Een magische kerstvakantie in Luxemburg

Dus, je hebt besloten de tassen te pakken en richting het ultieme kerstcadeau te reizen: een magisch uitje naar het surrealistisch mooie Luxemburg. In dit artikel bieden wij een kort overzicht van waar je heen kan gaan, wat je kan doen en andere leuke feiten over het 2022 Luxemburg Kerstschema. Zet je schrap, want het wordt een rit vol met kerstmarkten, sprookjesachtige lichtjes en gezellige plekken om deze magische tijd door te brengen!

Een bezoek aan Luxembourg City Winterlights

Het Winterlights festival is dit jaar geopend van 18 november 2022 tot 8 januari 2023, dus elke bezoeker heeft voldoende tijd om de ware kerstsfeer te proeven.

Het festival transformeert Luxemburg-stad in een prachtig winterwonderland, met kerstmarkten verspreid over de hele stad (in de stad Luxemburg alleen zijn er al 5). Naast de markten zijn er ook concerten, tentoonstellingen, optredens en boeiende workshops voor kinderen.

In de wijk Gare staan wel 100 gezellige kraampjes die unieke kerstversieringen, ambachtelijke producten, speelgoed, eten en drinken, kleding, sieraden, en zoetwaren verkopen. Ook zijn er meer dan genoeg kleine activiteiten voor het hele gezin te vinden in deze knusse, bruisende kerstmarkt.

Kijk je ogen uit bij enkel van deze kerstmarkten

•"Lëtzebuerger Chrëschtmaart" op de Place d'Armes

•"Knuedler on Ice" op Place Guillaume II

•"Wantermaart" op de Place de la Constitution

•"Niklosmaart" op Place de Paris

•"Solidaritéitsmaart" op de Grand-Rue te Roude Pëtz

Terwijl je van markt naar markt wandelt en de straten verkent, word je vergezeld door kleurrijke en sprookjesachtige lichten die door de hele stad heen fonkelen. De vredige en warme gloei van deze belichting wakkert de heerlijke kerstsfeer die overal hangt alleen maar verder aan.

Dus koop een glühwein, geniet van verse aardappelpannenkoeken (Gromperekichelcher) en maak zelfs een ritje in het enorme, verlichte reuzenrad op de Place de la Constitution!

Schilderachtige en charmante kerstmarkten in Luxemburg

Ook als je de prachtige winterse lichten en marktjes van de stad Luxemburg allemaal hebt uitgespeeld, zijn er nog meer dan genoeg kleine, intieme kerstmarkten in pittoreske stadjes zoals Differdange, Clervaux, Ettelbruck en Echternach.

Deze marktjes hebben een bepaalde charme de je minstens één keer in je leven moet hebben ervaren. De gastvrijheid van de kleine dorpjes rond deze tijd van het jaar is ongekend. Ze heten je van harte welkom en zijn blij om hun regionale delicatessen met je te delen… zolang je ze maar op de juiste, traditionele manier eet!

De markt van Clervaux maakt de belofte van een winter wonderland helemaal waar. Hier kan je je tijdens twee weekenden in december helemaal onderdompelen in de schoonheid van de winter. Pleeg van 2 tot 4 december en op 11 december een bezoekje aan deze magischer kerstmarkt.

Maak een ontspannen wandeling door de stad, drink een warme kop handgemaakte glühwein, vul je mond, buik, en zakken met warme kastanjes en geniet van het vermakelijke seizoen programma. De markt zelf is van alle makten thuis als het gaat om kerstversiering. Je vindt hier unieke, handgemaakte kerstcadeaus die nergens anders te vinden zijn. Hiermee ondersteun je ook tegelijkertijd de klein ambachtslieden die tot op de dag van vandaag producten maken doormiddel van methoden die honderden jaren oud zijn.

Hier is een lijst van kerstmarkten die in de kleine steden van Luxemburg te vinden zijn:

•Kerstmarkt in Differdange

•Dudelange Middeleeuwse Kerstmarkt

•Eechternoacher Chrëstmoart

•Kerstmarkt Esch-sur-Alzette

Domaine la Sapinière - een herinnering die voor altijd blijft

Een ideale kerstvakantie is niet compleet zonder het perfecte verblijf. Je nieuwe “thuis” tijdens de kerst moet in een rustige plek liggen, in de buurt van het prachtige winterlandschap waar Luxemburg bekend om staat. Echter, moet je ook nog overal makkelijk naartoe kunnen reizen.

Domaine la Sapinière is een gezellig vakantiepark gelegen in Hosingen, vlakbij Clervaux. De winterse heuvels bieden een dromerig toevluchtsoord om met de hele familie of vriendengroep van te kunnen genieten.

Bij Domaine la Sapinière houdt niemand zich in als het om Kerstmis gaat. Het vakantiepark gaat er elk jaar vol voor en creëert dan ook een fantastisch winterwonderland, met glinsterende lichten, verbluffende decoraties en een ongeëvenaarde kerstsfeer.

Verspreid door het park liggen huizen van allerlei groottes, dus of je nou opzoek met naar een romantisch kerstverblijf voor twee, een gezellige vakantie voor het gezin of een heerlijk kerstfestijn voor de vriendengroep, Domaine la Sapinière heeft er wel een huisje voor. De gezellige onderkomens bieden een comfortabel verblijf voor groepen van 2 tot 16 personen.

Uiteindelijk maakt het niet uit met hoeveel mensen je gaat; een beeldschone kerstvakantie in is bij Domaine la Sapinière in Luxemburg gegarandeerd!

Pak je koffers, geef je nieuwe adres door aan de Kerstman, en maak een aantal prachtige nieuwe herinneringen met familie en vrienden.

Carnivals in Europe 2023 NL
04-02-2023 Lotte Van Dijk
De leukste carnavals om in 2023 mee te pakken

Carnavals in Europa zijn altijd een flamboyante en kleurrijke viering van het leven, cultuur en traditie. Op vele plekken wordt feest gevierd, van de uitgebreide kostuums en maskers in Venetië tot het carnaval van Binche. Elke cultuur viert hun tradities en verhaal net weer op een andere manier.

Lees meer
NL Spring Holiday Trends for 2023 BN
19-01-2023 Lotte Van Dijk
Voorjaarsvakantietrends voor 2023

Het begin van het jaar leent zich als perfecte tijd om de volgende stap in je leven te gaan zetten… of om gewoon je volgende vakantie te plannen. Niemand weet precies waarom, maar het nieuwe jaar voelt altijd als een verse start, en daarom worden er na 1 januari altijd de meest innemende, inspirerende en avontuurlijke reizen geplant.

Lees meer
28-07-2022 Lotte Van Dijk
200,000 ton olijfolie. 240,000 tradities

Vlak bij het oude kustdorp, Vieste, teelt de Deluca familie al vier generaties lang olijven. Hun olie is voor het grotere publiek vrij onbekend maar rondom Vieste zie je op menig terrasje en keukenraam een blik Deluca Olio Extra Vergine di Oliva staan. Het is een vrij zachte, goudkleurige olie met een nasmaak van amandel die karakteristiek is voor de Ogliarola Garganica olijfsoort. De soort is benoemd naar het Nationale Park Gargano, waar vele families al eeuwen olijven telen.

Lees meer