Een magische kerstvakantie in Luxemburg

Dus, je hebt besloten de tassen te pakken en richting het ultieme kerstcadeau te reizen: een magisch uitje naar het surrealistisch mooie Luxemburg. In dit artikel bieden wij een kort overzicht van waar je heen kan gaan, wat je kan doen en andere leuke feiten over het 2022 Luxemburg Kerstschema. Zet je schrap, want het wordt een rit vol met kerstmarkten, sprookjesachtige lichtjes en gezellige plekken om deze magische tijd door te brengen!

Een bezoek aan Luxembourg City Winterlights

Het Winterlights festival is dit jaar geopend van 18 november 2022 tot 8 januari 2023, dus elke bezoeker heeft voldoende tijd om de ware kerstsfeer te proeven.

Het festival transformeert Luxemburg-stad in een prachtig winterwonderland, met kerstmarkten verspreid over de hele stad (in de stad Luxemburg alleen zijn er al 5). Naast de markten zijn er ook concerten, tentoonstellingen, optredens en boeiende workshops voor kinderen.

In de wijk Gare staan wel 100 gezellige kraampjes die unieke kerstversieringen, ambachtelijke producten, speelgoed, eten en drinken, kleding, sieraden, en zoetwaren verkopen. Ook zijn er meer dan genoeg kleine activiteiten voor het hele gezin te vinden in deze knusse, bruisende kerstmarkt.

Kijk je ogen uit bij enkel van deze kerstmarkten

•"Lëtzebuerger Chrëschtmaart" op de Place d'Armes

•"Knuedler on Ice" op Place Guillaume II

•"Wantermaart" op de Place de la Constitution

•"Niklosmaart" op Place de Paris

•"Solidaritéitsmaart" op de Grand-Rue te Roude Pëtz

Terwijl je van markt naar markt wandelt en de straten verkent, word je vergezeld door kleurrijke en sprookjesachtige lichten die door de hele stad heen fonkelen. De vredige en warme gloei van deze belichting wakkert de heerlijke kerstsfeer die overal hangt alleen maar verder aan.

Dus koop een glühwein, geniet van verse aardappelpannenkoeken (Gromperekichelcher) en maak zelfs een ritje in het enorme, verlichte reuzenrad op de Place de la Constitution!

Schilderachtige en charmante kerstmarkten in Luxemburg

Ook als je de prachtige winterse lichten en marktjes van de stad Luxemburg allemaal hebt uitgespeeld, zijn er nog meer dan genoeg kleine, intieme kerstmarkten in pittoreske stadjes zoals Differdange, Clervaux, Ettelbruck en Echternach.

Deze marktjes hebben een bepaalde charme de je minstens één keer in je leven moet hebben ervaren. De gastvrijheid van de kleine dorpjes rond deze tijd van het jaar is ongekend. Ze heten je van harte welkom en zijn blij om hun regionale delicatessen met je te delen… zolang je ze maar op de juiste, traditionele manier eet!

De markt van Clervaux maakt de belofte van een winter wonderland helemaal waar. Hier kan je je tijdens twee weekenden in december helemaal onderdompelen in de schoonheid van de winter. Pleeg van 2 tot 4 december en op 11 december een bezoekje aan deze magischer kerstmarkt.

Maak een ontspannen wandeling door de stad, drink een warme kop handgemaakte glühwein, vul je mond, buik, en zakken met warme kastanjes en geniet van het vermakelijke seizoen programma. De markt zelf is van alle makten thuis als het gaat om kerstversiering. Je vindt hier unieke, handgemaakte kerstcadeaus die nergens anders te vinden zijn. Hiermee ondersteun je ook tegelijkertijd de klein ambachtslieden die tot op de dag van vandaag producten maken doormiddel van methoden die honderden jaren oud zijn.

Hier is een lijst van kerstmarkten die in de kleine steden van Luxemburg te vinden zijn:

•Kerstmarkt in Differdange

•Dudelange Middeleeuwse Kerstmarkt

•Eechternoacher Chrëstmoart

•Kerstmarkt Esch-sur-Alzette

Domaine la Sapinière - een herinnering die voor altijd blijft

Een ideale kerstvakantie is niet compleet zonder het perfecte verblijf. Je nieuwe “thuis” tijdens de kerst moet in een rustige plek liggen, in de buurt van het prachtige winterlandschap waar Luxemburg bekend om staat. Echter, moet je ook nog overal makkelijk naartoe kunnen reizen.

Domaine la Sapinière is een gezellig vakantiepark gelegen in Hosingen, vlakbij Clervaux. De winterse heuvels bieden een dromerig toevluchtsoord om met de hele familie of vriendengroep van te kunnen genieten.

Bij Domaine la Sapinière houdt niemand zich in als het om Kerstmis gaat. Het vakantiepark gaat er elk jaar vol voor en creëert dan ook een fantastisch winterwonderland, met glinsterende lichten, verbluffende decoraties en een ongeëvenaarde kerstsfeer.

Verspreid door het park liggen huizen van allerlei groottes, dus of je nou opzoek met naar een romantisch kerstverblijf voor twee, een gezellige vakantie voor het gezin of een heerlijk kerstfestijn voor de vriendengroep, Domaine la Sapinière heeft er wel een huisje voor. De gezellige onderkomens bieden een comfortabel verblijf voor groepen van 2 tot 16 personen.

Uiteindelijk maakt het niet uit met hoeveel mensen je gaat; een beeldschone kerstvakantie in is bij Domaine la Sapinière in Luxemburg gegarandeerd!

Pak je koffers, geef je nieuwe adres door aan de Kerstman, en maak een aantal prachtige nieuwe herinneringen met familie en vrienden.

Een reis door de beste kazen en agrotoeristische hoogstandjes van Italië
27-08-2023 Lotte Van Dijk
Een reis door de beste kazen en agrotoeristische hoogstandjes van Italië

Als het gaat om culinaire hoogstandjes, zijn er maar weinig dingen die de zintuigen zo prikkelen als kaas. Italië, een land dat bekend staat om zijn rijke gastronomische erfgoed, heeft een schat aan uitzonderlijke kazen die net zo divers zijn als de landschappen waaruit ze afkomstig zijn.

Lees meer
Zonnige Europese bestemmingen voor jouw herfstvakantie
08-08-2023 Lotte Van Dijk
Zonnige Europese bestemmingen voor jouw herfstvakantie

Terwijl de frisse lucht en gouden herfsttinten het Europese landschap beschilderen, is dit hét moment om aan een onvergetelijke vakantie te beginnen. Terwijl veel reizigers Europa associëren met winterse alpen en zomerse stranden, biedt de herfst toch ook zijn eigen unieke allure.

Lees meer
Indian Summer: uw droomvakantie in het zuiden van Europa
24-07-2023 Lotte Van Dijk
Indian Summer: uw droomvakantie in het zuiden van Europa

Naarmate de felle tinten van de zomer geleidelijk vervagen, begint zich een ander soort magie te ontvouwen in het zuiden van Europa.

Lees meer