Reizen in 2021: over flexibele boekingen, early bird-aanbiedingen en verzekeringen.

Momenteel zijn er veel vragen over vakanties en hoe de situatie correct te beheren. Veel gezinnen vinden dat ze voorzichtig moeten zijn, wat ,uist is, maar ze weten ook dat ze van tijd tot tijd een pauze nodig hebben van hun werk, het dagelijkse leven en andere stressfactoren. Wij dachten dat het nuttig zou zijn om enkele van de belangrijkste vragen op een rij te zetten en te beantwoorden en handige tips te geven over hoe u de komende maanden kunt navigeren als het om reizen gaat. Houd er rekening mee dat deze tips, trucs en nuttige informaties grotendeels gebaseerd zijn op de Europese Unie, en dat betekent dat we de situatie in deze specifieke regio zorgvuldig hebben geanalyseerd. Laten we beginnen met de belangrijkste vragen die mensen in deze periode hebben:

Mag ik op vakantie gaan?

Dit is een makkelijke vraag: natuurlijk, als u de regels volgt die door uw land worden opgelegd en de regels die worden opgelegd van het land of de regio die u zou bezoeken. Hoewel dit waar is, is reizen in eigen land of buurlanden aan te raden. Wanneer u binnen uw eigen grenzen reist of slechts een "grens verderop", heeft u de mogelijkheid om uw eigen auto te gebruiken, op deze manier in uw "bubbel" te blijven en contact met externe factoren te minimaliseren. Door het op deze manier te doen, kunt u, wat er ook gebeurt tijdens uw reis, gemakkelijk binnen de kortste keren thuiskomen.

Hoe zit het met flexibel opnieuw boeken?

Flexibiliteit is tegenwoordig een van de belangrijkste aspecten van reizen en dat kan in twee richtingen werken: gasten en gastheren moeten als het ware met de stroom meegaan. Bungalow.Net biedt bijvoorbeeld flexibele herboekingen: u kunt uw aankomstdata tot 1 dag voor aankomst wijzigen in geval van gesloten grenzen, alleen voor geselecteerde woningen.

Kan ik mijn boeking gratis wijzigen?

Het is aan te raden om boekingsmogelijkheden te zoeken die dit bieden. Bij Bungalow.Net kunt u de accommodatie, de verblijfsperiode en de naam van de gast tot 28 dagen voor uw aankomstdatum wijzigen, -alleen voor geselecteerde woningen.

Hoe zit het met gratis annuleren?

Gratis annuleren is de heilige graal van boekingen! U gaat hier uiteraard niet boeken met de intentie: ja, ik wil dit afzeggen, maar het geeft wel rust en flexibiliteit. Dit is een van de belangrijkste aspecten waar u dit jaar naar moet kijken bij het zoeken naar uw volgende bestemming,- alleen geldig voor geselecteerde woningen. Bungalow.Net biedt de mogelijkheid om binnen 24 uur na uw boeking gratis te annuleren, als uw reservering 28 dagen of langer voor uw aankomstdatum is gemaakt. Gratis annuleren is niet mogelijk voor reserveringen die 28 dagen of minder voor aanvang van uw verblijf zijn gemaakt. Dit geldt voor onze vakantieparken Vallée Les Etoiles en Grafschaft Bentheim, voor meer informatie over andere vakantiewoningen verwijzen wij u naar de Algemene Voorwaarden van de betreffende woning.

Zijn er mogelijkheden voor gratis herboeking?

Nogmaals, soms vallen uw reisplannen voor bepaalde periodes in duigen, en het is altijd fijn om te weten: u verliest uw vakantie niet, u wijzigt gewoon de datum! Bij Bungalow.Net kunt u uw aankomstdata wijzigen tot 1 dag voor aankomst bij gesloten grenzen. Dit geldt voor onze vakantieparken Vallée Les Etoiles en Grafschaft Bentheim, voor meer informatie over andere vakantiewoningen verwijzen wij u naar de Algemene Voorwaarden van de betreffende woning.

Wat zijn de huidige veiligheidsmaatregelen in uw vakantieparken?

