Strandvakantie aan de Belgische kust

De Belgische Kust, met meer dan 65 km aan zanderige stranden en ongeveer 15 badplaatsen die geschikt zijn voor zowel de volwassenen als de kinderen. Prachtige zee, een gezond kleurtje, tal van sportfaciliteiten en... Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Belgie Kust


Informatie

De Belgische Kust, met meer dan 65 km aan zanderige stranden en ongeveer 15 badplaatsen die geschikt zijn voor zowel de volwassenen als de kinderen. Prachtige zee, een gezond kleurtje, tal van sportfaciliteiten en verschillende manieren om van uw vakantie te genieten. De stranden aan de Belgische Kust zijn zeer veilig. Het water is op vele plaatsen ondiep en op sommige plaatsen zijn er strandwachters. De Belgische Kust is van andere stranden te onderscheiden door het aantal hoge gebouwen, waardoor u het gevoel krijgt dat u in een kosmopolitische stad bent en door de tramlijn dat alle kustplaatsen met elkaar verbindt. U kunt dat zelf zien!


Een vakantie met historische bezienswaardigheden

U kunt uw vakantie aan de Belgische Kust in De Panne beginnen. Deze badplaats is zeer bekend onder de Franse toeristen, namelijk uit Lille, want deze locatie bevindt zicht precies over de grens met Frankrijk. U kunt makkelijk een vakantiehuis huren in De Panne, eigenlijk heeft u veel keuze. De Panne is eigenlijk de plaats waar koning Leopold I de eerste voet zetten op Belgische grond. Dat was in 1831 en er is een monument ter bevestiging in De Panne te vinden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was hier het hoofdkwartier van het Belgische leger. Nieuwpoort staat bekend om zijn zeevruchten. In Oostende, die beschouwd wordt als de belangrijkste stand van de Belgische Kust, kunt u het huis van de bekende schilder, James Ensor bezoeken. Ook de Mercator kan bezocht worden, een schip die niet meer operationeel is sinds 1960 en afgemeerd ligt in Oostende. Blijf op onderzoek!


Culturele schatten op u vakantie aan de Belgische Kust

Een culturele vakantie aan de Belgische Kust wordt u aangeboden in verschillende badplaatsen, waarvan Oostende degene is met de meeste musea. U kunt, bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Het Museum voor Schone Kunsten, waar moderne kunstwerken tentoongesteld worden of aan Het Volkskundemuseum. In De Haan vindt u een prachtig strand en in Blankenbergen de See Life, waar u veel plezier zult beleven. Hier wordt ook de Zandfestival gehouden, terwijl Zeebruggen de thuisbasis van een kustmatige haven is met de vismarkt. De meest burgerlijke stad aan de kust is Knokke-Heist, het telt maar liefst vijf dorpen. Alles bij elkaar tellen, een vakantievilla aan de Belgische Kust zorgt voor een fantastische tijd aan de zee en tegelijkertijd tussen de groten historische en culturele plaatsen.


Een vakantie in de natuur van de Belgische Kust

De natuur van de Belgische Kust bestaat voornamelijk uit strand en zee, en zeker tijdens uw verblijf in een vakantiewoning aan de Belgische Kust, kunt u op onderzoek gaan en de andere “facetten” van het gebied verkennen. Neem de kans om het unieke wandelgebied de Fonteintjes te ontdekken, met verbazingwekkende flora en fauna of het Vlaamse Natuurreservaat De Westhoek, de duinbossen in De Haan en de duinen in Het Zwin natuurgebied. Met andere woorden, mocht u een beetje variatie willen tijdens uw vakantie aan de Belgische Kust, de natuur hier helpt u een handje.


