Verwen uzelf met een gezellig vakantiehuis in Valle d'Aosta

Val d’Aosta is de kleinste regio van Italië. De lastminute vakantiehuizen in Valle d’Aosta staan op de mooiste locaties. Het gebied ligt in Noord Italië en de natuur die u hier aan zult treffen is vooral ruig en landelijk en ongerept met bergen, valleien... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Valle d'Aosta


Informatie

Val d’Aosta is de kleinste regio van Italië. De lastminute vakantiehuizen in Valle d’Aosta staan op de mooiste locaties. Het gebied ligt in Noord Italië en de natuur die u hier aan zult treffen is vooral ruig en landelijk en ongerept met bergen, valleien en rotsen. In de middelhoge bergen zijn diverse kastelen gebouwd in de loop van de geschiedenis. Deze kastelen ‘beschermen’ nog steeds het dal. Er wordt in dit gebied zowel Frans als Italiaans gesproken. Daarnaast zult u hier het Patois horen, een plaatselijk dialect.

Actief genieten in de omgeving

In de zomer en buiten de seizoenen met sneeuw kunt u fijn wandelen in het nationaalpark del Gran Paradiso. Liefhebbers zullen hier unieke flora en fauna herkennen en aantreffen. In deze omgeving kunt u ook klimmen met als toppunt van de uitdaging de Gran Sasso. Een bergwandeling is geweldig hier, de paden zijn behoorlijk goed bewegwijzerd en de uitzichten zijn prachtig.Het volgen van een mooie bergpas met de auto of motor is zeker de moeite waard, een van de manieren om van het landschap te genieten. In de winter ontdekt u met een lastminutes in Valle d’Aosta mooie skigebieden zoals BreuilCervina, Chatillon en Valtounenche. De skipistes zijn stuk voor stuk modern en goed uitgerust. U zult ook her en de nog rustige dorpjes aantreffen, deze worden steeds meer het toneel van een gezellige après-ski. Dankzij de hoge bergtoppen tot 4000m en meer zult u ook in de zomer kunnen skiën op speciale plekken. U kunt het beste voor actuele en correcte informatie bij uw lastminute vakantiehuis in Valle d’Aosta informeren. Het gebied ligt slechts 900km van Nederland af dus de afstand zou een minder groot probleem kunnen zijn. De skigebieden van Valle d’Aosta bieden skipistes op alle niveaus in alle kleuren. Dit is handig als u met meerdere personen op wintersport gaat, op deze manier kan iedereen op eigen sportief niveau genieten. Voor de professionals op de skilatten; er is een gletsjerafdaling op de top van de Rutor op 3486m. Bij de Monte Rosa vindt u skipistes zeer geschikt voor een lastminute familievakantie in de sneeuw.

Cultuur en bezienswaardigheden bij Valle d’Aosta

Een van de steden vanaf de lastminute vakantiehuizen in Valle d’Aosta is Aosta, ook wel het Rome van het Noorden genoemd. Deze naam is ontstaan na het ontdekken van de vele Romeinse overblijfselen, onverwacht en interessant. De Arco d’Agosto is een tromfboog aan de oostkant van de stad. Het Foro Romano is een ander indrukwekken monumenten. De grote trots van de stad is Sant Orso; een middeleeuws complex van kerkgebouwen met crypts, fresco’s, kruisgangen, pilaren. Deze rijkdom aan vondsten verwijzen deels naar de welvaart in die tijd van toen. Er staan mooie kastelen in de omgeving van Aosta zoals bij Fenis, Verres, Chatillon of Issogne. Het kasteel bij Fenis was ooit een militair bolwerk, prachtig bewaard gebleven. Bij het kasteel van Issogne zult u mooie decoraties van smeedijzer ontdekken. Zo heeft elk kasteel wel weer een ander bijzonder detail. Als u wilt kennis maken met de cultuur van Valle d’aosta, bezoek een evenement als Veilladi Etroubles. Hier komen ambachten, traditionele muziek, gemaskerde parades weer tot leven. Zo zijn het organiseren van wijn- appel en honingfestival weer steeds populairder. Een ander onderwerp is de kastanje. In het plaatsje Bard kunt u het Alpenmuseum bezoeken, gehuisvest in een bijzonder en historisch fort. Tijden een lastminute vakantie in Valle d’Aosta kunt u plezierig ontspannen en genieten van de mooie natuur en unieke cultuur van Italië.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.