Voorjaarsvakantietrends voor 2023

Het begin van het jaar leent zich als perfecte tijd om de volgende stap in je leven te gaan zetten… of om gewoon je volgende vakantie te plannen. Niemand weet precies waarom, maar het nieuwe jaar voelt altijd als een verse start, en daarom worden er na 1 januari altijd de meest innemende, inspirerende en avontuurlijke reizen geplant.

Om dit alles voor te zijn, dachten wij dat het misschien zou helpen om alle voorjaarsvakantietrends op een rijtje te zetten. Pak nog even een kop koffie en dan beginnen we zo met de hot & happening trends van 2023.

Slow living in een vakantiepark

Slow living is zo simpel en heerlijk als het klinkt. Het betekent dat je gewoon heel eventjes lekker langzaam gaat leven. Taakjes worden op jouw eigen tempo gedaan, er wordt gegeten wanneer jij dat wil, er wordt genoten van de kleine dingen en je maakt je vooral niet druk om alle chaos van het hedendaagse leven.

Misschien is het voorjaar van 2023 wel hét moment om de innerlijke vrede weer op te zoeken. Het moment om weer in het nu te leven en om van de kleine, tastbare dingen te genieten. Na alles wat zich heeft voorgedaan in de afgelopen twee jaar, zijn mensen toe aan een kalme en rustige plek; een toevluchtsoord van natuur, genot en zelfontdekking.

Je kan slow living het beste uitproberen op een rustige bestemming. Een plek die verbonden is met de natuur, maar ook van alle benodigdheden is voorzien om je zo comfortabel mogelijk te maken.

  • Een suggestie van ons die daar perfect bij past: het idyllische Vallée Les Etoiles, gelegen in de betoverende Belgische Ardennen.

Hybride vakanties: van de bergen tot de zee

Wij houden als mens zijnde van keuzes. Of het nou gaat om een uitgebreid dinermenu of een veelomvattende vakantiebestemming, er moeten altijd flink wat opties zijn. Deze opties zijn ons in de afgelopen paar jaar ontnomen. Vakanties begonnen op elkaar te lijken en de keuze was niet reuze.

Nu het weer kan, zoeken mensen veelzijdige vakanties op, waar ze op hun favoriete plek hun favoriete hobby of interesse kunnen beoefenen. De lente is bijvoorbeeld een ideale tijd om frisse bergbries te combineren met de verse, ziltige zeelucht. Deze trend is vrij voor de hand liggend: waarom genoegen nemen met één interesse als je ook van alles tegelijkertijd kan genieten?

Kies dus dit jaar voor een bestemming die precies tussen de bergen en het warme strand in ligt. Zo kan je de dag beginnen met een intensieve bergtocht, en daarna lekker tot rust komen aan het strand.

Weer eens met de hele familie carnaval vieren

Er is een oude gezegde: Na hoogmoed komt carnaval. Oké, misschien hebben wij dat net bedacht, maar het zou wel een gezegde moeten zijn. Steeds vaker verzamelen de mensen de moed om toch weer een geweldig carnaval feest te vieren en dat is superleuk om te zien.

Wij zijn nou eenmaal sociale dieren en tijdens carnaval wordt onze sociale aard ronduit gevierd. Carnaval kent zijn oorsprong in het Katholieke geloof. Ze vierden de Shrovetide (het Voorjaar) in februari of begin maart met parades, straatfeesten, muziek en vermaak voor jong en oud. Doormiddel van prachtige kostuums en maskers kon iedereen hun identiteit verbergen en simpelweg genieten van het feest.

Nergens wordt carnaval zo keihard gevierd als in het zuiden van Nederland, in Brabant, Zeeland en Limburg. In elk dorpje is er wel een parade te vinden en overal worden er enorme festivals georganiseerd. Overal treden er grote namen op, gepaard met veel feest- en dansgenot.

  • Onze aanrader: Parc Maasresidence Thorn. Dit prachtige park ligt in het hart van Midden-Limburg. In de omgeving zijn er talloze gezellige feesten te vinden.

Rustgevende vakanties voor lichaam en geest

In 2023 zijn vakanties niet alleen meer voor plezier en genot. Het wordt steeds belangrijker om ook aan jezelf te denken. Om naar je lichaam te luisteren en om te genezen. Daarom worden parken met een spa en wellness steeds populairder; vooral als er een ruime keuze is aan buitenactiviteiten en relaxmogelijkheden.

