Een Valentijns cadeau voor de reisliefhebber

Je hebt jet allemaal al eens gedaan. Je hebt alles al een keer gegeven. Bloemen, chocola, een schattige kaart, hier en daar een romantisch diner… en toch, toch put je elk jaar weer al je creativiteit uit om iets te bedenken voor Valentijnsdag.

Misschien kunnen wij wel helpen, mits jullie van reizen houden! Als jullie het heerlijk vinden om samen de wereldbol af te struinen, dan hebben wij nog wel een lijstje aan leuke Valentijnsdag ideeën!

Oud en vertrouwd: er even tussenuit met elkaar

Het is dé manier om samen mooie herinneringen te maken. Er gaat niets boven de tijd die jullie met zijn tweeën doorbrengen. Lekker knus als koppel ontkoppelen van het dagelijkse leven en even puur op elkaar focussen.

Samen reizen versterkt de band tussen jullie. Nieuwe plekken bezoeken, dingen ontdekken en spannende gerechten proeven kan je een stuk dichter bij je partner brengen. En wie weet, misschien ontdekken jullie een nieuwe gezamenlijke interesse!

Het beboste heuvellandschap van de Belgische Ardennen leent zich perfect als avontuurlijke reisbestemming. De knusse chalets van Vallée les Etoils zijn zeer geschikt voor stelletjes en bieden een prachtig uitzicht op de Maasvallei.

Een praktisch Cadeau

Een draagbare oplader is een must have voor elke reisliefhebber. Zo kan je overal heen zonder je zorgen te maken over de batterij. Er zijn allerlei soorten opladers beschikbaar, waarvan sommige heel elegant zijn, of juist op duurzame wijze zijn gemaakt. Kies een model dat minstens 10.000 mAH bezit en een sterk omhulsel heeft. Bamboo of eco-fiber zijn bijvoorbeeld zeer geschikt.

Een zacht Cadeau

Een reiskussen is een ideaal cadeau voor iemand die veel tijd in vliegtuigen, treinen of bussen doorbrengt. Het biedt extra comfort en steunt je nek en hoofd tijdens een lange reis. Hierdoor wordt reizen een stuk fijner!

Ook al is dit een vrij simpel cadeau, toont het wel aan dat je om iemand zijn/haar comfort en gezondheid geeft. Best wel romantisch eigenlijk!

Er is een vrij ruime keuze aan reiskussens. Voor Valentijnsdag raden wij aan om een uniek kussen uit te kiezen dat jullie liefde weerspiegelt.

Een goed doordacht Cadeau

Een lichte handbagage-tas is een veelzijdig cadeau dat perfect is voor iemand die er altijd op uit is. Zo kunnen je je essentiële benodigdheden, zoals eten, kleding, documenten, en natuurlijk souvenirs, altijd bij je hebben.

Echter mag jouw reis liefhebbende partner natuurlijk wel een kwalitatieve tas verwachten. Hier komt het volgende bij kijken:

  • Zorg ervoor dat de tas waterdicht is. Omdat alle essentiële spullen (waaronder reisdocumenten) in de tas zitten, is het handig dat alles zo beschermt mogelijk is.
  • Versterkte tas riemen zijn een must
  • Een felle kleur of leuk patroontje is een aanrader. Zo kan je hem altijd makkelijk terugvinden!
  • Lekker veel zijvakken. Dan weet je zeker dat je alles kwijt kan!

De kleurrijke Fjallraven Kanken tassen zijn een goed voorbeeld van een perfecte reisrugzak. Kies hier ook voor een model met brede, versterkte riemen, zodat je geen last krijgt van je schouders op lange reizen.

Een veelzijdig cadeau

Een camera is een perfect cadeau voor iemand die elk moment en elke herinnering van een plek wil opslaan. Of jouw partner nou een professionele fotograaf is of als hobby kiekjes maakt, een camera helpt iedereen met het vastleggen van de mooiste plekken en momenten.

