurisia, Vinadio, Valdieri, Garessio, Bognanco en Crodo. In deze baden kunt u fysiek ontspannen en vaak kunt u ook inschrijven op andere behandelingen voor uw ontspanning of genezing. In de Westelijke alpen kunt u in een veilige en gezellige omgeving wintersporten en genieten van de apres-ski. De Olympische steden waren Bardonecchia, Cesana-San Sicario, Oulx, Pinerolo, Sauze d´Oulx, Sestriere en Turijn. Het is uniek skigebied dat de hele westelijke Alpen omvat. Bezoek een van de 55 natuurparken als u het fijn vindt om te wandelen en fietsen door de natuur. Het grootste natuurpark is Argentera met 25000 ha. Na al deze gedachten hoe u een actieve lastminute vakantie in Piemonte in kunt vullen nog een kleine legende over het eiland San Giulio. Het Ortameer leek niet heel groot dus stak de heilige San Giulio het meer over, hij gebruikte zijn mantel als vlot. Waarheid of niet, wat zeker waar is dat het eiland nog steeds zijn mooie naam draagt.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.