Reis dit voorjaar met uw huisdier - Handige tips en topbestemmingen

Reizen met uw huisdier heeft vele voordelen, zoals hechting en samen leren wandelen, waardoor u op deze manier een gezondere levensstijl kunt beginnen. Het kan ook helpen bij uw geestelijke gezondheid, het biedt een soort veiligheidsdeken in onvoorziene situaties terwijl u op vakantie bent en het is altijd geweldig als het hele gezin aanwezig is tijdens een vakantie, ook de viervoeters! Voordat we ingaan op de "waar" en het hebben over een aantal geweldige plekken voor u en uw huisdier, is het belangrijk om een paar "hoe" te noemen, zoals hoe je je op zo'n vakantie kunt voorbereiden met de veiligheid van uw klein maatje in gedachten.

Bevestig bij het boeken dat u met uw huisdier reist:

Natuurlijk biedt het appartement of vakantiepark van uw dromen de mogelijkheid om uw klein vriendje mee te nemen, daarnaast dient u schriftelijk aan te geven dat u voor deze optie kiest, ofwel dient u de verhuurder te bellen om er zeker van te zijn dat uw accommodatie ook daadwerkelijk diervriendelijk is.. Dit gebeurt niet omdat deze plaatsen niet opletten - het is belangrijk omdat de meeste parken een beperkt aantal huisdierveilige en huisdiervriendelijke opties hebben en om ervoor te zorgen dat deze echt beschikbaar zijn, is belangrijk.

Neem de medische dossiers van uw huisdier mee - zelfs als u in het binnenland reist.

Wij weten allemaal hoe het gaat. Als u volledig bent voorbereid, gebeurt er meestal nooit wat, de alles verloopt soepel en u zult nooit voor verrassingen komen te staan. Dit is precies waarom u altijd de medische dossiers van uw huisdier en een lijst met vaccinaties bij de hand moet hebben.

Koop de juiste reisartikelen.

Voeg bij het inpakken voor dieren altijd iets toe dat uw huisdier aan thuis doet denken, zoals dekens, bedden en speelgoed. Als uw harige vriend zich op zijn gemak voelt in een krat of een reismand - nog beter, want het zal ook dienen als een knus plekje in uw vakantiehuis en zal zeker meer veiligheid voor hem of haar betekenen. Hier is een volledige lijst met alles wat u nodig heeft:

  • Hondenvoer en water
  • Opvouwbare kommen
  • Speelgoed
  • Een bed Vlooien- en tekenmedicijnen
  • Medische dossiers en reisdocumenten
  • Hondendraagtas
  • Riem en harnas
  • Natte doekjes
  • Desinfecterende spray

Houd rekening met het schema van uw huisdier.

Gekke voedingspatronen zijn een enorm nee-nee. Dieren vinden schema geruststellend, dus zelfs als u met ze op vakantie bent, probeer dan dezelfde voedertijden aan te houden die u thuis zou volgen. Vooral honden zijn gewoontedieren en genieten van hun dagelijkse routine. Overcompenseer niet door ze te veel te voeren voor een lange reis, een gemakkelijke en lichte maaltijd kan zelfs misselijkheid helpen voorkomen - het werkt volgens hetzelfde principe als bij mensen.

Best beoordeelde bestemmingen voor u en uw huisdier

Nu we de basis hebben, is het tijd om ons te concentreren op het leukste deel: waar je heen moet en wat je met je huisdier kunt doen tijdens de voorjaarsvakantie van dit jaar. Hier is een voor de hand liggend antwoord op: vakantieparken. Deze zijn op zoveel manieren ideaal vanwege de ruimte en natuurlijke omgeving die ze bieden, die met niets te vergelijken zijn in bijvoorbeeld een hotel. Het wordt algemeen aangenomen dat deze vakantiebestemmingen ver van steden liggen en moeilijk te bereiken zijn, maar niets is minder waar dan dit. De topparken (en de parken die hier ook te zien zijn) zijn vanaf het begin zo ontworpen dat ze zeer dicht bij de meest interessante culturele en toeristische hotspots liggen, maar net ver genoeg om privacy te bieden en een kennismaking met de natuur en een rustige sfeer.

