Vakantie in Ierland is geen doorsnee vakantie bestemming. De rijkdom aan cultuur en natuur is bijzonder en gevarieerd. Als u van geschiedenis houdt, kunt u de archeologische vindplaats bij de rivier de Boyne in Meath ontdekken. Lees meer

Populaire bestemmingen

Speciale Vakantiehuizendeals in Ierland


Informatie

Vakantie in Ierland is geen doorsnee vakantie bestemming. De rijkdom aan cultuur en natuur is bijzonder en gevarieerd. Als u van geschiedenis houdt, kunt u de archeologische vindplaats bij de rivier de Boyne in Meath ontdekken. Bru na Boinne is onderdeel van andere grafheuvels met neolithische bouwwerken. Natuurhistorisch van belang zijn de Skellig eilanden in county Kerry, de naam betekent rotsachtige eilanden. U vindt hier papegaaiduikers en andere vogels. Het klooster Skellig Micheal is een van de werelderfgoederen. Tijdens een bezoek aan het nationaal museum van Ierland in Dublin kunt u de sierspeld van Tara bewonderen, de Keltische sierspeld uit rond het jaar 700. Bij Newgrange vindt u de bekendste vindplaats van heel Ierland. Het monument is een ganggraf en het zou nog ouder zijn dan de piramides in Egypte. Aan de buitenkant ziet u onverklaarbare megalithische kunst , aan de binnenkant kunt u ingekerfde tekeningen aantreffen in de smalle lange gangen van 18meter. Over de betekenis van de tekeningen zijn de meningen verdeeld.

Actief genieten in Ierland


U zult aangenaam verrast zijn over het natuurlijke landschap van Ierland. U vindt hier mooi verzorgde tuinen maar ook natuurlijk begroeide hellingen, ruige landschappen en verlaten valleien. De ruwe kustlijn met rotswanden en schone witte stranden zijn locaties waar u kunt genieten van strand en water, rust, actie en natuur. De kliffen van Glendalough zijn granieten wonderen van de natuur. Liefhebbers van ruige natuur, buitensporten en wat uitdaging zullen zeker genieten van dit geliefde sportklimgebied. Er zijn makkelijk en moeilijker routes uitgezet. Bij Twin Buttress kunt u afhankelijk van het seizoen de waterval ontdekken, het zigzagpad is werkelijk schitterend naar deze bestemming. Gebruik de juiste uitrusting en houdt rekening met uw eigen fysieke mogelijkheden, het is geen eenvoudige wandeling door het bos. Als u meer van water en natuur houdt, bezoekt u dan de Araneilanden bij de baai van Galway. Hier proeft u nog de sfeer van een visserseiland tientallen jaren terug. Men spreekt hier Engels en Iers, u kunt de eilanden bezoeken.

Actief genieten in de natuur rondom de vakantiehuizen in Ierland


Bij de vakantiehuizen in Ierland kunt u op diverse manieren de omgeving verkennen. Bezoek de klippen van Moher, hier vindt u de hoogste klipkusten van Europa. Deze vormen de toeristische natuurlijke trekpleister. In Zuid Ierland vindt u natuur en authenticiteit in graafschappen als Carlow en Tipperary, golfbanen aan de kust en kuuroorden in Cork. In Cork is veel te beleven. Zo heeft de stad twee grote kathedralen, de St. Mary's Cathedral en St. Finbar's Cathedral. Ook vindt u in de stad het moderne Cork Opera House. Dit is een van de weinige in zijn soort in Ierland. Het centrum van de stad is leuk om door te lopen en de prachtige architectuur te bekijken. De kust van Waterford en Wexford biedt mooie strandvakanties zoals Tragumnastrand. Ook het Ierse stadje Shannon is een must om te bezoeken en hierbij hoort natuurlijk een boottocht over de beroemde, gelijknamige, rivier. Vanuit de boot kunt u heerlijk genieten van het uitzicht en een heerlijke ontspannen dag. Als u wilt kunt u duiken en surfen in Rossnowlaghl of kano varen in Chapelizod net bij Dublin. Een vakantie in Ierland aan de kust wordt waarheid met de gezellige vakantiehuisjes in Ierland, midden in de natuur, bij rustige zandstranden en baaien.

De rijke cultuur van Ierland


Beleef het unieke van dit land met de pittoresk gelegen vakantiehuizen in Ierland. Het ideale uitgangspunt om de omgeving te ontdekken. Bezoek de Chester Beatty Library. Het is een museum en bibliotheek in Dublin met twee bijzondere collecties uit West Azie en Oost Azie en een Islamitische collectie. De national galery of Ierland staat ook in Dublin. De nationale bibliotheek in Ierland is geen uitleeninstituut, het is wel een verzameling van heraldiek en nationaal fotoarchief. U zult merken als rondkijkt in de omgeving dat Ierland een eigen levensstijl heeft en heel eigen tradities, zeker op het platteland. Ontdek dit bijzondere land op de fiets, motor of met de auto tijdens een vakantie in Ierland.

De vakantie van uw dromen


De grote variatie van attracties en vakantiebestemmingen rond de vakantiehuizen in Ierland maken uw verblijf anders als anders. Zo vindt u bij Kylemore Abbey een klooster in een groot bos met een voormalig landhuis bij het dorp Letterfrack. Zowel tuin als huis is opengesteld voor bezoekers. Herken het Keltische kruis, een stenen kruis met een gesloten ring van massief steen. Bezoek het Ierse museum van moderne kunst in Dublin, gehuisvest in een voormalig ziekenhuis voor militairen. De natuur is prachtig met bergen, meren en kust en ideaal voor een actieve vakantie in Ierland, deze is enig in zijn soort.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.