Luchtkasteel: topkastelen om te zien tijdens uw reis naar de Ardennen

Luxemburg staat bekend om zijn grote kasteel dichtheid, en voor een relatief klein grondgebied biedt het meer dan 100 kastelen, alle landhuizen en grote landgoederen niet meegerekend. De schoonheid van deze monumentale gebouwen is niet puur architectonisch, er is iets met het verstrijken van tijd en geschiedenis, dat zich vastklampt aan de oude rotsen van de gebouwen en ons ongewild naar binnen lokt.

Hoe meer van deze we ervaren, hoe meer hun verhalen duidelijker worden. Door de stukjes van de puzzel samen te voegen, kunt u een uitgebreid beeld krijgen van het verleden, de verhalen die worden verteld en de verborgen aspecten van bepaalde zeer belangrijke gebeurtenissen, die ons zelfs vandaag nog beïnvloeden.

Laten we 5 plaatsen bekijken die u zullen betoveren met hun schoonheid en gemakkelijk toegankelijk zijn tijdens uw reis naar de Ardennen, Luxemburg!

 

Kasteel Clervaux - Geschiedenis vermengd met moderne kunst

Gelegen op de top van een rotsachtige heuvel, is dit een van die gebouwen die veel vragen oproept, en dat is waarschijnlijk het mooie ervan. Historici kunnen tot op de dag van vandaag niet beslissen of het op Keltische of Romeinse fundamenten is gebouwd, en dat zou u veel moeten vertellen over hoe oud de hele nederzetting werkelijk is. Met zijn majestueuze torens en versterkte muren heeft het sinds de 12e eeuw een constante ontwikkeling doorgemaakt met toevoegingen zoals de "Heksentoren", administratieve gebouwen en stallen.

Naast het voor de hand liggende ontzagwekkende feit dat men de tastbare geschiedenis binnenstapt, herbergt het kasteel ook een prestigieuze tentoonstelling: "Family of Man" van Edward Steichen, een verzameling van 503 foto's, door 273 kunstenaars over thema's als liefde, geloof, geboorte, werk, familie , onderwijs, kinderen, oorlog, vrede. Het eerste huis van deze tentoonstelling was het MoMA in New York City, dat zijn boodschap presenteerde aan meer dan 9 miljoen bezoekers in de jaren 50 en 60. Bezoek Clervaux, absorbeer het verleden en maak deel uit van de kunstgeschiedenis door te waarderen wat moderne fotografie te bieden heeft in zo'n setting. Een perfecte middag voor zowel stellen als gezinnen.

 

Kasteel Vianden - Een schat tussen de wolken

Kasteel Vianden is de prototype van hoe een kasteel eruit zou moeten zien: majestueus, oprijzend uit zijn groene omgeving, domineert het landschap met stille contemplatie. Het is een van de grootste, meest bezochte en mooiste feodale woningen, met een combinatie van romaanse en gotische stijl. Het vindt zijn oorsprong in een Romeinse nederzetting en ontwikkelt zich tot een Karolingisch toevluchtsoord.

Als een van de belangrijkste monumenten van dit type in heel West-Europa, is het iets dat u minstens één keer in uw leven moet ervaren. Het jaarlijkse middeleeuwse festival trekt duizenden bezoekers en biedt zulke genoegens als ridderkampen, toernooishows, vuurshows, middeleeuwse zangers en jongleurs, muziek, kalligrafie en handwerk demonstraties met tentoonstellingen en andere middeleeuwse specialiteiten.

Vianden ligt op slechts 20 minuten rijden van het park La Sapinière Vacation en biedt u en uw hele gezin de mogelijkheid van een dagtocht zonder het vermoeiende autorit gedeelte.

 

Bourscheid - Een gotisch mysterie

Dit is het grootste kasteel van Luxemburg, daterend uit de 10e eeuw, met gotische torens en een fantastisch uitzicht. Het ziet eruit als een schilderij uit een sprookje, de plaats waar de tijd stilstaat, en bezoekers vinden de kolossale rotswanden bijna per ongeluk. Het torent hoog boven het dorp Bourscheid uit en is 150 m boven de Sûre gebouwd, ongeveer 380 m boven de zeespiegel, de perfecte positie voor verdediging en met uitzicht over de hele regio.

Als uw hart nog meer gotische esthetiek nodig heeft, biedt het nabijgelegen Stolzembourg-huis de gewenste dosis, met het toevoegen van een extra dimensie en smaak aan het hele landschap.

Gelegen op een ontspannen 20 minuten van het vakantiepark La Sapinière, biedt het een gemakkelijke bestemming voor elke leeftijdsgroep en behoefte, en laat het zien wat de Ardennen echt te bieden hebben in termen van een rijke geschiedenis, schoonheid en geheimen.