Vallée les Etoiles - De wildernis roept 

Gelegen in Blaimont, België, biedt dit park veel voor zowel huisdieren als eigenaren! Omdat het vlakbij de Ardennen ligt, is het de perfecte plek om lange wandelingen te maken met uw hond en een van de mooiste bossen van Europa te ontdekken. Uw puppy zal zeker genieten van een dagelijks schema van wandelen in de natuur, spelen in het park en lange dutjes doen in de warme zon op de veranda van uw gezellige bungalow. Als u aankomt op dit heel bijzondere park, leert u snel genoeg dat uw trouwe viervoeter echt welkom is: in het vakantiehuis wachten hem wat lekkers en alles in de omringende natuur roept om samen op verkenning te gaan . Als u eenmaal aan het wandelen bent en geniet van de schoonheid van de natuur, hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van een hondvriendelijke plek voor het nuttigen van een kop koffie of een verfrissend drankje, want de meeste plaatsen in de Ardennen zijn pro-dier en zijn volledig voorbereid om uw hele gezin te -erwelkomen inclusief uw harige beste vriend!

La Sapinière - Vrij ronddwalen tussen kastelen en natuur

Dit park, gelegen in Hosingen, betovert met zijn comfortabele bungalows en magische ligging - pal naast de Ardennen en tussen de beroemde kastelenstreek Luxemburg. Als u op zoek bent naar een leuke voorjaarsvakantie met uw gezin - inclusief uw huisdier - is dit park een uitstekende locatie om het avontuur van uw leven te beginnen. Er zijn verschillende routes die direct bij het vakantiepark beginnen, dus gauw hond aan de lijn, trek uw wandelschoenen aan en wandel vanuit het comfort van het park zo de natuur in. Laat uw pup zien hoe de natuur echt is, laat hem kennis maken met de nieuwe geuren en magie van de wildernis. La Sapinière, evenals de omliggende restaurants en cafés, staat volledig klaar om u en uw dierenvriend te ontvangen. Naast de wandeltochten en gemakkelijke of uitdagende wandelpaden, zijn er ook enkele kastelen die honden en hun eigenaren verwelkomen ze laten ronddwalen op de zeer goed bewaarde historische locaties. De hele regio Müllerthal, ook wel bekend als Little Switzerland, is hondvriendelijk. Het is een van de beroemdste natuurreservaten van Luxemburg, met de pittoreske waterval Schiessentümpel. Rotsen, bossen, natuur, kastelen en dorpen - al deze prachtige locaties wachten op u, allemaal klaar om ontdekt te worden door zowel mensen als hun dierengenoten!

Bergvliet Villas - Luxe, met liefde voor dieren!

Midden in de Bergvlietse Bossen gelegen, is er een prachtig park waar voor iedereen in de groep zoveel te doen is - ook voor uw hond! Terwijl de mensen genieten van een 18-holes golfbaan of afkoelen in een gloednieuw, luxe wellnesscentrum (Spa One), kunnen honden ontspannen in de comfortabele, zonnige villa's. Vanuit uw vakantiehuis wandelt u met uw hond zo de natuur in: de bossen rondom Oosterhout zijn een prachtig wandelgebied, met verrassende landschappen en culturele bezienswaardigheden. De regio Oosterhout is zeer huisdiervriendelijk, naast de bossen en natuurparken in de omgeving zijn er veel restaurants en cafés die zowel honden als hun baasjes een comfortabele optie bieden.

Ontdek cultuur en comfort: De mooiste musea in de buurt van je favoriete vakantiepark of vakantiehuis
27-02-2024 Lotte Van Dijk
De mooiste musea in de buurt van je favoriete vakantiepark of vakantiehuis

In de wervelwind van vakantieplannen en avonturen worden musea vaak op qua prioritiet op een laag pitje gezet. Echter kunnen deze archieven van cultuur en kunst juist een inzicht bieden in de geschiedenis, het leven en het erfgoed van je vakantiebestemming. Elk museum verteld een uniek verhaal. Sommige zijn oersaai, maar de meeste laten toch wel altijd een indruk achter.

Lees meer
Top 6 beste Europese kerstmarkten – Ontdek de sprookjes
23-11-2023 Lotte Van Dijk
Top 6 beste Europese kerstmarkten – Ontdek de sprookjes

Terwijl de kille winterwind door de geplaveide straten waait en de zoete geur van glühwein en geroosterde kastanjes de lucht vult, is er geen beter moment om jezelf onder te dompelen in de magie van Kerstmis dan door een bezoek te brengen aan de betoverende kerstmarkten van Europa.

Lees meer
02-11-2023 Lotte Van Dijk
Afgelegen plekjes in Nederland #discoverfriesland

Friesland is een echt verborgen sprookje, met ongelooflijk veel natuur en water, verweven met cultuur en geschiedenis. De perfecte mix van een actieve levensstijl en een dorst om altijd iets nieuws te ontdekken, het is de ideale plek voor een veilige gezinsvakantie. Verborgen voor de drukte en hordes toeristen, biedt deze regio wat we allemaal zoeken bij onze volgende voorjaarsvakantieplek: grote hoeveelheden ruimte voor ons en onze dierbaren en elke dag gevuld met iets nieuws om te doen.

Lees meer