Vakantiehuizen in Twente en de Achterhoek

Een nogal landelijke omgeving, met veel natuur en indrukwekkende monumenten, kastelen, oude steden en... wilde flamingo's: dit is wat u tegenkomt op een vakantie in Twente en de Achterhoek. Geïnteresseerd in een ontsnapping uit het allerdaagse? Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Twente en de Achterhoek


Informatie

Een nogal landelijke omgeving, met veel natuur en indrukwekkende monumenten, kastelen, oude steden en... wilde flamingo's: dit is wat u tegenkomt op een vakantie in Twente en de Achterhoek. Geïnteresseerd in een ontsnapping uit het allerdaagse? Laten we de verpakking opendoen en de volgende ontdekken:

Een vakantie met historische bezienswaardigheden

Op het gebied van historische bezienswaardigheden die u kunt genieten tijdens een vakantie in Twente en de Achterhoek, zullen de volgende steden de perfecte gastheren zijn: Zutphen, Enschede, Almelo en Doesburg. Waarom ? Omdat van burchten tot kerken, van markten tot monumenten, deze steden zijn de afbeeldingen van een historische maar serene sfeer en een fantastische locatie midden in de natuur met oneindig veel charme. Deze omgeving van Nederland is grotendeels gewijd aan de landbouw, maar toch zijn er tal van attracties die uw vakantie één vol boeiende momenten zal zijn. Niet te missen het historisch museum in Eibergen, "De Scheper", weergevend de geschiedenis van Eibergen, de museumboerderij Vuurever uit 1857, de Mallumse Molen watermolen en de kruidentuin, pal aan de overkant. Elke stad in Twente en de Achterhoek is vol aan tradities en heeft een eigen charme... ontdekt het zelf.

Culturele schatten op uw vakantie in Twente en de Achterhoek

De culturele schatten waar u kunt genieten tijdens een vakantie in Twente en de Achterhoek zijn zeker niet weinig. Neem bijvoorbeeld, alle specifieke tradities tijdens de grote feestdagen, zoals Pasen en Kerstmis. Indien u met Pasen een vakantiehuis huurt in Twente en de Achterhoek zult u merken dat de meeste dorpen een traditie hebben om kaarsjes aan te steken, terwijl op de Eerste Kerstdag het blazen op midwinterhoorn een zeer interessante "oefening" is. Het stadje Groenlo is een mooi voorbeeld van waar u van een leuke tijd kunt genieten. Hier vindt u een mooi centrum met allerlei restaurants en er zijn jaarlijkse evenementen die u kunt bijwonen, zoals de Groenloo tentenfestival, vogel schieten en andere activiteiten. Geniet van nationale Bockbierdag in Zutphen en de Hanze brouwerij is een geweldige tussenstop, waar u tevens kunt genieten van live muziek en een goed gezelschap.

Een vakantie in de natuur in Twente en de Achterhoek

Een vakantie in de natuur van Twente en de Achterhoek is een zeer gevarieerd landschap met natuurgebieden, heuvelachtige en bosrijke omgeving, valleien en groen zover het oog reikt. Het enige wat lijkt te "missen" in dit landschap zijn de schilderachtige dorpjes met unieke tradities en gastvrije mensen. Maak een wandeling in het Lutterzand natuurgebied die gelegen is langs de rivier de Dinkel en verken de prachtige natuur van bovenaf door middel van een ballonvaart in Almelo. In Zwilbrocker-Venn kunt u vele flamingo aanschouwen en er zelfs een fietsroute die u door deze "vogel land" leidt. U kunt paarden rijden in het landschap en stoppen waar u graag wilt voor een pauze, genieten van de rust die Twente en de Achterhoek te bieden heeft.

Wellness en spa op vakantie in Twente en de Achterhoek

Een wellness vakantie middenin de natuur... klinkt gewoon perfect, nietwaar? Een mooi uitzicht en hemelse verwennerij zijn tot uw beschikking. Baden, massages, de "helemaal niets doen" kunt u niet elke dag veroorloven. Dus, aangezien u al op een vakantie bent in Twente en de Achterhoek, kun je net zo goed naar het volgend niveau van comfort gaan en bezoek een lokale spa en wellness centrum, zoals Oonthaasten in Achterhoek, de Aquaroma in Enschede of een van de vele anderen. Het is zeker de tijd om "tussen uit" te gaan tijdens een vakantiehuisje in Twente en de Achterhoek.

