Vakantiehuizen in Twente en Achterhoek zijn huiselijk, ideaal voor u

De vakantiehuizen aan het water in Twente en Achterhoek staan in Oost Nederland voor een deel in Overijssel. De inwoners van Twente worden ook wel Twentenaars of Tukkers genoemd. Grotere en bekendere steden in Twente... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Twente en de Achterhoek


Informatie

De vakantiehuizenaan het water in Twente en Achterhoek staan in Oost Nederland voor een deel in Overijssel. De inwoners van Twente worden ook wel Twentenaars of Tukkers genoemd. Grotere en bekendere steden in Twente zijn bijvoorbeeld Almelo, Delden, Diepenheim, Ootmarsum of Rijssen. Oldenzaal was in de Middeleeuwen al een belangrijke en grote Twentse stad. Toendertijd waren er veel kloosters, velen overleefden de Reformatie niet . Het landschap van Twente biedt een soort van coulissenlandschap en mooie natuur zoals bij het Lutterzand of de heide van de Friezenberg bij Markelo en wat dacht u van de oude landgoederen zoals bij Singraven, Weldam of Twinckel. Bij Losser vindt u nog een oude steengroeve en bij Hengelo en Boekelo vonden de voormalige zoutwinningen plaats.

De omgeving van Twente en Achterhoek

Het door u gekozen vakantiegebied verkennen vanaf de vakantiehuizen aan het water in Achterhoek en Twente kan op vele manieren. Dankzij het plezierige landschap kunt u hier genieten van een autotoer door de omgeving, fietstocht, wandeling of een tocht op het paard dankzij de aanwezigheid van diverse ruiterpaden. De watersport is een andere optie om sportief in de natuur te genieten. Zo ligt Enschede met de haven aan het einde van het Twentekanaal. Door het gebied lopen diverse beken waar u kunt kajakken en roeien zoals op de Boekelerbeek of de Eschbeek. Ontdek de jachthaven de Ank in het centrum van Doetinchem aan de Oude IJssel. In de Achterhoek ligt een van de recreatieplassen het Stroombroek, ook in Doetinchem. Hier worden diverse watersportactiviteiten mogelijk gemaakt. Verder liggen her en der mooie aanlegsteigers zoals het Zwarte Schaar of het IJsselstrand. Hier kunt u ook een boot huren of windsurfen. Op de rivieren Oude IJssel of de Berkel kunt u plezierig kano varen en kajakken. Deze routes voeren u door een mooie en rustgevende natuur, langs kleine dorpjes en unieke bezienswaardigheden. Hoe u ook rondkijkt in de omgeving van de vakantiehuizen aan het water in Achterhoek en Twente, het is altijd genieten van de rust en natuur en sportieve activiteiten.

Cultuur in Twente en Achterhoek

Twente heeft terecht het imago van een gezellige vakantiebestemming waar u rust, ruimte en natuur vindt. Als u met de kinderen op stap bent, kunt u kiezen voor een dagje avonturenpark Hellendoorn. De kinderen kunnen hun energie kwijt bij de diverse attracties, misschien wel samen met de ouders? U bent maar een keer jong! Bezoek gezellige steden als Almelo en Delden, beide zijn leuke steden voor een rondwandeling. In Diepenheim kunt u diverse kunstateliers en antiekwinkels ontdekken en de Diepenheimse Molenbeek is zeker uw bezoek waard. De sfeer proeven in Twente en Achterhoek is een heel rustgevende bezigheid, niets moet en alles mag. Dat is de juiste spirit van een vakantie.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/