Wellness en spa vakantie aan de Belgische Kust

De wellness en de spa faciliteiten ontbreken helemaal niet aan de Belgische Kust. Hoewel sommige vakantiegangers denken dat de zee, de zon en het zand meer dan genoeg zijn voor uw vermaak, zijn er ook vakantiegangers die nog iets extra’s willen, dan is een welness en spa centrum net wat u nodig heeft. U heeft tot uw beschikking, onder andere, het Bloso Wellness- en Saunacentrum te Blankebergen en de Wellness Sunparks in De Haan. Maak uw keuze en neem wat tijd voor uzelf!


Activiteiten en sporten

Gezien het feit dat u aan de zee bent, een vakantie aan de Belgische Kust zal zeker onder andere bestaan uit watersporten, zwemmen, zeilen en vissen. Hoewel, de lange strandwandelingen hieraan toegevoegd mogen worden, de tramlijn die tot uw beschikking is en u naar alle badplaatsen brengt in een korte tijd zodat u de hele kust kunt verkennen. Ook kunt u genieten van fiets en wandelroutes, bowlingbanen, strandcafés en strandclubs. De Belgische Kust biedt veel variatie!


Familievakantie aan de Belgische Kust

Een vakantie met uw gezien aan de Belgische Kust betekent veel plezier. Te beginnen met het pretpark Plopsaland De Panne, de strandspeeltuin Arizona in hetzelfde badplaats, het Autodrome voor kinderen in Blankenberge, enz. U kunt bowlen of zeilen, barbecueën bij uw vakantiehuis aan de Belgische Kust of u kunt genieten van de prachtige stranden. Een vakantie met uw gezin aan de Belgische Kust is simpelweg onvergetelijk.


Dineren aan de Belgische Kust - Eet Smakelijk! Bon Appétit! Guten Appetit!

Wanneer u aan de Belgische keuken denkt, heeft u het natuurlijk over de mosselen met friet en wafels. Dit allemaal kunt u aan de Belgische Kust onder de meest heerlijke gerechten vinden. Daarnaast, tijdens uw vakantie aan de zee van de Belgische Kust, vindt u de garnaalkroketten en de gevulde tomaten met garnalen. Eigenlijk alles wat u hart begeert op het gebied van verse vis en zeevruchten, evenals internationale gerechten kunt u hier allemaal vinden.


Vakantie met huisdier aan de Belgische Kust

Een vakantie met een huisdier aan de Belgische Kust kan nooit een slecht idee zijn, gezien het feit dat er stranden zijn waar honden in bepaalde seizoenen of bepaalde uren tegestaan zijn. Ook zijn er stranden waar uw huisdier onbeperkt toegestaan wordt. Bovendien, de natuurgebieden aan de Belgische Kust kunt u niet negeren. Ze bieden u de perfecte mogelijkheden voor lange wandelingen of voor een heerlijk picknick met uw hele familie, inclusief uw harige vriend. Kies dit jaar voor een complete vakantie aan de Belgische Kust!


Bezienswaardigheden, een lijst die u beslist moet zien aan de Belgische Kust

 • De witte zandstranden, de tramlijn die alle badplaatsen aan de Belgische Kust met elkaar verbind; hierdoor zijn alle badplaatsen gemakkelijk te bereiken;
 • Het strand van De Panne, de vele restaurants, de winkels, het pretpark Plopsaland, de Arizona strandspeeltuin;
 • De duinen in het natuurreservaat Het Zwin;
 • De Sea Life in Blankenberge, de Zandfestival;
 • Oostende en de bezienswaardigheden, de Mercator wrak, de zeevruchten en verse visgerechten.

De Belgische Kust wordt vaak door de toeristen die op weg zijn naar andere Europese strandbestemmingen, over het hooft gezien. Dit mag zeker niet gemist worden. Zoals gezegd wordt, men zoekt het mooie verre, terwijl het binnen zijn hand bereik is. Mocht u dus op zoek zijn naar plezier, mooie herinneringen, helder blauwe zee en prachtige stranden, dan is een vakantie aan de Belgische Kust precies wat u zoekt.


Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
 • Ervaring

  Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

 • Risicovrij

  Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

 • Beveiliging

  Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.