Afgelegen plekjes in Nederland #discoverfriesland

Friesland is een echt verborgen sprookje, met ongelooflijk veel natuur en water, verweven met cultuur en geschiedenis. De perfecte mix van een actieve levensstijl en een dorst om altijd iets nieuws te ontdekken, het is de ideale plek voor een veilige gezinsvakantie. Verborgen voor de drukte en hordes toeristen, biedt deze regio wat we allemaal zoeken bij onze volgende voorjaarsvakantieplek: grote hoeveelheden ruimte voor ons en onze dierbaren en elke dag gevuld met iets nieuws om te doen.

Hier zijn een paar ideeën voor wanneer u Nederland wilt herontdekken of gewoon de schatten van Friesland wilt ontdekken:

1. Leeuwarden

Wanneer u de regio Friesland bezoekt, is het absoluut de moeite waard om eens langs te komen voor een dagtrip naar Leeuwarden. Het zit boordevol musea zoals Fries Museum (kunst, cultuur, geschiedenis), Keramiekmuseum Princessehof, Pier Pander Museum, Natuurmuseum Fryslân, Het Overig Museum (modeltreinen, fotografie, kantwerk), Tresoas (Friesland archief), Fries Landbouwmuseum ( landbouwmuseum). Als u meer een wandel en ontdek type persoon bent, dat is geweldig, er zijn meer dan 800 Rijksmonumenten (rijksmonumenten) in Leeuwarden die allemaal wachten om ontdekt te worden. Maak een wandeling en vind de Oldehove, een scheve toren van de stad die niet af is. Het stadscentrum biedt vele bezienswaardigheden, zoals het stadhuis, de Sint-Bonifatiuskerk en zelfs een Art Nouveau-apotheek. Als u een fijnproever bent,hier wemelt het van de verborgen mogelijkheden om iets nieuws te proberen of gewoon uit eten te gaan op een plek met een geweldige sfeer. Een geweldig idee zou restaurant “Proefverlof”zijn, dat feitelijk is gemaakt in een voormalige gevangenis. Het menu is geweldig en zeer gezinsvriendelijk met veel verschillende soorten sandwiches, omeletten en ook een volledig vegetarisch menu voor iedereen die niet in de vleesetende wereld zit. Het beste gedeelte? Tijdens warmere dagen kunt u buiten op het terras zitten en genieten van het uitzicht over het water. Restaurant 'Roast' verwelkomt zowel carnivoren als vegetariërs, het eten is puur en van hoge kwaliteit, dus als u van vis, hamburgers en een bijbehorende ambiance houdt, is het de moeite waard om langs te komen voor een late lunch op zaterdagmiddag na een rondleiding door de stad.

2. Eise Eisanga Planetarium

Dit unieke 18e-eeuwse planetarium in Franeker, Friesland werkt momenteel als museum en is het oudste nog werkende ter wereld en het is het handwerk van Eise Eniga, die eigenlijk een amateurastronoom was naast zijn vaste werk als wolkammer. De schoonheid van dit planetarium zit verborgen in een al even prachtig historisch grachtenpand. Bij een bezoek aan dit bijzondere gebouw krijgt u de kans om het werkende model van het zonnestelsel van dichtbij te bekijken, en daarnaast vindt u ook een filmzaal voor documentaires, een hele collectie historische astronomische instrumenten en zelfs speciale tentoonstellingen gebaseerd op moderne astronomie. Het is absoluut de moeite waard om met uw gezin op bezoek te gaan, want een van de grootste geschenken die u uw kinderen kunt bieden, is kennis zelf. Dit planetarium verweeft geschiedenis met astronomie en natuurkunde, dus het is de perfecte mix voor zowel gewone bezoekers als liefhebbers van astronomie.

3. Stranden in de provincie Friesland

Groene Strand ligt aan de rand van West-Terschelling. Het staat bekend om zijn zandstrand, kitesurfen en een perfecte plek om rond te slenteren, waar de uitgestrekte landschappen de kans bieden om hoog en laag water en het verschil tussen beide te ervaren. De frisse lucht en de zeebries kalmeren je geest en kinderen hebben voldoende ruimte om langs de kust te rennen en te spelen. Dieren in het wild komen veelvuldig voor in de lente, wanneer vele soorten vogels kunnen worden gezien, soorten die specifiek zijn voor het gebied, terwijl koeien en paarden rustig in het gebied grazen. Bent u meer een avontuurlijk type, dan heeft u de kans om kitesurfen uit te proberen, want hiervoor is er een school in de buurt. De plek is perfect voor beginners omdat staan overal in de aangewezen gebieden mogelijk is. Na een lange wandeling of een paar uur leren bewegen met de wind, zijn er veel mogelijkheden om te eten en te drinken, zoals het Paviljoen De Walvis. Oosterstrand ligt in Schiermonnikoog en is ook een gunstige plek voor windsportactiviteiten. Naast de voor de hand liggende schoonheid van het strand, is er vanaf hier uitzicht op de Nordzee en is het huren van fietsen een geweldig idee als u besluit de omgeving te verkennen. Het gebied is niet dichtbevolkt, dus je zult geen drukte tegenkomen, wat een enorme bonus is gedurende deze tijd.

