Ontdek de sfeervolle vakantiehuizen voor Pasen in Drenthe

De vakantiehuizen voor Pasen in Drenthe staan in een unieke provincie van Nederland. Drenthe heeft een eigen dialect, bouwstijl, gerechten en gewoontes. Ze laten u met plezier kennis maken met de diverse plaatselijke tradities. Lees meer

Speciale Vakantiehuizendeals in Drenthe


Informatie

De vakantiehuizen voor Pasen in Drenthe staan in een unieke provincie van Nederland. Drenthe heeft een eigen dialect, bouwstijl, gerechten en gewoontes. Ze laten u met plezier kennis maken met de diverse plaatselijke tradities. Zowel actief als cultureel kunt u hier van alles zien en doen. U zult hier relatief weinig massatoerisme aantreffen, hooguit tijdens een groot evenement. De Paasvakantie valt altijd in het voorjaar, april of maart, dus het is nog geen hoogzomer. Dit kan heel plezierig zijn als u wandelend en op de fiets de omgeving wilt verkennen.

Cultuur in Drenthe

Het aanbod van cultuur is groot maar u ziet het meer terug in details van het landschap. Ontdek vanaf de vakantiehuizen voor Pasen in Drenthe de hunebedden. Het grootste hunebed vindt u in Borger waar u ook het Hunebedcentrum kunt bezoeken. Hier krijgt u een historische terugblik van de provincie voorgeschoteld, vele jaren terug in de tijd. Rond de uitleg van het fenomeen hunebed hangt nog steeds een mysterie, de meest logische theorie is misschien wel dat het voormalige graafterpen zijn. Bekijk de hunebedden, daarna kunt u zich een mening vormen. U kunt in heel Drenthe diverse mooie kerken bezoeken, als resultaat van de historie van deze provincie. Het Blotevoetenpad ligt vlak bij het Hunebedden centrum, heel spannend voor de kids. Bezoek het dorp Orvelte, een authentiek dorp waar de huizen en infrastructuur nog in de oude zetting wordt gebruikt. In het centrum worden geen auto’s toegelaten. Er hangt een bijzondere sfeer in het plaatsje. Zo kunt u een dorp binnen rijden en op een kleinschalig museum stuiten zoals het Dorpsmuseum de Kluis in Eext of het museum Bebinghehoes in Exloo of wat dacht u van het dorp van Bartje in Rolde. De hele kleintjes zullen Bartje niet kennen, maar er zijn nog vele Nederlanders die niet vergeten zijn dat Bartje niet bidt voor bruine bonen, zelfs niet bij een vakantiehuis met Pasen in Drenthe.

Actief genieten in Drenthe

De provincie Drenthe is een gemoedelijke provincie met veel water. Naast het maken van wandelingen en fietsen is de watersport een belangrijk tak van sport vanaf de vakantiehuizen voor Pasen in Drenthe. Het aantal vaarroutes in Drenthe wordt nog steeds groter. Het kan niet altijd voorkomen worden dat een deel van de route door een naburige provincie loopt. Overal vindt u jachthavens, aanlegsteigers met picknickplekken en mooie plekjes op de route. Vergeet niet af en toe aan te leggen en simpelweg te genieten van de omgeving. Enkele bekende vaarroutes zijn de Turfroute, deze loopt deels door de voormalige veenkoloniën. De Hoogeveense Vaart is een onderdeel van de route door de Tuin van Nederland. Er is een aanlegplaats vlakbij het Noorder Dierenpark, zeker een aanrader. U kunt ook kiezen voor een vaar-fietsroute, u gaat met de boot op stap en u komt op de fiets terug. Jong en oud beleeft plezier aan een vakantie in Drenthe.

Redenen om bij Bungalow.Net te boeken:
  • Ervaring

    Meer dan 20 jaar ervaring op de Europese verhuurmarkt.

  • Risicovrij

    Wij bieden onze gasten de laagste prijs garantie.

  • Beveiliging

    Beveiligde transacties via een 256 bit versleutelde verbinding, veiligheidscertificaat geverifieerd door GlobalSign.