Spa’s hebben normaliter een groot aanbod aan treatments, zoals massages, facials, body wraps en scrubs. Ook zijn er altijd veel hot tubs, sauna’s, en stoomkamers. Met al deze voorzieningen kunnen vakantiegangers heerlijk bijkomen van alle andere activiteiten in en rondom het park.

Verder bieden steeds meer parken ook verschillende rustgevende activiteiten aan, zoals yoga of meditatielessen. Hiermee kunnen gasten de balans in hun leven weer terugvinden.

  • Bergvliet Villa’s is een van die parken waar je naast allerlei gezellige activiteiten ook eindeloos kan genieten van de spa.

Een nieuwe soort luxe – vakantieparken als tweede thuis

Een andere trend die de laatste tijd veel aandacht heeft ontvangen is het bezitten van huisjes in een vakantiepark. Het is een praktische luxe voor mensen die een stukje thuis klaar willen hebben staan op hun favoriete bestemming.

Als er iets is dat we van de afgelopen jaren hebben geleerd, dan is het wel dat we vaker aan huis gebonden zijn. Daarom is het belangrijk dat we thuis het vakantiegevoel kunnen ervaren, en op vakantie het thuisgevoel kunnen ervaren. Steeds vaker kopen mensen een huisje op een park om zichzelf te verbinden met hun favoriete bestemming en met de andere huiseigenaren.

De inkomsten van de verhuur van een huisje wordt ook als een groot voordeel gezien. Veel vakantieparken verhuren de huisjes van eigenaren aan andere gasten gedurende het jaar. Hierdoor maken de eigenaren winst op hun huisje zolang ze er zelf niet zitten. Sommige parken nemen zelfs de gehele verhuur en de service van het huisje uit handen.

Het bezitten van een vakantiehuisje in een park kan een slimme investering zijn aangezien deze sector de laatste jaren een gestage groei heeft ervaren. Echter hangt dit wel af van de locatie en de kwaliteit van het park.

  • Wil je ook een eigenaar van een huisje worden? Kijk dan bijvoorbeeld naar de luxe villa’s en appartementen van Parc Maasresidence Thorn.

Op pad met de elektrische auto

Wist je dat er in 2022 1.9 nieuwe particuliere elektrische auto’s zijn aangemeld? Dit aantal blijft in Europa hard groeien dankzij de vele economische voordelen die eraan verbonden zijn.

WOnze invloed op het klimaat is steeds duidelijker te zien en het begint steeds meer druk uit te oefenen op ons dagelijks leven. Elektrische auto’s produceren 0 CO2 uitstoot dus hiermee kunnen vakantiegangers op een verantwoorde manier op reis. Vooral voor verre reizen of bestemming waar je er veel op uit gaat kan een elektrische auto een groot voordeel zijn.

Veel vakantieparken passen zich aan door EV-laadpalen te installeren. Hiermee kunnen eigenaren van elektrische auto’s makkelijker de omgeving rondom de parken ontdekken. Ook is er een groeiend aantal steden dat vervuilende auto’s niet meer in hun centra toelaat. Hierbij is een elektrische auto dus ook best wel handig!

Zomerfestivals in Spanje die je tijdens je vakantie moet meemaken
17-05-2024 Lotte Van Dijk
Zomerfestivals in Spanje die je tijdens je vakantie moet meemaken

Als de zonovergoten zomerdagen zich over het Iberisch schiereiland uitstrekken, komt Spanje tot leven met een wervelwind aan festivals, feesten en flamenco. Van de levendige straten van Barcelona tot de zonovergoten kusten van Andalusië, is Spanje een wervelwind van culturele evenementen die het rijke erfgoed en de passie voor het leven van het land vieren.

Lees meer
5 Hondvriendelijke Plekken in Europa om te ontdekken in het voorjaar van 2024
12-05-2024 Lotte Van Dijk
5 Hondvriendelijke Plekken in Europa om te ontdekken in het voorjaar van 2024

Als je een vakantie plant, is het altijd lastig om je huisider achter te laten. Maar wat als dat niet hoefde?

Lees meer
Laten we een Rothenburg ob der Tauber
12-05-2024 Lotte Van Dijk
Laten we een middeleeuws stadje in Duitsland bezoeken: Rothenburg ob der Tauber

Als je aan de middeleeuwen denkt, welke stad schiet je dan meteen te binnen? Hoe ziet het eruit? Ik weet bijna zeker dat het lijkt op Rothenburg ob der Tauber, een schitterend stukje verleden in Duitsland dat voor altijd in mijn geheugen gegrift zal staan als een van de beste plaatsen om te bezoeken tijdens een vakantie in Beieren.

Lees meer