4. Nationaal Park De Alde Feanen

Het Feanen National Park biedt zoveel activiteiten en educatieve programma's dat het in het voorjaar echt een van de beste plekken is om te bezoeken in Friesland. Het schittert door de kinderactiviteiten, en terwijl de volwassenen van het gezin een rustige fietstocht maken in het prachtige landschap, kunnen kinderen deelnemen en en aantal van de volgende activiteiten: rugzakwandelingen, vaardigheden uit het verleden leren, leren zeilen, piraat spelen en nog veel meer. Het gezin hoeft natuurlijk niet gescheiden te zijn, ouders kunnen ook meedoen aan het ontdekken van wat de natuur te bieden heeft in dit prachtige park. Naast de natuurlijke elementen hebben bezoekers ook toegang tot een aantal door de mens gemaakte wonderen, zoals interessante kerken, musea en kunstgalerijen. Het is echt de ultieme plek om te bezoeken als iemand graag een dag opnieuw contact wil maken met de natuur en tegelijkertijd wat cultuur wil opsnuiven. De perfecte plek om Friesland te leren kennen, maar ook de ideale locatie om tot rust te komen en wat quality time met het gezin te hebben, waar iedereen zeker iets leuks te doen zal vinden!

5. Aquazoo Friesland

Deze dierentuin is gevestigd in Leeuwarden en om eerlijk te zijn is het een van de leukste plekken voor kinderen die genieten van het gezelschap van dieren. Tijdens een bezoek ontmoet je zeehonden, bekijk je zeeleeuwen van dichtbij en loop je zelfs over het strand met de pinguïns die er wonen. Als dat niet klinkt als een leuke activiteit, is het moeilijk te zeggen wat het wel doet. De hele plaats is zeer interactief, bij binnenkomst kunnen kinderen tegen een vergoeding van slechts 1,5 euro worden aangemeld voor een speurtocht, wat een leuke manier is om eerst de aandacht van een groep kinderen te trekken en ten tweede hen over dieren te leren zonder ze merken zelfs dat ze iets geheel nieuws leren.

Bij een bezoek aan de regio zijn er vele mogelijkheden voor top vakantiehuizen en vakantieparken in Friesland: Waterdorp Burdaard, Efkes Pypskoft, Vakantiepark Bloemketerp, Woonboot - Sneekermeer. Door naar een vakantiepark te gaan of een appartement voor het gezin te huren, heeft u de vrijheid en flexibiliteit om attracties te bezoeken en uw eigen tijd te beheren, terwijl het tegelijkertijd veel veiligheid biedt. Vakantiepark Waterdorp Burdaard staat bekend om zijn comfortabele bungalows, serene ligging en grote ruimte. U kunt het met de auto bereiken en dit fris, klein stadje gebruiken als uitvalsbasis voor uw Friesland-avontuur!

11-02-2021 Lotte Van Dijk
Reistrends in 2021 - Parken en veiligheidsmaatregelen

Reistrends veranderen altijd, ze hebben geen vaste regels en hun flexibiliteit is precies wat reizen zo opwindend maakt. Meestal zijn deze veranderingen positief en gunstig omdat ze in feite een reactie zijn op de veranderingen in de huidige wereld. Zelfs als nieuwe reistrends beperkend blijken te zijn, moeten wij in gedachten houden dat deze een goede reden hebben om te zijn zoals ze zijn en waarom hun huidige aspecten en attributen hebben. Dus hoe is reizen veranderd voor het jaar 2021? Kunnen we de nieuwe ideeën en tendensen als positief zien? Hoe kunnen we het beste uit onze volgende vakantie halen? Dit zijn allemaal vragen die we graag willen proberen te beantwoorden en zo een helpende hand kunnen bieden aan iedereen die in alle rust op vakantie wil en maximaal van het leven wil genieten.

Lees meer
04-02-2021 Lotte Van Dijk
Reizen in 2021: over flexibele boekingen, early bird-aanbiedingen en verzekeringen.

Momenteel zijn er veel vragen over vakanties en hoe de situatie correct te beheren. Veel gezinnen vinden dat ze voorzichtig moeten zijn, wat ,uist is, maar ze weten ook dat ze van tijd tot tijd een pauze nodig hebben van hun werk, het dagelijkse leven en andere stressfactoren. Wij dachten dat het nuttig zou zijn om enkele van de belangrijkste vragen op een rij te zetten en te beantwoorden en handige tips te geven over hoe u de komende maanden kunt navigeren als het om reizen gaat. Houd er rekening mee dat deze tips, trucs en nuttige informaties grotendeels gebaseerd zijn op de Europese Unie, en dat betekent dat we de situatie in deze specifieke regio zorgvuldig hebben geanalyseerd. Laten we beginnen met de belangrijkste vragen die mensen in deze periode hebben:

Lees meer
27-01-2021 Lotte Van Dijk
Geheimzinnige laagseizoenen en hoe u tijdens uw vakantie drukte kunt vermijden

Meestal maakt het niet uit of u met uw hele gezin reist, met z'n tweeën of alleen, als er één ding is dat iedereen wil vermijden: het is drukte. Staan wachten bij ingangen van culturele bezienswaardigheden, dierentuinen of zelfs restaurants is niet ideaal, zelfs niet in de beste tijden, en als er één ding is dat we collectief geleerd hebben van vorig jaar, is het volgende: onbekende mensen die in grotere groepen bij elkaar zitten, is niet alleen geestdodend, het is ook ongezond. Dit betekent niet dat u niet meer van uw vakantie kunt genieten zoals u gewend bent, maar een andere aanpak zal u op verschillende niveaus helpen.

Lees meer