De vakantiehuizen in Diekirch staan voor comfort en sfeer

Een vakantie bij de vakantiehuizen in Diekirch is heel plezierig. Zowel de regio als de hoofdstad dragen dezelfde naam.De stad ligt aan de rivier Sure. U vindt hier een rijke geschiedenis van de stad en regio... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Diekirch


Informatie

Een vakantie bij de vakantiehuizen in Diekirch is heel plezierig. Zowel de regio als de hoofdstad dragen dezelfde naam. De stad ligt aan de rivier Sure. U vindt hier een rijke geschiedenis van de stad en regio, een deel daarvan ziet u terug in de musea in de stad.

Culturele bezienswaardigheden

Bezoek in de stad Diekirch het stedelijk museum met de Romeinse mozaieken, zo is de St Laurenskerk eveneens gebouwd op Romeinse fundamenten. De mascotte van de stad is een ezel. Het is een officiele mascotte, de jaarlijkse optocht door de stad is het ‘levende bewijs’. U kunt ook de ezels-fontein in de stad bewonderen. Deze ezels speelden een rol bij het grote protest tegen de aanleg van een spoorlijn. Daarnaast was de stad vroeger letterlijk omringd met kuddes ezels. De psychologische benadering van het fenomeen ezel is dat de inwoners zichzelf niet heel serieus nemen dus wat zelfsport doet geen zeer. De Diekirch brouwerij vindt u in een van de grote gebouwen aan de rivier de Sure. U kunt hier een rondleiding volgen of u kiest voor een van de festiviteiten door de brouwerij georganiseerd zoals de jaarlijkse bierfeesten. U kunt vanaf de vakantiehuizen in Diekirch kennis maken met de feiten over het Ardennenoffensief in deze regio bij het nationaal militairhistorisch museum. Bij het Musee Municipal zijn diverse archeologische vondsten gevonden. Andere musea wat u zult ontdekken is het nationale conservatorium van Historische voertuigen en het Bijenmuseum. Aan de Herrenberg staat de enige kazerne van het Luxemburgse leger.

Actief genieten in Diekirch

Dankzij het natuurlijke landschap vindt u bij de vakantiehuizen in Diekirch een netwerk van wandelroutes en fietspaden door de natuur en bij de dorpen, vele routes verbinden de dorpen met elkaar. U kunt hier in de natuur genieten op de fiets of mountainbike of wandelend. Daarnaast vindt u hier meer locaties waar u kunt vissen en kanovaren. Diekirch ligt precies tussen Gutland en Oesling in een verkeersvrije zone. U kunt vanaf Diekirch fijn naar Echternach wandelen. Kajakken over de Sure kan op bepaalde stukken van de rivier heel spannend zijn. Rondwandelen in de stad is gezellig en de groene plateaus in de omgeving zoals Golfknapp of Seitert geven de stad het gevoel van ruimte.

Luxemburg

Luxemburg is een groothertogdom en daarmee een van de kleinste landen van Europa, het heeft een oppervlakte van de Nederlandse provincie Drenthe. Het bestaat in het noorden uit Oesling , onderdeel van de Luxemburgse Ardennen. Het biedt een landschap van bosrijke plateaus, rivierdalen en rotsachtige bodems. In het zuiden ligt Gutland met een golvend landschap en een grond van leem en mergel. De vakantiehuizen in Diekirch staan in deze mooie provincie. Toerisme in Luxemburg is belangrijk voor de economie. Ten oosten van de rivier de Sure ligt Klein Zwitserland, hier vindt u rotsen met kloven en uniek flora en fauna. De riviervallei van de Moezel is ook een prachtig stuk natuur. Toeristisch aantrekkelijke steden zijn bijvoobeeld de stad Luxemburg, Clervaux, Echternach, Vianden, Beaufort en Larochette. Een van de bekende badplaatsen is Mondorf les Bains. Het aanbod van bekende en streekgebonden musea is groot en afwisselend. Goede voorbeelden hiervan zijn de diverse musea in Luxemburg, het Victor Hugo museum en het volkskundig museum in Vianden en wat dacht u van het wijnbouwmuseum of de musea over oorlog in de omgeving. Tot slot nog een enkel voorbeeld van toeristische trekpleister; de stad Luxemburg, een voormalige vestingstad in een groene en heuvelachtige omgeving bij de vakantiehuizen in Diekirch. Het historische centrum van de stad is een prachtige omgeving voor een stadswandeling. U kunt eigenlijk maar een conclusie trekken; u beleeft maximaal plezier aan een vakantie bij de vakantiehuizen in Diekirch.

Luchtkasteel: topkastelen om te zien tijdens uw reis naar de Ardennen

Luxemburg staat bekend om zijn grote kasteel dichtheid, en voor een relatief klein grondgebied biedt het meer dan 100 kastelen, alle landhuizen en grote landgoederen niet meegerekend. De schoonheid van deze monumentale gebouwen is niet puur architectonisch, er is iets met het verstrijken van tijd en geschiedenis, dat zich vastklampt aan de oude rotsen van de gebouwen en ons ongewild naar binnen lokt. Lees meer

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.