Reizen met uw huisdier: Luxemburg, België en Nederland ontdekken

Wist u dat honden gemiddeld gezien net zo intelligent zijn als kinderen van 2 jaar? Ze zijn in staat om meer dan 250 handgebaren en woorden te begrijpen, afhankelijk van de stijl van training die ze hebben ontvangen. Ze kunnen zelfs tot 5 tellen en begrijpen de woorden die tot hen worden gesproken, niet alleen de toon van uw stem.

Dit alles betekent dat het meenemen honden op vakantie echt een hele ervaring voor hen is. Ten eerste zullen ze tijdens deze reizen een beter band met u opbouwen, het zal u beiden vreugde brengen, en ten tweede deze ervaringen kunnen en zullen hun hersenen vormen, omdat het leren van nieuwe dingen ook essentieel is voor een hond. In het verleden was het misschien een uitdaging om geschikte accommodatie en activiteiten te vinden voor groepen die ook een vierpotige energiebal hebben als onderdeel van de familiekern, maar sommige landen en plaatsen maken het gelukkig erg gemakkelijk voor hondenbezitters. Laten we eens kijken naar enkele geweldige opties uit West-Europa.

 

Ontdek de kust - België en hondvriendelijke stranden

Sommige honden zijn echte zeehonden die stevige benen hebben gekregen en zijn geïntegreerd in onze samenleving, altijd in het geheim verlangend naar de frisse bries van de kust. U kunt deze uitstekende soort herkennen aan het pure plezier dat ze kunnen laten zien, wanneer ze zich dicht bij de zee bevinden. De meeste Belgische badplaatsen zijn geschikt voor onze hondenvrienden, en er zijn zelfs strandplekken voor hen aangewezen tijdens het laagseizoen (oktober - mei) en 's ochtends vroeg en' s avonds tijdens de zomer. Als u met uw opgewonden maatje in het zand wilt dartelen, ga dan naar de favoriete stranden van hondenliefhebbers zoals De Panne, Knokke-Heist, Oostende en Middelkerke. Het vakantiepark Vallée les Etoiles ligt in Blaimont, op slechts 2 uur rijden van de kust, en heeft een zeer hondvriendelijke instelling, wat veel meer mogelijkheden biedt voor mensen die gericht zijn op honden en die hun huisdieren graag willen meenemen op een geweldige vakantie!

 

Brugge en Gent - verwelkomen uw vriend met kwispelende staart met open armen… en tractaties

De meeste hondenliefhebbers kennen de beroemdste Belgische pup: Fidèle. De rustige Labrador was een echte toeristenattractie, die je half in slaap kon zien luieren op een vensterbank met uitzicht op het Groenereikanaal in Brugge. Rondvaartboten stopten om foto's te maken van de dromer en hij maakte zelfs een opwachting in de cultfavoriet In Bruge.

De stad staat bekend om zijn hondenliefhebberhouding, net als Gent, waar café- en restauranteigenaren uw hond maar al te graag voorzien van lekkernijen, een drinkbakje en een vriendelijk schouderklopje. Nogmaals, Vallée les Etoiles is een uitzonderlijke plek om te verblijven als u België wilt ontdekken en uw hond meeneemt. Brugge ligt op 2 uur rijden van het rustige, groene park en Gent is zelfs nog dichterbij, u bent er in ongeveer anderhalf uur, easy-peasy.

 

Geniet van een verfrissend biertje in Luxemburg met uw maatje aan uw zijde

Er zijn veel restaurants en bars in Luxemburg, die zijn gemaakt rekening houdend met honden als geïntegreerde leden van het gezin. Le Grand Café - Redbeef op de Place d'Armes krijgt bijvoorbeeld een gouden ster voor hoe het harige gasten behandelt, maar het Um Plateau, Nirvana Café, de JFK Bar & Kitchen en Happ zijn allemaal perfecte keuzes om te genieten van een verfrissend drankje terwijl u samen met uw hond, de slimste persoon van de kamer het volgende deel van uw grootse avontuur bedenkt . Voor deze ervaring is een van de beste ideeën misschien wel het vakantiepark La Sapinière als verblijfplaats, dat hond- en gezinsvriendelijk is en midden in de natuur ligt en u beschermt van de drukte van de stad en iedereen in uw groep een afgelegen plek geeft om goed te slapen, beter te eten en samen te genieten van quality time.

