Hof van Zeeland ... nog altijd mijn favoriete gezinsvakantiebestemming

Om te beginnen, zou ik willen zeggen dat het plannen van een vakantie voor een gezin (met kinderen) niet helemaal hetzelfde is als het plannen van een vakantie voor een stel.

Kinderen zijn geweldig en mijn grootste vreugde in het leven. Familie is volgens mij het beste dat je kan overkomen. Bij het plannen van een vakantie met je kinderen kijk je echter toch heel kritisch naar alle facetten want je moet iedereen tevreden houden en dat maakt het allemaal wat moeilijker. Verveling voorkomen – of ervoor zorgen dat iedereen iets naar zijn of haar smaak kan doen – is niet eenvoudig. De tijd dat ik gewoon een paar videocassettes kon meenemen is helaas voorbij.

            Mijn kinderen zijn 4 en 6 jaar. Toen ik per ongeluk terecht kwam bij vakantiepark Hof van Zeeland was ik eigenlijk op zoek naar een vakantiebestemming voor het hele gezin. Iedereen kent Zeeland als een mooie vakantiebestemming en een gastvrije plek, ook voor kinderen. Wij waren op zoek naar een bestemming die niet te ver rijden was maar waar we wel alle faciliteiten voor een speciale vakantie bij de hand zouden hebben, zoals een verwarmd zwembad en natuurlijk het strand vlakbij.

            Zie je, als je op reis bent met twee kinderen in de auto, moet je in gedachten houden dat een lange reis niet je beste vriend is. Integendeel, het kan een heel onaangename start van je vakantie betekenen.

            Zoals ik dus zei, we vonden per ongeluk vakantiepark Hof van Zeeland online. Het had goede recensies, de foto's van het park zagen er goed uit en het gebied leek tal van mogelijkheden voor ontspanning te bieden... voor ons allemaal. Dus, na zorgvuldig overwegen en lang debatteren, besloten we onze kans te wagen en boekten we een Iris Wellness bungalow voor vier personen.

            We kwamen aan op een vrijdag in juli. Het weer was geweldig: zonnig en warm. Het park heeft veel bungalows. Ik kan niet spreken over de andere accommodaties maar de onze zag er een stuk beter uit dan waar we op hadden gehoopt. Vaak zijn foto’s toch verraderlijk maar hier was dat niet zo. Wij kwamen eerst terecht bij de receptie waar we ons aanmeldden en incheckten. De receptioniste was erg aardig en behulpzaam. We lieten haar weten dat het onze eerste keer in het park was en onmiddellijk vertelde ze ons vrijwel alles dat je moet weten over het park. Ze gaf ons tips voor allerlei daguitstappen in de omgeving en een paar tips over plaatsen waar we met de kinderen naartoe konden gaan. Het was allemaal onverwacht mooi.

            Onze bungalow op Hof van Zeeland had een woonkamer beneden (met een LCD-TV) met grote ramen en openslaande deuren naar een zonnig terras, perfect voor onze koffie 's morgens! Alles was schoon en netjes. Er was zelfs een infrarood sauna op de bovenverdieping! Al met al, meer dan zijn geld waard, zelfs op het eerste gezicht. De bedden waren comfortabel en alles zag er nieuw en zeer goed onderhouden uit.

            Na het uitpakken van een paar dingen besloten we een kleine wandeling door het park te maken om te zien wat er te beleven viel (plus, we wilden de kleintjes echt moe maken zodat ze even konden slapen). Dit is wat we "ontdekten":

-        Het park is voorzien van een verwarmd buitenzwembad / zwemparadijs met grote zwembaden. Onze twee kleine onruststokers waren onmiddellijk in de zevende hemel!

-        Het zwembad van het park heeft een 40 meter lange glijbaan en een apart kinderbad. (Onze kleintjes kunnen niet zo goed zwemmen dus dit kinderbadje was voor ons ideaal.)

-        Ze hebben buiten een bowlingbaan. (Die was perfect was voor mij. Ik had een weddenschap met mijn vrouw dat ik beter ben dan haar in bowling... . Maar dat is een ander verhaal!)

