Geniet van uw vakantie met een lastminutes in Trentino Zuid Tirol

Een vakantie bij de lastminute vakantiehuizen in Trentino-Zuid Tirol is afwisselend voor jong en oud. De hoofdstad is Trente. Het vakantiegebied is onderverdeeld in twee provincies namelijk Zuid Tirol en Trente. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Trentino Zuid Tirol


Informatie

Een vakantie bij de lastminute vakantiehuizen in Trentino-Zuid Tirol is afwisselend voor jong en oud. De hoofdstad is Trente. Het vakantiegebied is onderverdeeld in twee provincies namelijk Zuid Tirol en Trente. Als u denkt dat u een taalprobleem heeft, hier worden drie talen gesproken namelijk Duits-40%, Italiaans-55%en Ladinisch-5%, dus misschien zit er wat voor u bij. Als u van wijn of van een lastminute actieve vakantie in de bergen houdt, bent u hier aan het juiste adres.

Dit vakantiegebied ligt in Noord Italië aan de Oostenrijkse grens. U vindt hier een fantastisch berggebied met alpenweiden en bergmeren, besneeuwde bergtoppen en wijngaarden. Het klimaat en de temperaturen kunnen wat extreem zijn, de zomertemperaturen gaan wel tot 30 graden maar in de winter kan het echt koud zijn. In juli en augustus valt hier relatief meer regen dan in de rest van Italië.

Actief genieten in Trentino-Zuid Tirol

Dankzij de mooie natuurlijke omgeving van de lastminute vakantiehuizen in Trentino-Zuid Tirol beleeft u veel plezier aan een wandeling of fietstocht-mountainbiketocht, klimpartij of een wintersportvakantie in Trentino-Zuid Tirol. Een heel andere manier van actief genieten maar zeker niet minder leuk is een stadswandeling door de hoofdstad Trente. Het lastminute wintersportgebied in Trentino ligt misschien net iets verder weg maar het afwisselende landschap is indrukwekkend en u vindt er een breed aanbod van sportieve activiteiten. Hierbij kunt u denken aan ijsklimmen, kunstschaatsen, toerskisport, langlaufen, rodelen, snowboarden. De bekendere skigebieden in deze regio zijn Alta Badia, Obereggen, Careszza of het Hochpuztertal. Het bekendse skigebied in Noord Italië is wel de Sellaronde. Het is een groot gebied met onderling met elkaar verbonden skigebieden. De wachttijden zijn misschien wat langer maar u zult zich geen moment vervelen dankzij de mooie uitzichten. Wandelen in deze prachtige omgeving van lastminute vakantiehuizen in Trentino-Zuid Tirol is een andere plezierige sportieve vakantie ervaring. U kunt kiezen voor nordic walking in een groep met gids maar natuurlijk ook voor een wandeling door de natuur via de aangegeven routes in alle rust voor pure onstpanning in de natuur. Er liggen 13000km aan bewegwijzerde wandelroutes door boomgaarden, oude paden en bergpaden en langs bergmeren. Een bekende en populaire route is rond het meer lago di Braies maar er zijn er veel meer. Klimmen is niet zonder risico maar geweldig in de Dolomieten. Er zijn routes voor beginners tot ervaren klimmers uitgezet, met of zonder gids. Ontdek de route die aansluit bij uw capaciteiten en uitrusting zoals bij Alta Pusteria, Waldfrau vom Mittagstal of Merano. De uitzichten over de omgeving zijn indrukwekkend. De top van Sassa de Lungo is een van de ‘toeristische toppers’. Nieuws voor de mountainbikers; er liggen in de Dolomieten 4600km aan mountainbike routes voor beginners en ervaren mountainbikers.

Culturele bezienswaardigheden in Trentino-Zuid Tirol

De hoofdstad van dit gebied is Trentino. Deze stad was ooit Oostenrijk, ooit een religieus centrum. Nu is het mooie stad met oude en prachtige gebouwen zoals de kathedraal aan het Piazza Duomo, de Belfort Toor Civia en het duivelspaleis Palazzo Galasso. Velen vinden het Piazzo Duomo plein het mooiste plekje van de stad met de 10m hoge Neptunesfontein. Ontdek ook het Castello di Pergine bij het meer van Caldonazzo uit de 13e eeuw, het is beperkt opengesteld voor bezoekers, het is nu privebezit. Een wandeling in de omgeving met de mooie tuinen, velden en bossen is een aanrader met een lastminutes in Trentino-Zuid Tirol. Het is een behoorlijk complex met twee ringmuren namelijk de middeleeuwse verdedigingswerken met de toren en het woongedeelte in Renaissance stijl. Ontdek hier de Gevangenis van de druppel of de Kamer met de haard. Twee andere toeristische toppers zijn de Via Claudia Augusta in Valsugana, een Romeinse weg die Beieren verbindt met de Adriatische kuststreek. De route is grotendeels bewegwijzerd. Tot slot deze nog, deze mag u echt niet missen. Het Panoramaterras ligt op 3265m hoogte in de Dolomieten en hier heeft u een oogverblindend uitzicht over de omgeving. U kunt er heen klimmen maar u kunt ook met kabelbaan ( toegankelijk voor rolstoelen) naar boven. De lastminute vakantiehuizen in Trentino-Zuid Tirol zijn perfecte vakantie adressen.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.