Activiteiten en sporten

We weten allemaal dat de natuur ons de meeste kans op plezier te bieden heeft. Ongeacht hoeveel kunstmatige attracties bouwen in de nature, de waarheid is dat zijn charmes moeilijk is te kopiëren. Dus hier, op een vakantie in Twente en de Achterhoek kunt u geweldige momenten beleven in de natuur, u kunt kanoën, wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, enzovoort. In Engbertsdijksvenen is het Natura 2000 gebied te vinden, een paradijs voor de vogelliefhebbers en de beroemde wandelroute van Pieterpad mag u eigenlijk niet missen. Ook kunt u mountainbiken in de heuvels van de Holterberg of klimmen tot Tankenberg, het hoogste punt van de regio. Maak lange wandelingen in de natuur en laat de rust en de sereniteit uw vakantie in Twente en de Achterhoek over te nemen.

Familievakantie in Twente en de Achterhoek

Een familievakantie in Twente en de Achterhoek staat in de teken van de gezelligheid en plezier in pretparken, zoals het Avonturenpark Hellendoorn in Hellendoorn. Fiets in de natuur, ga vissen, rondlopen, plezier beleven in de steden die over verschillende attracties beschikken, zoals Zutphen, Enschede, Almelo en Doesburg. U kunt vanuit een groepsaccommodatie in Twente en de Achterhoek, zelfs genieten van traditionele sporten zoals curling en klootschieten, wandelen tot het hoogste punt van de omgeving, de Tankenberg, mountainbiken of paardrijden in het prachtige landschap en stop voor een picknick waar u maar wilt. Het is namelijk uw tijd in Twente en de Achterhoek.

Dineren in Twente en de Achterhoek - Eet smakelijk!

Één van de nationaal bekende voedingsmiddelen uit Twente is het kreantewegge, een soort krentenbrood dat met een kopje koffie goddelijke smaakt. De bakleaverworst of gebakken leverworst, is de perfecte gerecht voor lunch, vooral in de winter. Ook de Grolsch pils moet uw "beste lunch metgezel" worden, deze bier is iets wat u zeker moet proberen. Aardappelen, groente en vlees voor deze omgeving de perfecte diner, en ze zullen uw vakantie stemming om hoog krikken.

Vakantie met een huisdier in Twente en de Achterhoek

Huisdier eigenaren weten dat dit waar is: als u aan een vakantie denkt, u vaak geconfronteerd wordt met de vraag: "Wat ga ik doen met mijn huisdier?” En dan komt een lijst met opties die er ver van fantastisch uitziet, en niet te vergeten het schuldgevoel die u krijgt als u denkt aan uw huisdier ergens achter te moeten laten tijdens een vakantieperiode. Welnu, dit kan allemaal veranderen indien u een huisdiervriendelijke vakantievilla boekt in Twente en de Achterhoek. U hoeft uw trouwe vriend niet meer achter te laten, maar de beste vakantietijd beleven. Wandelingen in de natuur, wandelen in de heuvels of kamperen aan de over van een rivier. Dit is allemaal mogelijk wanneer u een vakantie boekt in Twente en de Achterhoek. Bovendien zijn er terrassen en plekken waar huisdieren meer dan welkom zijn en behandeld worden met de liefde en zorg die ze verdienen. Plezier is een garantie hier.

Bezienswaardigheden, een "must" lijst inTwente en de Achterhoek
 • Het historisch museum in Eibergen, 'De Scheper ", de rijke geschiedenis van Eibergen wordt hier tentoonstelt;
 • De flamingo’s in het Zwilbrocker-Venn natuurgebied
 • The grootste klompen fabriek van Europa, in Beltrum, een rondleiding is mogelijk uitsluitend op afspraak;
 • Wandelen op de beroemde route Pieterpad, mountainbiken in de heuvels van de Holterberg of klimmen tot Tankenberg, het hoogste punt van het gebied;
 • Genieten van lokale steden, zoals Zutphen, Enschede, Almelo en Doesburg, en hun unieke tradities.

Natuur en rust gaan perfect samen op een vakantie in Twente en de Achterhoek. Deze prachtige omgeving biedt ruimte, rust en plezier, bezienswaardigheden en unieke tradities. Dit allemaal betekend een geweldige tijd door te brenge in Nederland.


Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
 • Ervaring

  Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

 • Risicovrij

  Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

 • Beveiliging

  Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.