Een leuke aanrader is de polaroidcamera. Ten eerste heb je al gelijk een ontwikkelde foto van hetgeen je probeert vast te leggen. Ten tweede passen er maar 10 of 20 foto frames in het toestel. Dit dwingt je om alleen de allermooiste momenten vast te leggen, terwijl je voor je rest gewoon in het moment op kan gaan. Dit maakt een reis nóg herinneringswaardiger.

Lomography is een mooi merk voor polaroidcamera’s. Kies voor Valentijnsdag een gezellig, kleurig model uit!

Het perfecte cadeau voor planners

Een reisdagboek is een goeie optie voor elke avonturier die hun ervaringen en herinneringen op wil slaan. De gedachten, schetsen en notities dienen als mooi aandenken om op terug te kijken na een reis.

Het is ook een goeie manier om een gezamenlijk avontuur als één volledig verhaal op te slaan. Ook voor een reisdagboek zijn er meer dan genoeg opties.

Authentieke reisdagboeken zijn vaak heel mooi en verfijnd. Zo komt een verhaal nog meer tot leven. Luckies heeft een selectie van prachtige dagboeken om een reis echt herinneringswaardig te maken.

Een klassieker in een nieuw jasje

De wereldkaart is altijd nauw verbonden geweest aan de reiziger. Daarom is een kaart ook altijd een heel geschikt cadeau voor iemand die het avontuur opzoekt. Het komt altijd van pas, of je nou een reis plant, de weg zoekt, of achteraf wilt vertellen over je avontuur. Echter bestaat er nu een nieuwe variant van de klassieke kaart: een Scratch Map!

Het ziet eruit als een doodnormale kaart, maar het is stiekem een kaart die je volledig eigen kunt maken. Op de Scratch Map kan je wegkrassen waar je geweest bent. Zo kan je precies bijhouden welke plekken je nog moet bezoeken. Ook voegt het een beetje een spelelement toe. Je kan gaan kijken of je de uitgekraste landen kan verbinden, of naar plekken gaan die niemand anders uitgekrast heeft!

Of je nou een van deze cadeaus geeft of met je eigen unieke idee aankomt zetten, jouw wederhelft zal onder de indruk zijn van de tijd en moeite die je erin hebt gestoken om hun dag zo speciaal te maken!

Top 16 mooiste stranden van Nederland
11-07-2024 Lotte Van Dijk
Top 16 mooiste stranden van Nederland

Als je aan strandbestemmingen denkt, is Nederland misschien niet de eerste plek die in je opkomt. Ons land is beroemd om onze tulpen, windmolens en kanalen, maar toch hebben we een van de meest unieke kustlandschappen in Europa.

Lees meer
Een uniek kijkje in en rondom Florence
25-06-2024 Lotte Van Dijk
Een uniek kijkje in en rondom Florence

Ik ben een van die mensen die verliefd worden op plaatsen, geuren en smaken. Italië is in die zin een van mijn eerste liefdesverhalen en ik merk dat ik keer op keer, jaar na jaar naar haar terugkom. Toen ik erachter kwam dat mijn beste vriend in de hele wereld dit prachtige land nog nooit eerder had bezocht, kwam ik meteen in actie en plande ik een last-minute reis naar Italië voor ons tweeën. Daarbij veranderde de we een lang weekend in een korte vakantie, vol met cultuur, heerlijk eten en herinneringen.

Lees meer
Een vakantie in Italië: waar honden ook gewoon toeristen zijn!
31-05-2024 Lotte Van Dijk
Een vakantie in Italië: waar honden ook gewoon toeristen zijn!

Droom je van een vakantie waar je grote vierpotige vriend gewoon lekker mee kan doen? Zoek niet verder dan Italië, waar honden niet alleen welkom zijn, maar ook worden omarmd als gekoesterd gezelschap!

Lees meer