Kies de vakantiehuizen in Bretagne voor uw lastminute in Frankrijk

De vakantiehuizen voor een weekendje weg in Bretagne staan op een Frans schiereiland met de zelfde naam. Rennes is de hoofdstad van het gebied, andere belangrijke steden zijn Brest, Vannes, Quimper en Saint Malo. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Bretagne


Informatie

De vakantiehuizen voor een weekendje weg in Bretagne staan op een Frans schiereiland met de zelfde naam. Rennes is de hoofdstad van het gebied, andere belangrijke steden zijn Brest, Vannes, Quimper en Saint Malo. Door de geografische ligging in de vorm van een schiereiland en naburige eilanden vindt u hier ruim 2500km aan kustlijn. De kust in het noorden en westen zijn wat ruiger en wilder of ongerepter, er liggen mooie stranden tussen de rotsen in de baaien. De kliffen van Cap Frehel hebben een indrukwekkende hoogte en duiken soms wel 70m de zee in. In het zuiden liggen de wat vriendelijker stranden, de stranden zijn ook wat langer hier. Het landschap van het binnenland bestaat voornamelijk uit akkers en weiden, afgebakend met hekken en stenen muren.

Natuurlijke bezienswaardigheden in Bretagne

Vanaf de vakantiehuizen voor een weekendje weg in Bretagne kunt u van alles zien en doen. Een natuurlijke bezienswaardigheid is de Roze Granietkust aan de noordkust. Deze zijn bijzonder van vorm en kleur en zijn bijna 30km lang. Bij Finistere vindt u de Pointe du Raz, een klif die wel 70m boven de oceaan uitsteekt. U heeft hier een prachtig uitzicht over de omgeving en de mogelijkheden voor wandelingen en fietstochten zijn uniek. De Golf van Morbihan ligt aan de zuidkust met 42 eilandjes zoals ile de Brehat-bloemeneiland of Belle ile met de mooie witte zandstranden of ile de Batz met de tropische tuin en de nog traditionele visserscultuur.

Dorpen en steden in Bretagne

Een andere manier om de omgeving te verkennen is een bezoek aan een dorp of stad in de omgeving van uw vakantiehuis voor weekendje weg in Bretagne. Zo kunt u bij Carnac een bijzonder prehistorisch monument ontdekken met ruim 3000 rechtopstaande stenen, deze worden menhirs genoemd. De juiste informatie over het ontstaan van deze steenformaties is nog steeds niet duidelijk. Ontdek de vuurtoren bij Finister, de Saint Matthieu of de vuurtoren van Kerbel, beide zijn een favoriet fotomodel voor de toeristen en het staat altijd stil, ideaal dus. Als u het leuk vindt om kennis te maken met de Keltische cultuur van dit gebied, plan uw vakantie rond het festival interceltique. Dit wordt jaarlijks in de maand augustus georganiseerd, dat dit een levendig evenement is heeft geen nadere uitleg nodig. Proef de sfeer in plaatsen als Brest, de grootste handels en marinehaven van Bretagne. In de WOII lag hier de Duitse vloot. Dit resulteerde in een volledig gebombardeerde stad en het feit dat het nu de modernste stad van Bretagne is. Een wandeling over de kade is zeker een aanrader vanaf de vakantiehuizen voor weekendje weg in Bretagne. Lorient is een andere havenplaats met vijf havens, namelijk marinehaven, vissershaven, jachthaven, handelshaven en passagiershaven. De zeiler Tabarly heeft hier een museum ingericht over zeilen, interactief voor jong en oud dus voor verveling is geen tijd of ruimte. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving van vakantiehuizen in Bretagne, kom en zie het zelf.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.