Veiligheidsmaatregelen in de meest gewilde parken zijn gebaseerd op het volgende: verbeterde schoonmaak, contactloos inchecken, sociale afstand en andere veiligheidsmaatregelen voor gasten, afhankelijk van het land en het type accommodatie. Er wordt hard gewerkt aan de veiligheid van gasten en personeel. Parken onder het Bungalow.Net-label voldoen allemaal aan de hoogste veiligheidsnormen en de regels die het land stelt. Ze gaan ook verder door gasten te helpen in hun bubbel te blijven: sommige parken hebben voedselbezorgingsopties om contact in gebieden zoals supermarkten of restaurants te minimaliseren, alle huizen hebben hun eigen aparte veranda voor frisse lucht en bevinden zich op een veilige afstand van elkaar.

Algemene reistips voor 2021:

Vorig jaar was moeilijk voor iedereen, laten we eerlijk zijn - een geheel nieuwe situatie kwam uit het niets en niemand wist echt hoe hij zich aan de situatie moest aanpassen. Gelukkig zijn mensen meesters in het aanpassen en overwinnen, en wat er ons ook te wachten staat in 2021, wij zullen er klaar voor zijn! Wat betreft reizen, weeg zorgvuldig uw opties, de risico's en vooral: volg de regels. Als u dit allemaal doet, zou alles goed moeten verlopen.

  • Kies verstandig uw bestemming

Terwijl u probeert uw volgende vakantieplek te vinden, kunt u beginnen met het opzoeken van de gebieden waarin u geïnteresseerd bent om meer te weten te komen over de huidige beperkingen ter plaatse en in het land. Het lijkt misschien moeilijk om maanden vooruit te plannen, maar denk er goed over na: als het op sommige plaatsen het erger dreigt te worden, moet u aannemen dat er een of andere vorm van vergrendeling op komst is, dus kies plaatsen waar de eventuele beperkingen en resultaten gelijkmatig zijn gebleven de afgelopen maanden. Internationaal reizen is erg leuk, maar in deze tijden is het misschien niet de beste optie. Er zijn zoveel dingen die mis kunnen gaan in een land met heel verschillende kijk op de wereld. In eigen land of naar uw vriendelijke buurlanden reizen geeft u en uw gezin een gevoel van veiligheid en wat er ook mag komen, u zult gerust op vakantie gaan: u kunt altijd vroeg naar huis als u er met de auto naartoe gaat!

  • Streef naar verzekeringsopties:

Allereerst, wat heeft u gedaan als u nooit extra verzekeringen aan uw boekingen heeft toegevoegd? Dit is niets nieuws, aangezien dat men echt nooit weet wat er de komende uren kan gebeuren, dus hoe kan iemand weten wat er tijdens een vakantie kan gebeuren? Nu zijn deze verzekeringen en extra services belangrijker dan ooit, om u te beschermen en u te helpen als zich onvoorziene situaties voordoen. Bungalow.Net biedt momenteel bijvoorbeeld het volgende:

  • Extra Post Service: ontvang alle belangrijke reisinformatie zoals routebeschrijvingen, huisregels, boekingsdetails en voorwaarden - via post.
  • Schadefonds: bij het boeken van een vakantie moet uw eerste gedachte natuurlijk niet zijn dat er iets met de vakantiewoning gaat gebeuren. Toch kan er een ongeval voor de deur staan en in veel van deze gevallen wordt de schade niet gedekt door uw aansprakelijkheidsverzekering. Dit wetende biedt Bungalow.Net de mogelijkheid bij elke boeking de inschrijving voor een schadefonds. Op deze manier kan de eigenaar van de woning een eventuele schade direct bij Bungalow.Net melden en deze schade direct met de verhuurder afhandelen.
  • Annuleringsfonds: in sommige gevallen moet u uw vakantie onderbreken en kunt u daardoor financiële risico's lopen. Als en wanneer dit gebeurt, biedt Bungalow.Net de mogelijkheid om uw risico's af te dekken via het annuleringsfonds. Deze optie dekt de kosten die kunnen ontstaan in geval van annulering of herboeking (buiten de data die in uw boeking zijn gespecificeerd). U krijgt de mogelijkheid om een nieuwe reis te boeken of in geval van onvoorziene gebeurtenissen heeft u recht op restitutie.
  • Reisverzekering: bedenk dat een standaard ziektekostenverzekering dekt niet altijd medische kosten in het buitenland, dus reisverzekeringen komen echt goed van pas.
  • Vind die geweldige Early Bird/ Vroege Vogel-aanbiedingen!

