Ontdek Schotland vanaf de vakantiehuizen in Schotland

Kies voor de vakantiehuizen voor een weekendje weg in Schotland als u er even tussen uit moet en op zoek bent naar prachtige natuur. Schotland ligt in het noordelijke deel van het Verenigd Koninkrijk. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Schotland


Informatie

Kies voor de vakantiehuizen voor een weekendje weg in Schotland als u er even tussen uit moet en op zoek bent naar prachtige natuur. Schotland ligt in het noordelijke deel van het Verenigd Koninkrijk. De hoofdstad is Edinburgh. Het geografisch middelpunt ligt bij het dorp Newtonmore in Badenoch. Ben Nevis is met 1344m hoogte het hoogste punt van het land. De Schotse hooglanden zijn onderdeel van Schotsland en staan voor natuur, bergen, uitgestrekt en dunbevolkt gebied. Bij Schotland kunt u ruim 790 eilanden aantreffen zoals de Orkney eilanden, de Binnen Hebriden of de Buiten Hebriden. Centraal Laagland vindt u in een riftvallei als gevolg van vulkanische werking. Als u de Schotse cultuur wilt leren kennen vanaf de vakantiehuizen voor een weekendje weg in Schotland heeft u aan een weekendje niet genoeg.

Culturele bezienswaardigheden in Schotland

Zo kunt u vanaf de vakantiehuizen voor weekendje weg in Schotland twee mooie nationale parken bezoeken met een grote natuurhistorisch belang. Denkt u hierbij aan het Cairngorms nationaalpark of het Trossachs nationaalpark. Als u liefhebber van tuinarchitectuur en natuur bent, ontdek de mooie botanische tuinen zoals bij Benmore, Dawyck of Glasgow. Liefhebbers van historisch architectuur zullen smullen van een bezoek aan een van de Schotse kastelen zoals bij Balmore, Balvenie, Dirleton of Dunvegan om er een paar te noemen. Als u wilt kennis maken met nog levende tradities, bezoek een van de Highland Games-traditionele volksspelen als u de kans krijgt of een voorstelling van de Schotse volksdansen. De kilt voor mannen kennen velen wel evenals de doedelzak. Een kenmerkend museum in Schotland zijn de nationale galerijen van Schotland met plaatselijke en landelijke kunst.

De eilanden van Schotland

Dat er in de omgeving van de vakantiehuizen voor weekendje weg in Schotland zoveel eilanden liggen, weten velen niet. U kunt er 186 bewoonde eilanden en ruim 600 onbewoonde eilanden ontdekken. Aan de westkust liggen diverse schiereilanden en inhammen en daar vlakbij de Hebriden eilanden. Een boottocht maken langs de kustlijn van Schotland is echt heel bijzonder, u weet niet wat u ziet aan eilanden, kliffen, bergachtige kusten met opeens een mooi strand. Het eiland Skye ligt voor de Noordwestkust en zou een van de mooiste Schotse eilanden zijn , het is zeker een van de bekendere en populaire eilanden bij de toeristen. U weet zo ie zo niet wat u ziet. Bezoek het eiland Mull waar u zowel hoge bergen als heidevlakten als meren als dalen als inhammen als zandstrande en ook nog grillige rotsformaties zult ontdekken. Als u de foto’s terugkijkt, denkt u dat u wel op vijf eilanden geweest bent in plaats van een enkel eiland. U vindt in Schotland natuur en cultuur, deze vormen samen een volmaakte vakantiebestemming.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.

/**/