 

Kasteel Beaufort - Twee kastelen in één setting: een mix van middeleeuwse romantiek en renaissancistische schoonheid

Deze is lastig, omdat u bij één bezoek niet één, maar twee ervaringen krijgt en de kans voor een tijdreis naar verschillende tijdperken: middeleeuws en renaissancistisch Europa. Maak een wandeling langs het meer en fantaseer dat mooie dames in de weerspiegeling van het water gluren en een losse haarlok rechtzetten. Stap het middeleeuwse fort binnen, daterend uit 1050 en vang op het geluid van het gerammel van maliënkolders en ruches van rokken.

Nadat u de torens en rotsen uit de donkere middeleeuwen heeft verlaten, dient zich de kans om het 17e-eeuwse kasteel te bezoeken, rijkelijk ingericht, met schoonheid, luxe met een chique smaak. Deze prachtige set kan alleen worden bezocht met een rondleiding, wat geweldig is, aangezien u en uw groep op deze manier de ware geschiedenis van de hele plaats zullen leren kennen over twee afzonderlijke tijden. Na de begeleide wandeling krijgt u de gelegenheid om de likeur van het kasteel te proeven, de Cassero. Gezond genot met een dosis kennis en een beetje plezier aan het einde!

 

Château de Bourglinster - Voed uw ziel en geest, gastronomische stijl

Het Bourglinster-kasteel heeft zijn vroege begin in de 11e eeuw, met zowel renaissancistische als barokke elementen, en biedt een waar lust voor het oog met zijn prestigieuze ligging bovenop een rotsachtige heuvel bezaaid met groen. Tegenwoordig is het open voor het publiek met een uniek aanbod, met gastronomische restaurants en een speciaal decor voor evenementen. U kunt een reis en een romantische lunch / diner naar het kasteel plannen, het is slechts een uur rijden van het La Sapinière-park, met een eenvoudig boekingssysteem voor hun beschikbare tafels en uren in de restaurants. Probeer Brasserie Côté Cour met specialiteiten als Beef Paleron, Trout du Mathonet (Courgette - Gefermenteerd sap met bloemen - Abrikoos), Vegetable Summer Cream (Bosvruchten - Citroen - Oxalis). Direct naast de Brasserie kunt u ook La Distillerie vinden, gebaseerd op hetzelfde concept van het maken van seizoensgebonden gerechten met lokaal geproduceerde elementen. Ideeën uit het menu zijn: Picking in the Forest, Walking in the Fields, Mother Nature.

Beide restaurants bieden een brede selectie wijnen (100+ flessen van de beste soorten) om niet alleen de fijnproevers, maar ook de winos te huisvesten. Een romantisch uitje of een culinair avontuur met een chef-kok met een Michelinster, wat uw wens ook is, u vindt hier alles wat u zoekt.

U kunt een rondleiding plannen om kastelen in de regio te bezoeken om al deze wonderen gemakkelijk te zien. Vakantiepark La Sapinière, gelegen in Hosingen, Luxemburg is een geweldige keuze vanwege de nabijheid van deze plaatsen (20 minuten tot 1 uur met de auto). Het biedt comfortabele bungalows en luxe appartementen voor elke behoefte, van tweepersoons huizen tot gebouwen met ruimte voor 16 personen. U kunt uw hele gezin, inclusief huisdieren, meenemen en deze natuurlijke omgeving vol groen, licht en frisse lucht bezoeken. Selecteer dit als uw thuisbasis weg van thuis en begin aan een eenvoudig maar prachtig avontuur, leer over de regio door kleine dorpjes, kastelen, een voortreffelijke keuken en wijn.

10 Belgische bieren waar je nog nooit van hebt gehoord
24-05-2022 Lotte Van Dijk
10 Belgische bieren waar je nog nooit van hebt gehoord

België is een land waar dorpse gezelligheid en de bourgondische levensstijl voluit gevierd wordt. Een eeuwenoud onderdeel hiervan is het lokaal brouwen van bier door meesters en monniken. Een groot aantal van deze bieren zijn inmiddels wereldberoemd. Echter zijn er toch nog een paar schuimende juweeltjes die alleen onder de lokale bevolking bekend zijn. Hier zijn een paar aanraders voor de volgende keer dat je in dit mooie land op vakantie bent.

Lees meer
16-03-2022 Lotte Van Dijk
Parc Maasresidence Thorn - Voor op je lente verlanglijstje

Parc Maasresidence Thorn, gelegen in Limburg, is qua ontwerp één van de meest intelligente en doordachte vakantieparken die je ooit zult zien.

Lees meer
13-05-2021 Lotte Van Dijk
Beste locaties voor watersport in Nederland

Er zijn veel verschillende soorten actieve vakanties. U kunt een regio uitkiezen die bekend staat om het wandelen, u kunt uw fiets pakken en de glooiende heuvels rondom uw vakantiehuis ontdekken, maar niets is zo bijzonder als een vakantie in verbonden met watersport.

Lees meer