-        Ze hebben Jeu de boules, een kabelbaan, trampolines om de kinderen te vermaken, en veel meer. Geloof me, als je een week op vakantie bent met je kinderen heb je alle "hulp" die je kan krijgen nodig om ze bezig te houden. Wat ik in dat verband heel handig vond was het animatieteam. De kinderen waren hier direct gek van en wij konden er even rustig tussenuit.

-        Je kan vissen in het park bij de Stelleplas (een zoetwatermeer).

-        Ze hebben een restaurant met terras aan de oever van het meer, de brasserie Stelleplas.

 

            Iets wat ik niet vaak eerder heb gezien, waren de jongeren die deel uitmaken van het animatieteam. Ze waren aardig en zo attent. Ze herinnerden zich de namen van alle kinderen al bij de tweede dag. Als je 4 en 6 jaar oud bent, wordt dat zeker gewaardeerd. Ze deden echt veel moeite om de kinderen blij te maken.

            Het zwembad in Goes, waar we als gasten van het vakantiepark Hof van Zeeland gratis binnen mochten, was gewoon geweldig. Als je besluit om hier te verblijven, moet je dit echt eens proberen.

            In de buurt van het park vind je ook tennisbanen en een golfbaan. Deze hebben we echter niet bezocht. De enige keer dat ik ooit tennis heb gespeeld, was met mijn oudste op de Wii Nintendo.

            Wat we wel hebben gedaan is een uitstapje gemaakt naar de Reptile Zoo Iguana in Vlissingen. Dat werd een hele leuke dag. In Goes namen we de kleintjes mee naar de kinderboerderij. Natuurlijk gingen we ook hier naar het zwemparadijs. Ik moet het zeggen, het doet zijn naam eer aan.

            De week ging zo snel dat we ons nauwelijks realiseerden dat die voorbij was. Het middagje paardrijden was fantastisch. (Ik nam mijn 4-jarige dochter bij mij op het zadel. Ze was zo enthousiast!) Het eten was uitstekend. We hebben ook een avond gebarbecued met het gezin dat de bungalow naast ons gehuurd had. Hun dochter speelde met onze kinderen en we brachten een paar gezellige uren samen door.

            Al met al denk ik dat het veilig is om te zeggen dat vakantiepark Hof van Zeeland een van de beste bestemmingen is die we hebben bezocht en we kijken zeker uit naar onze volgende vakantie hier. Hof van Zeeland is een verrassende ontdekking, vooral geschikt voor een gezinsvakantie want er is heel veel te beleven. Het is een aanrader voor iedereen die graag ook een keer de schoonheid van Zeeland wilt ontdekken!

A Blessing of Snow NL
12-02-2023 Lotte Van Dijk
De Sneeuwdroom

13 uur vakantie-afspeellijsten, tankstation-snacks, dutjes langs de weg en tolpoortfiles. Het was een lange zit van Groningen naar België, en uiteindelijk Frankrijk. Ruim na middernacht begon onze auto aan zijn laatste bergetape richting Valloire, een middelgroot dorp weggestopt in de Franse Alpen, tegen de Italiaanse grens.

Lees meer
Burdaard
08-12-2022 Lotte Van Dijk
Avonturen dicht bij huis

Ik kom oorspronkelijk uit Den Haag, maar woon nu ruim 4 jaar in Groningen. Langzaam ben ik gaan wennen aan enkele van de eigenaardige gebruiken, unieke tradities en merkwaardige keuken, waar onder andere de "Eierball" heilig is.

Lees meer
15-09-2022 Lotte Van Dijk
De Oude Man en het Meer

De weg baande zich als een grijze slang door het verduisterde Tsjechische landschap en in de vallei onder ons vormden zich al meren van spookachtige nevel. We waren op het laatste stuk van onze 10 uur durende rit vanuit Nederland en het was ruim na middernacht. Uiteindelijk verscheen er een rij daken uit de mist en kwamen we aan bij het kleine dorpje Muckov. Een silhouet stond bij een van de deuren en een klein lampje ging aan.

Lees meer