 

Het hondvriendelijke kasteel Bourscheid - samen de geschiedenis beleven

Als u een fan bent van kastelen en geschiedenis, kunt u uw beste vriend de wonderen laten zien die verborgen zijn achter de kasteelmuren in Bourscheid, dat het hele jaar open is en honden aan de lijn zijn welkom! Het werd voor het eerst genoemd in 1000 en is een van de oudste kasteel in de regio, met een zeer imposante uitstraling, hoog boven op een heuvel gelegen, uitkijkend over de hele regio en wachtend op u om zijn goed verborgen geheimen te laten ontdekken tussen dikke stenen muren en weelderig groen. De ideale plek voor een puppyvriendelijke middag, wat is er mooier dan genieten van de beste geschiedenis dat er allemaal te vinden is terwijl u tijd doorbrengt met uw beste vriend? Kasteel Bourscheid ligt op 20 minuten rijden van Hosingen, Luxemburg, de locatie van La Sapinière, het huisdiervriendelijke vakantiepark.

 

Maak een wandeling door de Ardennen met uw harige beste vriend

Honden zijn absoluut dol op de geur van het bos en genieten meestal van een mooie wandeling buiten de stadsgrenzen, waarbij ze de wolf in hun kleine ziel aanwakkeren. De Ardennen is een veilige bosrijke regio, bereikbaar vanuit verschillende landen, zoals België of Luxemburg. Er zijn meer dan genoeg wandelroutes om uit te kiezen, variërend van gemakkelijke tot die gericht op meer ervaren wandelaars.

Als u een kleinere pup hebt, kunt u zelfs een fiets huren en genieten van een ontspannen fietspad tussen heuvels, bomen en kastelen, een magisch land om herinneringen op te doen, met het hele gezin erbij! De Ardennen kunt u zowel vanuit de vakantieparken Vallée les Etoiles als vanuit de vakantieparken La Sapinière verkennen, afhankelijk van welk land en welke levensstijl u tijdens uw reis zou willen!

 

Keukenhof - een huisdiervriendelijke middag tussen bloemen

Gelegen ongeveer een uur buiten Amsterdam, zeer dicht bij de kust van de Noordzee, wachten de Keukenhof-tuinen op u en uw huisdier om de bloeiende schoonheid en kleuren te ervaren. De plaats is vooral bekend om zijn tulpen, maar er zijn veel meer soorten bloemen, planten en zelfs relatief vriendelijke zwanen die hun luizeleven in een vijver leiden. Het pièce de résistance van de plaats zijn ongetwijfeld de grote tulpenvelden, wiens schoonheid moeilijk te bevatten zijn voor het menselijk brein, die zich tot ver in de horizon uitstrekken en het hele veld domineren.

Het park is tussen maart en half mei open voor publiek en heeft zelfs restaurants met veel zitplaatsen buiten, waar u kunt genieten van een gezellige kleine lunch in het gezelschap van uw vrienden, familie en hondenmaatje. Dit bloemenparadijs ligt op 2 uur rijden van vakantiepark Hof van Zeeland, dat bekend staat om zijn huisdiervriendelijke houding. Onderweg naar het land van de tulpen kunt u ook Den Haag bezoeken en een wandeling maken langs de oevers van de Noordzee met uw geweldige kleine viervoeter!

 

Zomerfestivals in Spanje die je tijdens je vakantie moet meemaken
17-05-2024 Lotte Van Dijk
Zomerfestivals in Spanje die je tijdens je vakantie moet meemaken

Als de zonovergoten zomerdagen zich over het Iberisch schiereiland uitstrekken, komt Spanje tot leven met een wervelwind aan festivals, feesten en flamenco. Van de levendige straten van Barcelona tot de zonovergoten kusten van Andalusië, is Spanje een wervelwind van culturele evenementen die het rijke erfgoed en de passie voor het leven van het land vieren.

Lees meer
5 Hondvriendelijke Plekken in Europa om te ontdekken in het voorjaar van 2024
12-05-2024 Lotte Van Dijk
5 Hondvriendelijke Plekken in Europa om te ontdekken in het voorjaar van 2024

Als je een vakantie plant, is het altijd lastig om je huisider achter te laten. Maar wat als dat niet hoefde?

Lees meer
Laten we een Rothenburg ob der Tauber
12-05-2024 Lotte Van Dijk
Laten we een middeleeuws stadje in Duitsland bezoeken: Rothenburg ob der Tauber

Als je aan de middeleeuwen denkt, welke stad schiet je dan meteen te binnen? Hoe ziet het eruit? Ik weet bijna zeker dat het lijkt op Rothenburg ob der Tauber, een schitterend stukje verleden in Duitsland dat voor altijd in mijn geheugen gegrift zal staan als een van de beste plaatsen om te bezoeken tijdens een vakantie in Beieren.

Lees meer