Early Bird /Vroege Vogel-aanbiedingen zijn precies dat: u boekt uw verblijf vroeg in het spel, maanden van tevoren en u wordt ervoor beloond. Deze aanbiedingen zijn geweldig, ten eerste omdat u op tijd weet wanneer uw volgende vakantie plaatsvindt, dus waarom zou u deze kennis niet gebruiken voor uw eigen gewin? Ten tweede brengt vroeg boeken geen risico's met zich mee, en met gratis annuleringsopties en flexibele data zijn deze opties nog aantrekkelijker.

  • Blijf langer of werk zelfs vanuit uw reisbestemming

De wereld is veranderd, maar niet alleen voor het ergste, echt niet De zilveren rand is heel duidelijk: gasten en boekingen zijn flexibeler geworden, maar ook werkgevers en werkplekken functioneren anders. Veel mensen hebben nu de mogelijkheid om hun werkplekken op te pakken en thuis te werken of… vanuit een vakantiehuis. In sommige gevallen is het veiliger om een plek te boeken buiten de grote steden en grote groepen mensen, dus veel mensen zijn digitale nomaden geworden om naast hun gezin ook hun eigen gezondheid te beschermen. Als u niet werkt vanuit een vakantiehuisachtig huis, zijn er veel voordelen bij een lang verblijf en het boeken van langere vakanties: stress loslaten, leven als een local, zich aanpassend aan de omgeving en veilig blijvend in een nieuwe bubbel, met minder beweging buiten, waardoor contact met externe factoren enz wordt vermeden. Al met al zal dit jaar een interessant jaar worden met zijn zeer specifieke uitdagingen, maar wij denken ook dat we een nieuwe toekomst tegemoet gaan, waarin vakanties en uitjes nog gemakkelijker te boeken en te navigeren zijn!

Ontdek cultuur en comfort: De mooiste musea in de buurt van je favoriete vakantiepark of vakantiehuis
27-02-2024 Lotte Van Dijk
De mooiste musea in de buurt van je favoriete vakantiepark of vakantiehuis

In de wervelwind van vakantieplannen en avonturen worden musea vaak op qua prioritiet op een laag pitje gezet. Echter kunnen deze archieven van cultuur en kunst juist een inzicht bieden in de geschiedenis, het leven en het erfgoed van je vakantiebestemming. Elk museum verteld een uniek verhaal. Sommige zijn oersaai, maar de meeste laten toch wel altijd een indruk achter.

Lees meer
Top 6 beste Europese kerstmarkten – Ontdek de sprookjes
23-11-2023 Lotte Van Dijk
Top 6 beste Europese kerstmarkten – Ontdek de sprookjes

Terwijl de kille winterwind door de geplaveide straten waait en de zoete geur van glühwein en geroosterde kastanjes de lucht vult, is er geen beter moment om jezelf onder te dompelen in de magie van Kerstmis dan door een bezoek te brengen aan de betoverende kerstmarkten van Europa.

Lees meer
02-11-2023 Lotte Van Dijk
Afgelegen plekjes in Nederland #discoverfriesland

Friesland is een echt verborgen sprookje, met ongelooflijk veel natuur en water, verweven met cultuur en geschiedenis. De perfecte mix van een actieve levensstijl en een dorst om altijd iets nieuws te ontdekken, het is de ideale plek voor een veilige gezinsvakantie. Verborgen voor de drukte en hordes toeristen, biedt deze regio wat we allemaal zoeken bij onze volgende voorjaarsvakantieplek: grote hoeveelheden ruimte voor ons en onze dierbaren en elke dag gevuld met iets nieuws om te doen.

Lees meer